SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Meclisi sekteye uğrattılar!

Yayınlanma:
ABONE OL

 Kartal belediyesi,2010 yılı son toplantısı, Aralık ayı 2. Birleşimi Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Av.Kamer Gök’ün başkanlığında gerçekleştirildi. Aralık ayı 2. Birleşimine yine her zaman olduğu gibi Kartal Belediye Meclisinin havanda su döven, Kartal’ın ve Kartal halkının önemli sorunları çözüm beklerken yaptıkları konuşmalarla Kartal’ın çözüm bekleyen sorunları akıllarına gelmeyen CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, AK Partinin meclis üyeleri Abdi Kesimal, Metin Bektaş ve Mehti Akman, yapmış oldukları konuşmalarla kah meclis üyelerini güldürdüler, kah meclisi gerdiler.

Öyle ki meclisin sonuna doğru, Kartal Belediye Meclisini her zaman olduğu gibi, yine başarı ile yöneten, Av.Kamer Gök ile tartışmaya giren AK Partili Meclis üyeleri Abdi Kesimal ve Metin Bektaş arkadaşları tarafından zorlukla sakinleştirildiler.

Dakikalar geçmek bilmedi

Bu arada gündem dışı bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bayan Üyesi Gülseren Büyüktaş, Kartal’ın onca ÇÖZÜM bekleyen sorunu var iken  ve de hiç gereği yokken Kadın hakları, Kadın’a uygulanan şiddet, İnsan hakları ve vs. konuları içeren uzun konuşmasını elindeki matinden okuyan Gülseren Büyüktaş’ı dinlemeyi adeta bir işkence gibi algılayan İktidara ve muhalefete mensup bazı meclis üyelerinin salonu terk ettikleri görüldü.

Büyüktaş’ın  uzun ve sıkıcı konuşması adeta salonda sıkıntı ve sabırla dinlendiği gözlemlendi. Kartal Belediye meclisinin Aralık ayı, 2.Birleşiminde en mantıklı konuşmayı CHP Meclis üyeleri İmkan Demirci ve Orhan İspekter yaptı.

İmkân Demirci, yapmış olduğu konuşmada AK partili meclis üyelerine hitaben konuştu.  İşte (O) konuşma.

Demirci, hesap sordu…

İmkân Demirci,”Şimdi buradan soruyorum 123 HAT numaralı belediye otobüsünü neden kaldırdınız? İstanbul BŞ. Yani İETT. Bir ikincisi Hukuka saygımız elbette ki saygımız olacaktır.” Niye, neden, niçin” sorusunu sormadığınız için. Neden, niye, niçin satıldı (O) arsa?” sorusunu yöneltip bir süre önce Kartal belediyesinin 15 milyon 700 BİN TL’ye satmış olduğu arsanın satışını iptal ettiren muhalefete mensup meclis üyelerini adeta hesaba çekti.

Demirci, şöyle devam etti: “ Kucağımıza getirdiniz ve 15 yıllık bir borcu bıraktınız, şimdi de onun üstünden siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın bu tür saptırmalardan, uydurmalardan bu ülkenin insanı bıktı, usandı. Bu meclis’te adı belirlenerek bu arsanın satışı gerçekleştirilmiştir ve dolayısıyla bununla ilgili yorum yapmanızı doğru bulmayacağıma inanıyorum. Kamu borçlarının ödenmesi bilgisini koyduk.

Bir diğer konu; Hukuk her kes için geçerliyse Yakacık-Uğur Mumcu Mahallesi’nde daha dün TOKİ ‘ye yeşil alanı devir etmişler. Kartal’da YEŞİL alan diye bir şey kalmadı. Büyükşehir’den oraya geldiler ve TOPRAK dolgu sahasını  Konut’a açtılar. Bunda sizin sorumluluğunuz var.

Eğer yeşile sahip çıkacaksak,doğaya sahip çıkacaksak,insanın alır teriyle  burada ortak bir mülkiyete sahip çıkacaksak o zaman bütün haklarda dürüst olacağız” gerçeğini hatırlattı. Bu arada CHP’li meclis üyesinin konuşmasına müdahale eden AK partili meclis üyesi Mehti Akman’a Demirci,” Vatandaşın sorununu siyasallaştırmadan çözmelisiniz. Mehti Bey, beni TAHRİK ediyorsunuz biz tahrike filan gelmeyeceğiz” şeklinde sert tepki gösterdi.

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI!

Kartal Belediyesi önceki belediye başkanları döneminde gerçekleştirilen İstimlâk ödemelerini adeta CHP’li belediyeye miras bırakan borçların hak sahiplerine ödenmesi için makul bir fiyatla satılan belediye taşınmazının satışını iptal ettiren muhalefetin meclis üyesi Abdi Kesimal,  Meclis Başkan vekili Kamer Gök ve CHP’li meclis üyelerini adeta çileden çıkaran ve tahrik edici konuşmasına şöyle başladı: “ Hepinizi sevgiyle selamlıyorum toplantımızın hayırlı olmasını dileyerek söze başlamak istiyorum.

Bugün kü konuşma ihtiyacım Mehti Beyin’de dile getirmiş olduğu, yakın zamanda burada çokça tartışılan, belediyeye ait  5 dönümlük bir arsanın satış kararının İPTALİ ile ilgilidir. Burada biz, muhalefet partisi olarak çok şeyler söyledik dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık. Kartal halkı adına bir şeyler söylemeye çalıştık, halkın menfaatlerini gözümüzün önüne serdik. Ama maalesef  bunlar hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Ve sonunda da  işte bu Mahkeme kararı geldi kapımıza dayandı.

İşte arkadaşlar Muhalefet bu işe yarar.”Ne işe yarar” dediğiniz zaman buna yarar. Biz diyoruz ki, bu yaptığınız şey doğru değil. Hukuka uygun değil,bunu bu şekilde yapmayın  diye uyarıyoruz,yapıcı olarak uyarıyoruz.Ne oluyor? Geliyor Mahkeme kararı  kapımıza dayanıyor. Ve şimdi NE olacak diye düşündüğümüz zaman  BU arsanın ihalesi yapılmış, muhtemelen İdare bize bilgi vermedi, ama her halde Tapusu’da verilmiştir” diye konuştu.

KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Kesimal, şöyle devam etti: “ Tapusu’da verilmiştir, parası’da alınmıştır.Geriye dönük işlemler nasıl yapılacak nasıl edilecek? Bütün bunları, zaman kaybının Kartal halkına ne kadar zarar verildiğini artık kamu oyunun taktirine bırakıyorum. 2009 Nisan ayından beri  İktidar partisini uyarmaya çalışıyoruz.”Belediye Başkanınıza sonsuz yetki vermeyin”  diye. Bakın bu Mahkeme  kararı bu şekilde geldi buna bağlı olarak  diğer kararlar var. Başka bir arsa satışı ile ilgili  aynı şekilde karar alındı.Belediye başkanına sınırsız yetki veren  kararlar alındı.Bu kararlarla  ne oluyor ne bitiyor ne yapılıyor bu Meclisin bilgisi yok.Gerçekten bilgisi yok. Bilgisi olabilseydi burada  belediye başkan yardımcılığı yapan arkadaşlarımız  bu konuda  yanılmazlardı.Burada yapılan açıklama meclis karar üretme durumunda ama meclisten evvel  şu anda YARGI kararı İdareye gelmiştir,bu idarenin de yapacağı işlemler vardır.Bu işlemlerin bir an önce yapılması gerekiyor.Burada biz kuru şeyleri dikkatinize sunup ta uyarı görevimizi pozitif muhalefet görevimizi yaptığımızda  maalesef  yönetimde ki arkadaşlarımız iktidar partisi CHP Grubu üyeleri,meclis üyeleri  bundan alınıyorlar işte “DERS veriyorsunuz gibi  konuşuyorsunuz” diyorlar.Hiç öyle bir niyetimiz yok kimsenin kimseye ders verme gibi değil ama burada ki görevimizi,  yerine getirmeye çalışıyoruz biz. Burada 500 bin Kartal  halkının sözcüsü durumundayız. O arsanın satışı ile ilgili burada birçok şey söylendi. Değerinin altında satıldığını söyledik. Bunu da dikkate almadınız daha önce yapılan İHALE dosyasının yanlış olduğunu söyledik, bu şekilde SATIŞ olursa sıkıntı olur dedik. Ve bütün bunların şu anda ortaya çıktığını görüyoruz. Bu konuda haklı çıkmamıza şahsen çok üzülüyorum. Keşke haklı çıkmasaydık ve bu Kartal halkı bu zararı görmeseydi.

7-8 BİN LİRA CİVARINDA

Biliyoruz ki, bundan sonra. Burada Başkan Gök,araya girdi ve “Sayın konuşmacı bu zararı bir TARİF edermisiniz?Zarar nedir? bunu da bir algılayalım”şeklinde ki sorusuna Kesimal,” Tarif edelim şimdi bu arsayla ilgili  2009 Nisan ayından evvel ki  YÖNETİM  tarafından alınmış bir Meclis kararı vardı. O karda diyordu ki “ Bu arsayı para karşılığında satıp nereye gideceği belli olmayan bir şekilde satılacağına Kartal halkına yararlı bir şekilde bir proje geliştirilsin ve buna göre satılsın”  kararı alındı bunun dışında karar üretildi. Bir kere o çevrede  satılan gayrimenkullerin  bitmiş bedelleri  7-8 bin lira civarında.

Orada zaten 5 bin metre karelik bir alanda emsale baktığınız zaman  en az 3 bin metre karelik ticari alan söz konusu. Bunları dikkate aldığınızda  15 milyon 700 bin TL’ den çok daha  değerli olduğunu, daha önce de söylemiştim. Aynı şeyi iddia ediyorum 20-25 Milyon lira edecek bir arsayı biz daha düşük bir ücretle  satmış olduk. Şimdi  yine aylar sürecek olan bir  uğraş başlayacak ve sonuçta  bu arsada ne kadar gecikme olursa, Kartal halkı  zarar görmüş olacak.

Bilmem anlatabildimmi  Sayın başkan? Gök,”Anlamaya çalışıyorum canım seni. Anlayabilme yetkisine sahip insanlarız medeni insanlarız. Lütfen üslubunuza dikkat edin ve beni sinirlendirmeyin. Buyurun. Kesimal,”Burada anlatabildim mi demek bir YANLIŞ ifade midir? Gök,”Çok yanlıştır, polemiğe gerek yok, devam edin polemiğe gerek yok. Polemiğin üzerine de siyaset BİNA etmeyin. Devam edin ve konuşmanızı bitirin lütfen” şeklinde sert bir uyarı yaptı. Bu arada Kesimal ve Gök arasında çok sert  bir tartışma başladı ve eller havada Demoklesin  Kılıcı gibi sallanıp durdu.

Aralık ayının 3’cü Birleşimi, 10 Aralık 2010 Cuma günü yapılmasına karar verildi.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]