SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başhekim Kartal: “Engelliler acınacak kişiler değildir”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Yavuz Selim (SSK) Hastanesi ‘nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası programında duygusal dakikalar yaşandı. Kartal Yavuz Selim Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Kartal, Başhekim yardımcıları, Doktorlar. Türkiye Anneler Derneği Kartal Şubesi Başkanı Kadriye Mucur, Kartal Belediyesi Engelliler Genel Koordinatörü katıldı. Başhekim Kartal, 8 milyon 500 bin engellenin bulunduğunu hatırlattı ve “ Arkadaşlarımız konunun detaylarını anlattılar.

Yanlız 3-4 konuya bende dikkat çekeceğim şimdi birinci konu biz genelde ve insan fıtratında bu vardır. Hep olumlu şeylerin başımıza geleceğini düşünür, olumsuz şeyleri yakıştırmayız.

Bir gün bir arkadaşım Trafik kazası geçirmişti daha sonra onla konuşurken şöyle demişti: “Bu şeyin başıma geleceğini hiç düşünmedim”. Biraz önceki konuşmacı Ali Haydar Bey, bunu özetledi. Biz genelde insan olarak  bazı şeylerin başımıza geleceğini, gelebileceğini  hiç düşünmeyiz” diye konuştu.

TEZAT OLUŞTURUYOR

    Başhekim, Kartal, şöyle devam etti: “ Ne var ki bir dakika sonra ne olacağımızın farkında değiliz bu nedenle bence biraz daha duyarlı olmalıyız. İkinci konuda; Türkiye’de 8 milyon 500 engelli vatandaşımız var, ortalama bira ile 4 kişi diye düşünürsek  aslında 32 milyon insan en az bu engelli olayını  yaşıyor, bire bir yaşıyor.

Buda bir yerde ülke nüfusunun yarısı aslında çok büyük te bir rakam olaya baktığımız da  engelli vatandaşlarımızın  sosyal yaşamında ki yerine baktığımızda  bunun çok TEZAT oluşturduğunu görüyoruz. Aslında belki engelli vatandaşlarımızın istediği  sosyal yaşamda kolaylaştırıcı  işler.

Hastaneye geldiğinde birinin yardımı olmadan  muayene olup gidebilmesi kendisinin örnek verdiği gibi belediye otobüsüne binebilmesi toplumda birine muhtaç olmadan bütün işlerini yerine getirebilmesi. Tabu bur da  en üstten, siyasilerden, Bürokratlara ve tüm vatandaşlara kadar görev düşmektedir. Hepimiz görevi yerine getirdiğimizde ümit ediyorum ki, herkes daha mutlu olacaktır. Birde şuna dikkat etmemiz gerekmektedir ki engelli vatandaşlarımıza ACIMAK değil.

Yani birinin birine acımak gözüyle bakmaması gerekir. Engelliler toplumun acınacak kişileri değildir bende bir toplumda engelleye değer veriliyorsa  toplum zaten değerli  kılınır” ifadesini kullandı.

ÖZ ELEŞTİRE DE BULUNDU

Kartal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Toplumun değerli kılınması için onlara değer vermekte şarttır. Bu nedenle de  3 Aralık’ın önemli olduğunu düşünüyorum hastanemizde en azından bundan daha fazla ne yapabiliriz noktasında ki görüşleri de alabiliriz. Dernekleri, Federasyonları, okul müdürlerini ve engelli arkadaşlarımızı çağırıp görüşlerini alabiliriz faydalanabiliriz.

Sadece bir engelli yolu yapmak  ve ya poliklinik  ulaştırmak belki yetmeye bilir. Bu nedenle  bizde elimize düşeni yapmak isteriz. Bundan sonra arkadaşlarımıza da GÖREV olsun ara ara toplattılar da görüşüp  daha faydalı olabilecek işler yapabiliriz. Bu da bizim için belki toplantının anlamını ifade eder biz Öz eleştire de kendime yapayım 3 Aralık Özürlüler günü toplantısının yapıldığı salonun yetmemesi gerekirken, DOLDURAMAYAN bir topluluğa sahibiz. 

Özellikle ev sahihliğinin Hastane olması beni çok üzdü. Bu nedenle de bu öz eleştiriyi kendim ve idareci arkadaşlarımıza yapmış olayım. Gelemeyen arkadaşlarımıza da biraz SİTEM edeyim. Tekrar hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum İdaremiz her zaman hepinize kapısı açık olan bir yerdir. Her isteğinizde her sohbetimizde bekleriz Öz eleştiriğe açığız yapabileceğimiz varsa bu konu da ne gerekiyorsa yapmaya çalışırız hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.

TEKRAR BOYNUM KIRILDI

Daha sonra duygu yüklü bir konuşma yapan ve Gebze’de geçirdiği ağır bir Trafik kazasında tekerlekli sandalyeye adeta mahkum olan Ali Haydar Kaya,(39) isimli engelli, “ Özellikle  Hastane yöneticilerine, Doktorlarına, çalışanlarına böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.

Dünya engelliler günü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz ben burada şahsım adına  Dünya Engelliler gününü kutluyor, sizlere de  engelsiz günler diliyorum. 39 yaşındayım 2005 yılında, Gebze’de hırsızların çalıntı bir arabayla polisten kaçarken  arabama çarpması sonuncu boyun omurgamda kırılma oldu.

Yanımdakiler ve Çevreden geçenler  beni karga tulumba arabadan çıkarıp  gerekli ilk yardım tedbirlerini almadan  ve bu şekilde beni Gebze Fatih Devlet Hastanesine  naklettiler. Nakil sırasında  tekrardan BOYNUM kırıldı. Orada Acil servise götürdüler. Acil’deki Doktor, benim şokta olduğumu TESPİT ETMİŞ.

Kaza esnasında bayılmışım uyandırılmak gerektiğini etrafımdaki insanlara söylemiş. Etrafımdaki  insanlarda beni Acil serviste tokatladılar. Bunun neticesinde bedenim yine zarar gördü. Belli bir süre sonra beni Kartal Araştırma ve Eğitim Hastanesine naklettiler. Oraya geldiğimde boynumdaki kırıklık ortaya çıktı ve 0 saatten itibaren gerekli tedavim yapıldı” diye konuştu.

Daha sonra yöre sanatçılarının muhteşem konseri ile coşan davetliler ve engelliler 3 Aralık Dünya Engelliler haftasını birlikte kutlamanın mutluluğu yaşadılar.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]

Genel
12 Nisan 2024
Bayram tatilinin acı bilanço sonucu! 48 ölü 6 bin 184 yaralı

Bayram trafiğinin bilançosu açıklandı. Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşanan trafik kazaları sonucunda 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi yaralandı. İşte detaylar… Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününe ait trafik bilançosu açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşan trafik kazaları sonucunda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ali […]