SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartalspor Altyapısının CEO’su, Özgür Zengin!

Yayınlanma:
ABONE OL

Çocuklarımıza futbolu sevdiren Akademisyen bir spor öğretmeni, aynı zamanda web master, bir o kadar da mütevazı…

Kartalspor, Altyapı Koordinatörü Özgür Zengin,

Kartal’da çocuklara akademik futbol eğitimi vererek, yarınların yıldız sporcularını yetiştiren Kartalspor Altyapı Futbol Okulunun başarılı Koordinatörü Özgür Zengin.

www.kartalsporaltyapi.com  web sitesinin de yöneticisi

Futbol okulu ile ilgili faaliyetlerin yayınlandığı  www.kartalsporaltyapi.com  adlı internet sitesine haber hazırlayarak güncelleme işlemini de yapan Özgür hoca için “on parmağında on marifet var “ denilmesi abartı olmaz.  Hem spor eğitimi veren bir öğretmen, hem bu faaliyetlerin haberini hazırlayarak web sitesinden yayınlayan web master, hemde Kartalspor sevdalısı bir yürek…

 

Kartalspor’un arka bahçesi sanki futbolcu fabrikası

Bank Asya 1.Ligin marka takımı Kartalspor’un alt yapısından yarının ünlü futbolcuları yetiştiriliyor. Yaklaşık 800 sporcunun eğitim gördüğü Kartalspor Futbol okulu yıldız futbolcuların yetiştirildiği adeta bir futbolcu fabrikası gibi.

Bu fabrikanın başında Kartalspor U-18 Genç Takım Teknik Sorumlusu görevini de yüreten Marmara Üniversitesi Spor Akademesi mezunu Özgür Zengin, yaklaşık 15 yıldır Kartalspor’a futbolcu ve teknik adam olarak hizmet ediyor. Akademisyen kökenli Kartalspor Altyapı Koordinatörü Özgür Zengin,” Kurulduğu günden, günümüze kadar altyapıda çok önemli oyuncular yetiştirilmiş, Kartalspor’a ve Türk futboluna sayısız oyuncular kazandırmıştır. Yine altyapıda bir çok teknik adam çalışmış, bu oyuncuların Türk futboluna kazandırmasında büyük pay sahibi olmuşlardır” bilgisini verdi.


Milli takıma futbolcu kazandırdık

Zengin, şöyle devam etti: “ Kartalspor altyapı üretkenliğini her dönemde sürdürmüş, Türk futboluna sayısız oyuncu ve teknik adam kazandırılmıştır. Ayrıca Kartalspor altyapısı genç milli takımlara birçok oyuncu vermiştir. Son 5 yılda genç milli takımlara 5 futbolcu verilmiştir.

Bu noktaya gelmesinde tabi ki 10 yıldır çalışan bizlerin katkısı kadar geçmiş dönemlerde çalışan ve bu konuda büyük emekler sarf ederek antrenör, Teknik adam ve yöneticileri de unutmamak gerekir.

Çeşitli imkansızlıklar içinde altyapıya fazlasıyla değer veren çocuklarımıza güvenen ve profesyonel takımın kapılarını açan değerli Belediye Başkanımız, Kartalspor Onursal Başkanı Op. Dr. Sayın Altınok Öz’e ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sayı sürekli arttı

Akademisyen ve tecrübeli spor adamı Özgür Zengin, Kartalspor bünyesinde 8 kategoride oluşturulan her takımda 225 Lisanslı oyuncunun bulunduğunu hatırlattı. 1999 yılında 60 kişiyle başladığımız futbol okulumuz bugün; beslenme takibi yapıldığı- futbol da tek ve ilk olan “e-öğrenci takip sistemi” ile tüm öğrencilerimizin bilimsel ve teknolojik okuldaki başarılarının takibinin yapıldığı okul- aile – kulüp üçgeninde çocuklarımızın geleceklerinin her yönüyle başarılarla geçmesi için çalıştığı bir futbol Akademisi gibi çalışmaktadır.

12 ay kesintisiz spor eğitimi

Futbol okulumuz bugün 500 sayısını geçerek Türkiye’de yaz- kış futbol okulu değil de 12 ay kesintisiz spor eğitimi veren ilk olma özelliğini gururla taşımaktadır.

Kartalspor altyapısı 2002’de Kartalspor Milli Eğitim ile işbirliğine girmiş ve İlkokullar arası futbol şenliğini Kartal’da başlatmıştır. Bunu geleneksel hale getirmiş ve bu yönde örnek teşkil etmiştir. Bu yolla hem futbolu ilkokullara sokmuş hem de kendine ve diğer kulüplere oyuncu kaynağı sağlamıştır. Bu yıl 2010 yine kulüplere hem de Milli Eğitimin Anadolu Yakası Minikler Turnuvası 170 okulun katılımıyla kendi tesislerimizde yapılmaktadır. Okul-Aile ve kulüp işbirliğine önem vermekle, periyodik aralıklarla ailelerle toplantılar yapılmakta, oyuncuların daha verimli hale gelmesi için bu işbirliğinin gerekliliğine inanılmaktadır. Oyuncuların okuldaki eğitimlerinin önemini bilmekte ve önce okul ilkesini benimsemiştir. Başarılı öğrenciler ödüllendirilmekte ve başarısız öğrencilerin başarılı hale gelmesi teşvik edilmektedirler.

Malzeme yardımı yapıyoruz

Ayrıca yıl boyu yaşı uygun olan oyuncuların seçmeleri aralıksız yapılmaktadır. Sezon sonlarında her yıl bütün gruplara seleksiyon yapılmakta, gelişme sağlayamayan oyuncular serbest bırakılmakta ve onlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Başka kulüplerde oynama ve kendilerini geliştirme adına önleri açılmaktadır. Bölge takımlarının altyapı faaliyetleri yakından takip edilmekte ve beğenilen oyuncuları profesyonellik hakları saklı kalmak kaydıyla malzeme yardımı yapılarak kulüp bünyesine katılmaktadır.

Bölgemizde diğer kulüplerin oyuncularına altyapıda çalışma hakkı verilmiştir. Kulüplerin önereceği oyuncu ve oyunculara kendi bünyemizdeki oyuncularla birlikte (Yaş gruplarına göre) eğitim verilmektedir.

Daha önceki dönemlerde Kartalspor, diğer kulüplerden sürekli kendi bünyesine oyuncu katarken, son dönemlerde katmaktan çok oyuncu verir duruma gelmiştir.

İzin kullanmıyorlar

Kartalspor altyapısında görev alan teknik adamlar ve görevliler çok büyük özverilerle çalışmaktadırlar. Örneğin hiç izin kullanmamaktalar. Görevleri olsun olmasın her zaman tesislerde veya altyapıyı ilgilendiren bir işle ilgilenmektedirler. (Müsabaka izlemek, okullarla ve velilerle diyalog kurmak) gibi görevlerde üstlenmişlerdir.

Sonuç olarak, Kartalspor altyapı faaliyetlerinde amaç; Kartalspor ihtiyacı olan rekabette ona üstünlük sağlayacak Ruhsal_ Zihinsel-Fiziksel ve Teknik yönden iyi oyuncular kazandırmaktır. Oyuncuların kendi kendilerini üretmeleri için onlara yardımcı olmak ve olabildiğince olanak sağlamaktır. Çalışmalarını bu doğrultu da sürdüren altyapı, bu güne dek olduğu gibi bundan sonra da üretkenliğini sürdürecektir” ifadesini kullandı.

Kartalspor Altyapı Sorumlusu Gökhan Hocaoğlu, gazetemize yapmış oldukları açıklamalarda Kartalspor’un gelecekte omurgasını oluşturacak yetenekli ve yıldız futbolcuları Türk sporuna kazandırmak için çok büyük çaba sarf ettiklerini bildirdiler.

Kartalspor Altyapı İdari Sorumlusu Gökhan Hocaoğlu, gün geçtikçe gelişen ve büyüyen tesislerin ihtiyacı karşılamakta zorluk çektiğini, buna rağmen Antrenör ve personel eksikliğine rağmen çalışmaların hız kesmediğini bildirdi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]