SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünyanın en güvenli binası, Sabiha Gökçen Havalimanı

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın depreme karşı en güvenli binası: İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

ABD’nin prestijli yayınlarından Risk Management Dergisi tarafından yeryüzünün en güvenli beş yerinden biri olarak, Sabiha Gökçen Havalimanı da gösterildi.
ABD’nin prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergisi ‘Risk Management’ ve derginin blogu www.riskmanagementmonitor.com’da yer alan makalede, olası suni ve doğal tehditlere karşı dünyanın en dayanıklı beş binası listelenerek, en güvenli yapılara yer verildi. Dünyanın en büyük sismik yalıtılmış yapısı olarak gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası listede yer alan tek Türk markası oldu.

Dünyada, kurumlar ve insanlar için güvenlik ve risk yönetimi bileşeninin önemine değinen makalede; İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin (İSG) 20 yıllık işletme hakkına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın depreme karşı en modern sistemlerden biriyle donatıldığına dikkat çekiliyor.
Makalede; Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğu ve İstanbul’un Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde deprem riski taşıdığını belirterek, 1999 yılında Türkiye’yi vuran deprem gözönüne alındığında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önümüzdeki dönem yapıları için büyük bir gelişme olduğu ve örnek teşkil ettiği vurgulandı.
Derginin en güvenli yapılar listesinde yer alan diğer binalar ise; ‘Fort Knox-ABD Altın Deposu Binası’, ‘Svalsgaard Doomsday Seed Vault-Tohum Sığınağı’, ‘Proof 7 World Trade Center-Dünya Ticaret Merkezi’, ‘Bahnhof’s Underground-Veri Merkezi’ şeklinde sıralandı.
Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasında bulunan sismik izolatörler, ABD’nin aktif deprem bölgelerinden birinde yer alan San Francisco Havaalanı’nda da kullanılan sistemin daha gelişmiş bir uygulaması olarak yerleştirildi.

Terminalin dört bir yanında bulunan 300 sismik izolatör; bodrum katlarında kullanılan takviyeli beton kolonlarla binanın en üst kısmının, alt kısımdan bağımsız bir şekilde hareket etmesine imkân vererek, deprem başladığı zaman bodrum katlarının yanlamasına hareket etmesiyle, üst katların yumuşak bir şekilde hareketine olanak sağlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda ABD’nin en prestijli yayınlarından Wired tarafından dünyada depreme dayanıklı en kuvvetli yapılar arasında gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), tasarım ve yapımında kullanılan deprem mühendisliğine yönelik uygulamalar ile CNN International’ın Future Cities adlı programında da ele alındı.
 (İHA)

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]