SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe’ de Kurban Hazırlığı..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe’de Kurban Bayramı dolayısıyla belediye tarafından kurban satış ve yerleri kesim kuruldu.

Yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Sancaktepe Belediyesi bünyesinde kurban çalışmalarına başladı. Oluşturulan ekiple, kurban satış ve kesim yerlerinin de denetimlerine başlandı.

Sancaktepe  Belediye Meclisince alınan karar gereği, belediyenin belirlediği yerler dışında kurban kesimi ve satışı yasaklandı. Zabıta ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, kurbanlıkları kontrolden geçirdikten sonra satış yerlerine girmesine izin veriyor. Vatandaşların, kurbanlarını hijyenik koşullarda kestirebilmesi için de kesim alanlarının düzenli ve temiz olmasına özen gösteriliyor.


Belediye Kurban Hizmetlerinde Titiz Davranıyor

Sancaktepe Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı.

Kurban Bayramı’nda alınacak önlemler ve yapılacak işlemler için Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Ercan başkanlığında ilgili müdürlükler bir araya gelerek komisyon oluşturuldu. Bu komisyon; zabıta, fen işleri, sağlık işleri, veteriner, temizlik işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri, destek hizmetler müdürlüklerinden oluşuyor.

Oluşturulan komisyonca, kurbanlık satış ve kesim yapılacak yerlerinin tespiti yapıldı. Komisyon kararına göre, Sancaktepe’de belirlenen bu yerlerin dışında kurbanlık satışı ve kesimi  yasaklandı.

Kurbanlıkların getirilmeye başlandığı tarihten itibaren satış yerlerinde görevlendirilen veteriner hekimler, hayvanları muayene ederek, menşe şahadetnamesini kontrol ediyor. Ayrıca gelen hayvanların yaşları da kontrol edilerek yaşları tutmayan hayvanların karantinaya alınması temin ediliyor. Vatandaşların kurban çadırlarını kolay bulabilmeleri için bütün çadırlara numara verilerek verilen numaraların çadırlara asılmaları sağlandı.

Sancaktepe’ de 100 Çadırlık Kurban Satış Alanı

Sancaktepe Belediyesi  Kurban Bayramı dolayısıyla Veysel Karani Mahallesindeki Samandıra açık oto pazarını kurban mevsimi dolayısıyla kurban alanı olarak tahsisi etti. Yapılan çalışmalarla alanda yaklaşık 100 çadırlık kurban satış reyonu oluşturuldu.

Kurban Kesim İşlemi

Belediyenin Hizmet Tesisi  kurban satış  merkezine kuruldu. Samandıra açık oto pazarında oluşturulan Veysel Karani mahallesindeki kesimhane, monoray sistem ile çalışan üç adet mobil kesim aleti bulunuyor. Vatandaşlar, pazardan aldıkları kurbanlıkları aynı alan içindeki hizmet tesisinde zahmetsiz bir şekilde kesebilecek.Kurban kesiminin doğru yapılması ve herhangi bir sağlık probleminin yaşanmaması için kesim işlemi anlaşma yapılan ehil kasaplarca yapılacak.

Vatandaşların etlerini temiz olarak taşıyabilmeleri için kesim yerlerine poşetler dağıtılacak. Ayrıca atıklar için de poşet verilecek. Kesim yerlerinde oluşturulan parçalama ekipleri de isteyen vatandaşlara etleri daha küçük parçalama hizmetini sunacak.

Komisyon, pis su gideri bulunan, temizlik ve hijyen şartlarına sahip bazı oto yıkama yerlerinde de kurban kesimine izin verdi. Bu yerlere Sancaktepe Belediyesi’nin izin verdiğine ilişkin pankartlar asılacak.

Sancaktepe’de oturan vatandaşlar, belediyenin belirlediği kurallar gereği kurbanlıklarını suyun bol ve zeminin temiz olduğu otoparklarda kesebilecek. Sancaktepe’de diğer ilçelerde olduğu gibi sokak aralarında kesim yapanlara para cezası uygulanacak.

Problemsiz Bir Kesim İçin Alınan Ek Tedbirler

Kurban kesiminin sağlıklı ve sorunsuz olması için belediye yetkililerince bazı tedbirler alındı.

Kesim yerlerinin ulaşım ve alana giriş çıkışın rahat olması düşüncesi ile trafiğin sorunsuz işlemesi için bazı önlemler de alındı. Buna göre Kurban Bayramı’nda kesim yerlerinde trafik tek yönlü işleyecek. Vatandaşlar bir taraftan girip kurbanını kestirip, diğer taraftan çıkacak.

Kurban merkezlerinde veteriner hekimler, kesim ekibi, zabıta görevlileri ve temizlik elemanları hizmet verecek.

Elektrik kesilmesine karşın Jeneratör hazır bulundurulacak. Su kesilmesine karşılık yedekte su dolu tankerler hazır bulundurulacak. Kesim esnasında olabilecek yaralanmalara karşı yeterli sayıda ambulans ve sağlık ekibi bulundurulacak.

Samandıra Açık oto pazarında, kafeteryalar, tuvaletler, duş yerleri, mescid vb sosyal tesisler bulunmaktadır.

Bu merkezler, kurban satıcıları, alıcılar, kasapların ihtiyaçlarının karşılanmasından çocuk oyun alanlarına kadar her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlandı.

Merkezlerde anons sistemi, telefon kabini, televizyon ve benzeri çalışmalarla kurban satıcı ve alıcılarına yönelik kaliteli hizmet verilecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]