SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP tabanla ‘irtibat’ kuramadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidara yürümek için başlattığı yeni sistemle tabanıyla irtibat kuramadı. Telefonla sokak temsilcilerine ulaşmaya çalışan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, dört denemede de bağlanamadı. “Şaka yaptığımızı sanıyorlar.” diyen Şimşek’in bayram mesajındaki ifadeleri de dikkat çekti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda partililer kendi aralarında bayramlaştı. İl Başkanı Berhan Şimşek’in partilileri karşıladığı bayramlaşmaya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, milletvekilleri Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Bayram Meral ile parti üyeleri katıldı.

Bayram mesajı veren Şimşek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışında olduğu için gelemediğini belirterek selamlarını iletti. Türkiye’de inançların özgürce yaşandığını ifade eden Şimşek, “778 bin metrekare toprakta eğer inancımızı özgürce yaşıyorsak, minarede ezanlar okunuyorsa onları koruyanlar şeyhler, şıhlar, tarikat liderleri, cemaatler değil. Onları koruyanlar Mustafa Kemal’in devrimleridir. Biz çok şükür Anadolu İslam terbiyesi ve geleneği ile büyüdük. Her zaman dile getiririm savm, salat, hac, zekat, kelime-i şehadet getirmek binlerce yıldır bu topraklarda, Cumhuriyet döneminde özgürce yaşamışsa aynı şekilde ya Allah ya Muhammet ya Ali inanç ve kültürünün de aynı özgürlükte yaşamasından yanayız. Bizim iki Mustafamız vardır. Birisi hak ve son peygamber Hz Muhammed Mustafa. İnanmış iman etmişiz. Hak bilmişiz. Diğeri 1,5 milyar İslam dünyasının ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu bilmek gerek ama biz Atatürk’ü peygamber ilan etmiyoruz. Bir fani ama bir devrimci, bir aydınlanmacı.” dedi.

Şehitleri de rahmetle andıklarını söyleyen Şimşek, birilerinin CHP’yi ele geçiremeyeceğini ifade etti. Şimşek, “Bu ülkede her yer ele geçirilmiş olabilir. Tek fethedilmeyecek kale Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kimse aklından CHP’yi numaralandırmaya ait düşünceleri geçirmesin. CHP, Atatürk’ün iki büyük eserinden biridir. Cumhuriyet ve CHP sizlerin ve aramızda olmayan devrimcilerin sayesinde sonsuza dek yaşayacaktır.” diye konuştu.

İRTİBAT KURULAMADI

İstanbul’da uygulamaya başladıkları bir sistemi tanıtan Şimşek, “76 bin 943 sokak, 4 bin küsur cadde bin küsur mahalle var. Niye iktidar olamıyoruz? Koşarken birbirimize çarpıyoruz. Koşalım hep beraber ama bir birimize ne olur çarpmayalım. Biz 73 milyon Türkiye’yi bekliyoruz. Allah bir gün doğru yolu gösterirse Recep Tayyip Erdoğan’ı da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurumsal çalışma yapmaları gerektiğini vurgulayan Şimşek, partinin kişilere kaim olmaması gerektiğini söyledi.

İnternet üzerinden telefon bağlantısı ile her sokak için belirlenen temsilcilerle görüşebileceğini ifade eden Şimşek, rastgele seçilen bazı temsilcilerle konuşmak istedi. İlk aranan telefonu açan olmadı. İkinci numara sahibinin ise salonda olduğu anlaşıldı. Gülüşmelere neden olan bu girişimin ardından üçüncü deneme yapıldı. Ancak yine bağlantı kurulamadı. Dördüncü denemede telefonu açan şahsa, Şimşek ismini söyledi ve CHP il başkanı olduğunu belirtti. Ancak aranan kişi telefonu kapatması üzerine bu diyalog da sağlanamadı. Bunun üzerine partililer ‘şaşırdı galiba?’ şeklinde tepki verdi. Şimşek de, “Şaka yaptığımızı sanıyor.” ifadesini kullandı.

İSTANBUL(CİHAN)-

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]