OKUBÜS İstanbul Yollarında Kitapları Konuşturdu

Yayın: 14:47 - 08.11.2010
Güncelleme: 14:47 - 08.11.2010

Düşün Taşın Derneği ve İETT işbirliği ile gerçekleştirilen “OKUBÜS” projesi tamamlandı. Dokuz günde 9200 İstanbullu yollarda vaktini kitap okuyarak geçirdi.

Düşün Taşın Derneği, İETT işbirliği ile hayata geçirmiş olduğu “OKUBÜS” projesini 06 Kasım 2010 Cumartesi günü gerçekleştirdiği kapanış programı ile tamamladı. Tüyap Kitap fuarı süresince Avcılar Metrobüs durağı ile Tüyap Kitap Fuarı arasında seyahat eden yolcuları proje hakkında bilgilendiren derneğin genç üyeleri otobüslerde kitap okunmasını teşvik etti.

Gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de kitabın gündeme gelmesi için çalışmalar yapan Düşün Taşın Derneği, 30 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında OKUBÜS’e binen yolculara kitap okumanın önemi ve projeleri hakkında bilgi verdi. Her gün 12:00-14:00 saatleri arasında OKUBÜS’e binen yolcular, Türkiye’deki kitap okuma oranları, bir gün içerisinde otobüse binen yolcu sayısı ve harcanan zaman hakkında bilgilendirildi. Kitabın her yerde okunabileceği mesajı verildi.

Dokuz Günde 9.200 Yolcu Kitap ile Seyahat Etti

Bir gün içerisinde “1.700.000” yolcunun seyahat ettiği otobüslerde günde ortalama 850.000 saat zaman tüketiliyor. Bu geçirilen zamanın daha verimli kullanılabilmesi için hayata geçirilen OKUBÜS projesi; 9 gün boyunca 9.200 kişiye hizmet etti.
06 Kasım 2010 Cumartesi günü dernek ve İETT yetkililerinin gerçekleştirdiği kapanış programında OKUBÜS’te açıklama yapan Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Çavuş, “günümüzde insanların kitaba özel ayırabilecekleri zamanları giderek azalıyor. Gün içerisinde yapılan yolculuklarda harcanan zamanın daha verimli kullanabilmesi adına bu projenin bir kampanyaya dönüşmesini istiyoruz” dedi. Projede bize otobüs tahsis ederek destek veren İETT yetkililerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Exit mobile version