SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da, heyecanlı bir meclis toplantısı yaşandı

Yayınlanma:
ABONE OL

İlginç tartışmalar – mahcubiyet –özür dilemeler ve daha neler neler!..

 Kartal Belediyesi 2010 yılı Aralık ayı son meclis toplantısı isim tartışmalarına adeta damgasını vurdu. Meclis Başkanı Av. Kamer Gök’ün her zaman olduğu gibi başarılı ile yönettiği meclis toplantısında gündem dışı    ve gündem içi birer konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili İbrahim Doğan, AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, Meclis üyeleri Orhan İspekter, Ebubekir Taşyürek   Binali Karaman, Abdi Kesimal, Taner Özdemir ve Metin Bektaş, belediye meclisini sarsacak açıklamalar yaptılar.

Özellikle AK Parti Meclis üyesi Metin Bektaş, Hacı Turan, isimli şahsın kaçak kat çıktığı konusunda İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Grup Başkan Vekili İbrahim Doğan’ın konuya duyarlı olmasına rağmen kaçak katın bir iken ikinci kata çıktığını açıklaması Aralık ayı meclis toplantısına adeta BOMBA gibi düştü.

AK PARTİ GRUBU ÖNERGE VERDİ

Bu arada AK Parti Kartal Belediyesi Grup Başkan Vekili Temel Yaz’ın Neyzen Tevfik, heykelinin ne KADAR rakama ihale edildiğini veya kaça mal olduğu noktasında vermiş olduğu önerge dikkat çekti. Anlaşılan o ki AK Partililer adeta bir SANAT abidesi gibi meydanı süsleyen Tevfik Kolalı (Neyzen)  heykeli ile uğraşacakları açıkça  meydanda. Temel Yaz,” Heykelin gerçek maliyet fiyatını öğrenmek her vatandaşın hakkıdır” diyor.

GERGİNLİK YAŞANDI

Ayrıca  Kartal Belediyesi’nin önemli hizmetleri arasında bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi eski Parti Meclisi üyesi Begüm Yavuz’un isminin değiştirilerek, isim olarak ta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi ZÜBEYDE  Hanımın isminin verilmesi noktasında  sözlü önerge veren  Cumhuriyet Halk Partisi Kartal eski Gençlik Kolları Başkanı  CHP Meclis üyesi Taner Özdemir’in bu haklı talebine nedense CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, karşı çıktı.

Bir süre karşılıklı atışma içersine giren Özdemir ve Doğan’ı Meclis Başkanı Av.Kamer Gök, zorlukla yatıştırdı.

Kartal Belediyesinin Aralık ayı ilk birleşimi gündem dışı konuşmalar yapıldıktan sonra Aralık ayının 15 maddelik gündem maddeleri görüşüldü.

 Bu arada olası Marmara Depremine dikkat çeken ve Kartal Belediye Meclisini uyaran Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi ve Kartal Belediyesi Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Mimar Osman Güdü’nün hazırlamış olduğu ve  depreme karşı hazırlıklı olunması için hazırlamış olduğu sekiz dakikalık film gösterisi Aralık ayı Meclis birleşimimin tutanaklarına geçti.

Bu arada Aralık ayı 1. Birleşimimin önemli bir konusu da Kartal Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kartal Belediyesi Meclis üyesi Abdi Kesimal ile CHP Meclis üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Binali Karaman arasında ki karşılıklı suçlamalar ve atışmalarda dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE O KONUŞMALAR

Temel  Yaz, AK Parti Grup Başkan Vekili: “ Kartal belediyesi çocuk Kreşine verilen ismin Kamuya mal olmuş, olmamış konusunda duyarlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Telefonla görüştüğüm arkadaşlardan tatmin edici bir fikir oluşmadığı için ben burada bunu ifade etmek istiyorum.

Bu ismin konulması, konulma şeklini öğrenmek istiyoruz vatandaş ta öğrenmek istiyor. Çünkü cevap vereceğiz onlara. Burada polemiklere girmek istediğimi de zannetmeyin. Sadece bilgi amaçlı soruyoruz ve sorumuzun da cevabını bekliyoruz. Bir konunun da altını çizmek ve hatırlatmak istiyorum. Bayramlarda ve önemli günlerde partilerin afişleri ilçemizin mahallelerinde ve değişik yerlerinde asılıyordu. 

Bunun daha düzenli olarak belediyenin kendi belirlediği yere asılmasıyla ilgili Sayın Orhan İspekter, bir açıklama yapmıştı. Ama bu konuda ve bu hassasiyetin çift taraflı olarak biz müşahede ediyoruz, buna dikkat edilmesini istiyoruz. Çünkü şu an belediyenin bile kendi belirlediği yerlerin haricinde duyuru pankartı astığı pek çok afiş var.

AK Partili Amblemli olan bütün afişler BELEDİYE ELİ İLE KALDIRILIYOR.

Ama nedense AK Parti veya  AK Partili Amblemli olan bütün afişler  BELEDİYE ELİ İLE KALDIRILIYOR. Fakat farklı partilere ait olan pankart ve afişler kaldırılmıyor.” şeklinde ki konuşması Başkan Kamer Gök, kesti ve “Sayın Yaz, bu husus biliyorsunuz Kaymakamlığın yetkisinde ve Kaymakamlığa ait belediye başkanının bu konularda her hangi bir vaziyet alması söz konusu değil”şeklindeki bilgilendirmesine Temel Yaz, “  Sayın Başkan, prosedür öyle ama uygulamaya geçince Sayın Başkan, böyle olmuyor.

Bu belediye ekipleri tarafından da yapılıyor. Arkadaşlarımız pankartların Kartal belediyesi ekipleri tarafından indirilirken fotoğraflarını çekmişler. Biz bu konuda hassasiyet istiyoruz eğer bir şey uygulanacaksa AYRIM yapmadan buradaki her kurum, kuruluşa uygulanması gerekir. Ben burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum belediye AK Partinin pankart ve afişlerini kaldırıyorsa diğer partilerinde kaldırmak zorunda.”hatırlatmada bulunduktan sonra Başkan Gök, “Bu konuda Kartal Kaymakamlığına dilekçe verdim ve” bunları indirmezseniz  sizin hakkınızda SUÇ duyurusunda bulunacağım” dedim.

YIKIMLARDA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

AK Parti Grubu Başkan vekili Temel Yaz, Kartal sahilinde bir süre önce gerçekleştirilen kondu çay bahçeleri ve Büfe yıkımları ile ilgili olarak şunları söyledi: “  Bazı parklarda mesela sahilde var bununla ilgili bazı Müştemilatlar da yakımlar gerçekleştiriliyor. Fakat bunlar yapılırken burada da AYNI Afiş ve pankartlardaki gibi ÇİFTE Standart olduğunu biz görüyoruz.

Farklı yerlerde Müştemilatlara müsaade edilirken, eklemelere müsaade edilirken bazı yerlere bu müsaade edilmiyor ve yıkım gerçekleşiyor. Kurallar Kartal’da yaşayan her kes için geçerli ve bu kurallar herkese doğru şekilde yansıtmaları gerekiyor belediye yetkililerin. Bu konuda ilgili Başkan Yardımcısının dikkat etmesini eğer bu devam ettiği sürece biz müsaade edilen yerleri burada göstereceğiz size. Bunla ilgili SUÇ duyurusunda bulunacağız. Bunlarıda özellikle ifade etmek istiyorum ve belediye yetkililerini de uyarıyorum”  diye konuştu.

OLASI MARMARA DEPREMİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP  Kartal Belediyesi Meclis üyesi Osman Güdü,

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi ve Kartal Belediyesi  İmar Komisyonu Başkanı: “AK Parti Grubu Başkan vekili Temel Yaz, arkadaşımın İSİM verme konusundaki konuyla ilgili olarak Kültür ve Sanat Komisyonuna böyle bir teklif gelmemiştir.

Kültür ve Sanat Komisyonuna böyle bir teklif gelir ise bizde gereğini yerine getiririz. Temel arkadaşımın bu konudaki görüşlerine katıldığımı kişisel olarak ifade etmek istiyorum. Çünkü Kültür ve Sanat Komisyonunda görüşmedik bunu. Kişisel olarak, Kartal’da yaşayan bir Mimar olarak katıldığımı ifade etmek istiyorum. Bu arada dikkatlerinizi de olası Marmara Depremine çekmek istiyorum. Çok acil ve lokal bölgelerde uygulanmanın bir an önce başlamasının gereği şarttır. Bu konuda da gerek meclisimizden gerek meclisimizde bulunan AKP’li arkadaşlar da, bundan sonraki aşamalar içinde YARDIM istiyorum” dedi.

Metin Bektaş, AK Parti Kartal Belediyesi Meclis üyesi:

“ Geçen ay burda spor caddesi ile ilgili bir KAÇAK yapıdan bahsetmiştim. Sayın İbrahim Doğan,”Öyle bir şey olmaz”dedi. Daha sonra kendisine bu konu ile ilgili teşekkür ettim. Benimle beraber İmar Müdürlüğüne indik.

İmar Müdürüne böyle bir şey yapıldığını ve niye müdahale edilmediğini sordu. Müdür istinat duvarı yapıldığını söyledi. Sayın Doğan, duyarlılığını göstererek “Hayır kardeşim burası ile ilgili TUTANAK tutulmuş”dediğinde Müdür “Evet” dedi.  Sayın Doğan,”Kaçak yapılara müsaade ediyorsunuz bizi zor durumda bırakıyorsunuz kaçak yapılara ASLA müsaade yok” dedi. Bende bunun üzerine tekrar kendisine teşekkür ettim. Burada da bizim doğru söylediğimizi meclis huzurunda söylemişti.

İbrahim doğan’ın haberi yok ama “İkinci katı atmışlar”

Fakat arkadaşlar kaçık yapıyı şöyle bir kontrol edeyim dedim. Bir de ne göreyim   ‘istinat duvarı yapılıyor’denilen yer bir kattı bugün ikinci katı yapılmış ve işin yapımına da devam ediliyor. Demek ki İmardan sorumlu Başkan yardımcısı Sayın İbrahim Doğan’ın talimatı Müdürlük tarafından bu kadar dinleniyor” dedi.

İbrahim Doğan’a özür dileten an…

İşte İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan’ın Metin Bektaş’ın iddiaları ile ilgili açıklaması

İlgili yeri kontrol için Müdür arkadaşla gittiğimizde de arkadaşın dediği doğru ve Sayın Bektaş’a”Arkadaş kusura bakma senden ÖZÜR diliyorum sen haklı çıktın. Orası ile ilgili yasal işlem yapılmış adam demek ki ısrarla içerisinde çalışıyor. Tekrar bu meseleyi takip edeceğim kendisi de takdir eder ki bütün binaları tek tek gezmem mümkün değil.

Ama bu hoş olmayan bir şey demek ki bizde bir EKSİKLİK var. Sayın Bektaş’ın eleştirisini alıyorum ve kabul ediyorum. Gereği ni yapacağıma burada arkadaşıma söylüyorum. Yasal işlemi yapacağımı ve kendisine bilgi vereceğim.

Taner Özdemir, CHP Meclis üyesi:

“AK Parti Kartal Belediyesi Grup Başkan vekili Sayın temel yaz’ın Petrol İş Mahallesi’ndeki KREŞ ile ilgili olan eleştirilerine bende katılıyorum. Petrol İş Mahallesi’nde 30 yıl ikamet eden birisi olarak ve oranın ve Petrol İş’te oturan Meclis üyesi olarak Mahalle halkının da bu nokta da oldukça yoğun bir tepkisi var.

Begüm Yavuz değilde, ZÜBEYDE HANIM KREŞİ olsun!..

Hatta bildiğim kadarı ile Mahalle halkının da İMZA toplama noktasında İMZA topluyorlar dı. Bunla ilgili daha iyi bir öneri getirilebilir. Özellikle işte ZÜBEYDE HANIM KREŞİ ismini koysanız kimse kalkıp ta buna bir itiraz etmez. En azından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önderimizin annesinin adını vermiş olurduk.

Tahmin ediyorum ki Meclisimizden de OY Birliği ile geçebilecek bir öneri olurdu. Bu nokta da gerekirse bir öneri önümüzdeki (Çarşamba) meclis toplantısında konu görüşülebilir ve bugünde ilave bir teklif olarak alınabilir diye düşünüyorum. O konu da bizde rahatsızız onu belirtmek istedim”şeklinde konuşarak cumhuriyet halk partisi eski Parti Meclisi üyesi sayın Begüm Yavuz’un isminin kaldırılarak Kreşe Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın isminin verilmesini önermesi AK Partili Meclis üyeleri arasında memnuniyetle karşılandı, olumlu bulundu.

Diğer konuların görüşülmesi 08.11.2010 Çarşamba günü toplanacak Aralık ayı 2. Birleşiminde görüşülmesi kararı alındı. Bu arada CHP ve AK Partili Meclis üyelerini çok şaşırtan ve güldüren bir gelişme oldu. İşte (O) gelişme. Meclis Başkanı Av. Kamer Gök,

“Meclisimizin Spor Komisyonu varmı? Raporlar gönderildi mi?

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]