SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Koçak: “ Öğretmenlik kutsal bir meslektir”

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da da kutlandı. Kartal Cevizli Lisesi okul aile birliği, öğretmenler günü için özel bir program ve seçkin konuklarla kutladı.

 Cevizli Lisesinde düzenlenen programa, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Av. Hüsamettin Koçak, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı ve eski Öğretmen Ünsal kıraç, AK Parti Kartal Belediyesi Grup Başkan Vekili Mimar Temel Yaz, İl Genel Meclisi Özel Kalem Müdürü Şaban Demirhan ve İSKİ Kartal Şubesi Müdürü Oğuz Deniz, Kartal- Cevizli Lisesinde, Okul Aile Birliği Başkanı Murat Onuçoğlu’nun hazırladığı programa katıldılar.

DİLEK TE BULUNDU

Programda kısa bir konuşma yapan Hüsamettin Koçak, Ünsal Kıraç, Temel Yaz ve Lise Müdürü Muammer Okumuş, günün önem ve özelliğini anlattılar. İlk konuşmayı gerçekleştiren İl Genel Meclis Başkanı Av. Hüsamettin Koçak, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu hatırlattı ve “ Önce siz değerli öğretmenlerimizin anlamlı gününüzü en kalbi ve ulvi duygularımla kutluyorum. Öğretmenlik mesleği kutsal ve saygın bir meslektir. Siz öğretmenlerimiz elleri öpülecek insanlarsınız sizlere çok büyük saygı duyuyoruz, duymaya da devam edeceğiz. Ben tekrar siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum, sizlere sağlık ve mutluluklar diliyorum^”diye konuştu.

Müdür yardımcısı wc temizliyordu

Koçak,1973 yılında şahit olduğu bir konuyu da şöyle dile getirdi. Öğrencilik yıllarımda görgü şahidi olduğum bir konu beni çok üzdü, çok düşündürdü. Burada beni çok etkileyen ve üzen konu şu idi. Okul müdür yardımcısı öğrencilerin kullandığı WC’yi temizliyordu. Çünkü WC’yi temizleyecek, temiz tutacak okul personeli yoktu. O gündür bugündür o olayı bir türlü unutamıyorum ve her hatırladığımda da üzüntü duyuyorum” ifadesini kullandı. Başkan Koçak, bu arada öğrencilik yılları ile ilgili başından geçen hatıralarını da anlattı.

Sınıf bulamıyorduk

Daha sonra kısa bir selamlama konuşması yapan eski öğretmen ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünsal Kıraç, “ Bizim zamanımızdaki şartlarla şu andaki şartlarla mukayese ettiğin zaman gerçekten müthiş bir fark var. Çünkü biz sınıf bulamıyorduk öğrencilerimiz için. Ama bugün akıllı tahtadan, akıllı salondan, akıllı okuldan ve Bilgisayar ortamı. Artık çantaların kitapların taşınmayacağı bir eğitim, öğretim şekline doğru ülkemiz gidiyor.Eğitimdeki başarı ve gelinen nokta adına son derece sevindirici hareketler.

Onun için ne olursa olsun tüm bu gelişmeler siz değerli öğretmenlerimizin elinden olacaktır. Bir noktanın daha altını çizmek istiyorum çünkü  bunları ben kendim yaşadım şu anda da belki yaşayan öğretmenlerimiz mutlaka  vardır öğretmenleri hep öğretmenler gününde bir gün  hatırlayarak değilde, öğretmenleri hem ailevi hem de ekonomik sorunları hem de yasal statüdeki engelleri bir an önce aşarak öğretmenlerimizi gerçekten  öğretmenliğin değerini bildirerek onlara görev yapma imkanını sağlayacak ve daha güzel günlerin inşallah ufuk ta ışık verdiğini görüyoruz ve inşallah o günler geldi, geleceğide çok yakın. Öğretmen  kendisine layık olduğu değeri veren günlerde,veren sistemin içersinde büyük görev yapar dilek ve temennisi ile tekrar 24 Kasım Öğretmenler gününüzü tebrik ediyor, sizlere sağlık  ve mutluluklar diliyorum” dedi.

EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

AK Parti Kartal Belediyesi Grup Başkan Vekili Temel Yaz, duygularını şöyle dile getirdi: “ Toplumumuzun ailemizden sonra en değerli varlıklarımız öğretmenlerimizi senede bir de olsa her zaman gönlümüzde olan öğretmenlerimizin bu anlamı çok büyük günlerini beraberce kutladığımız günlerini tebrik ediyorum. sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Cevizli Lisesi müdürü Muammer Okumuş ve Okul aile Birliği Başkanı Murat Onuçoğlu, konuşmaların ardından kendilerine yapılan ziyaretten çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek konuklarına teşekkür etti. Daha sonra üzerinde ’24 Kasım’ yazılı pastayı İl Genel Meclis üyesi Av. Hüsamettin Koçak kesti. Bu arada Bayan öğretmenler Başkan Koçak’a birer demet çiçek sunumu yaptılar.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
30 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nden İlçedeki Okullara İçme Suyu İstasyonları

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi iş birliği ile ilçedeki eğitim kurumlarına yönelik önemli bir projeye imza atıldı. “Temiz Su İstasyonları Projesi” adını taşıyan girişimle, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimleri kolaylaştırılarak, ilçedeki okullara modern su istasyonları kuruluyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su […]