SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tüm Pendikliler Kır Şenliği’nde Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

1.Pendik Belediyesi Kır Şenliği, eğlenceli programı, yarışmaları ve konserleriyle bu yaza damgasını vurdu. Yaklaşık 9 bin kişinin katıldığı Kır Şenliği, tam bir festival havasında geçti.

Yarışmalar, konserler, dans gösterileri ve türlü ikramlar… Pendik Belediyesi 1. Kır Şenliği, halkın özlediği eğlence anlayışını hayata geçirdi. Pendik Kurna Köyü Piknik Alanı’nda düzenlenen şenliğe halkın ilgisi yoğun oldu. Pendik’in çeşitli mahallelerinden ve diğer illerden gelen vatandaşların sayısı 9 bini geçti.

Pendik’e bağlı 31 mahalleden saat 11.00 itibariyle otobüsler kalkmaya başladı. Bazı mahallelerden gelen yoğun ilgi sonucu otobüsler 5–6 sefer yapmak zorunda kaldı. Saat 12.00 olduğunda ise Kurna Köyü piknik alanındaki etkinliklere start verildi.

Gün Boyu Eğlence ve Ücretsiz İkramlar

Kır şenliği kapsamında genç-yaşlı herkes için bir eğlence programı vardı. Gün boyunca animasyon ekibi, çocukların hoşça vakit geçirmesini sağladı. Palyaçolar, şişme maskotlar, tahta bacaklı adam ve pamuk prenses çocuklarla oyunlar oynadı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun alanında sumo güreşi, canlı langırt gibi ilginç oyunlar da vardı. Çocuklar parkta oynarken aileler de ağaçlık alana yerleşerek piknik yaptı. Kimi evden getirdiği mangalını yakarak kendi yemeğini kendi pişirdi, kimi de belediyenin ücretsiz dağıttığı ikramlardan aldı. Belediyenin kurduğu döner tezgâhları ve çay ocakları gün boyunca çalışarak Pendiklilere hizmet verdi. Öte yandan vatandaşlara simit, poğaça, börek, pilav ve su servisi de ücretsiz olarak yapıldı.

Dr. Salih Kenan Şahin Halkın Arasındaydı

Çok kısa bir süre içinde gerçekleşmesine rağmen bu kadar yoğun bir katılımı beklemediklerini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, bu durumdan memnun olduklarını söyledi: “ Vatandaşların yoğun katılımı bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi. Kalabalıkla birlikte herkesin keyif aldığını görüyorum.  Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde ufak tefek eksikliklerimiz oldu. İnşallah bir sonraki etkinliklerimiz çok daha güzel olacak.”

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, daha sonra piknik alanını dolaşarak vatandaşlarla muhabbet etti. Her gittiği yerde Pendikliler tarafından masaya davet edilen başkan vatandaşlarla uzun uzun vakit geçirdi.

Eğlenceli Oyunlar ve Hediyeler

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği kır şenliğinde vatandaşın hoş vakit geçirmesi için tüm ayrıntılar düşünüldü. Öğlen saat 12:00’de başlayan yarışmalar, şenlik bitene kadar devam etti. Çuval yarışmasına katılan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi. Halat çekme yarışması, bilek güreşi turnuvası, satranç turnuvası ve uçurtma yarışmaları da tatlı bir rekabete sahne oldu. Yarışmaların ardından ilk üçe girenlere, günün anısına madalyaları verildi. Öte yandan model helikopter ve uçak gösterisi izleyenlerden beğeni topladı.

Sevilen Sanatçılardan Konserler

Piknik alanına kurulan platformda da gün boyu çeşitli etkinlikler vardı.  Animasyon ekibinin şovları, sihirbaz gösterisi ve DJ performansıyla başlayan eğlence daha sonra çeşitli grupların sahne almasıyla devam etti. Programın sunuculuğunu, eğlenceli radyo programlarıyla tanınan Mansur El Sabah yaptı. Sahneye ilk çıkan Ömer Yüzbaşıgil ve Mehmet Mısır, sevilen Barış Manço şarkılarını seslendirdi. Daha sonra çeşitli halk oyunları ekipleri sahne aldı, onu Türk Sanat Müziği konseri takip etti. Saat 17.00’de başlayan Tarık Tüfekçi konseri ise izleyenleri coşturdu. Tarık Tüfekçi’nin seslendirdiği parçalar ve kolbastı ekibinin muhteşem dans gösterisi büyük alkış topladı. Kır şenliği kapsamında sahne alan son sanatçı da Devran oldu.

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik, sıcak atmosferi ve eğlenceli yarışmaları ile özlenen kır şenliklerini İstanbul’a taşıdı.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]