KORKU TÜNELİNE GİRERKEN

Yayın: 21:09 - 05.12.2010
Güncelleme: 21:09 - 05.12.2010

Kendi sahasında  üç puanı unutan Kartalspor, Mersin İdman Yurdu karşısına şeytanın bacağını kırıp galibiyetle ayrılmak istiyordu. Ergun Hoca, bu stresli maça sistemini değiştirip 3-5-2 ile çıkarak ya hep ya hiç parolasıyla başladı. Buna karşılık Mersin’in hocası Nurullah Sağlam da 4-1-3-2 ile karşılık verdi.

İlk çeyrek orta saha mücadelesi şeklinde geçerken pozisyon açısından fazla zenginlik yoktu. İlk yarının sonlarına doğru karşılıklı ataklarla geçerken Mersin’in daha kontrollü ve ayağa top oynayarak hızlı çıkışları göze batıyordu.

Nitekim ani gelişen Mersin kontratağında Bordo-Beyazlılar’ın defansı hazırlıksız yakalanınca  Şehmus’la 1-0 öne geçti. Kalan sürede ayağa iyi top yapan Mersin süreyi eriterek ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarı başladığında Ergun Hoca Mehmet Uslu’yu oyundan alıp defans yönü olmayan Semih Erdem’i oyuna alarak rest dedi.

Sağ taraftan frikik kazanan Kartal Semih Erdem’in içeriye yaptığı sert ortaya Alper’in kafa vuruşu üst direkte patlayınca Kartal adına beraberlik golü kaçmış oldu. 50. dakikalarda karşılıklı ataklar şeklinde geçmeye başlayınca her iki takım gol sinyalleri vermeye başladı.

Bütün riskleri deneyen Ergun Hoca Tolga’yı oyundan alıp genç Okan’ı oyuna sürdü. Buna karşılık Nurullah Hoca da Veysel’in yerine Yunus’u alarak kontratak oyun oynamaya başladı.

Kartal ise oyun disiplininden koparak dağınık futbol oynamaya başladı. Yakaladığı en net pozisyonu Şadi gole çeviremeyince seyircinin sabrı taştı ve Ergun Pembe’yi istifaya çağırdı. Her iki hoca son değişiklikleri yaparak son kozlarını oynadılar.

 Son iki dakikada Kartalspor defansını kontrataklarla zor durumda bırakan Mersin girdiği fırsatları değerlendiremeyince tek golle üç puan almasını bildi. Bu skorla Kartalspor da korku tüneline girmiş oldu. Hala işin ciddiyetini anlayamamışlar,yazık…

Bir an önce herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli. Kartalsporumuzu ve sevenlerini kimsenin üzmeye hakkı yok.

  Erdoğan ÖZYUVA

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version