SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’den felakete davetiye.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi İmar Komisyonu, Yakacık’ta heyelan bölgesinde bulunan ve planlarda şehir parkı- yapı yasağı olan kişiye ait bir araziyi imara açmak için iki kez ret edilmesine rağmen üçüncü kez meclise gönderdi.

Parsel bazında plan tadilatlarına karşı olduğunu açıklayan CHP, konunun uzmanı bilim adamlarının “Heyelan tehlikesinin devam ettiğini, yakın gelecekte bölgenin heyelandan etkileneceğini, yapılaşmanın sakıncalı olduğunu” rapor etmesine rağmen , çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu imar komisyonu üyeleri, Yakacık’ta planlarda ‘ şehir parkı – yapı yasağı’ olan (heyelan bölgesi) nde bulunan 119 pafta 944 ada 80 parsel’de kişiye ait araziyi, imara açmak için üçüncü kez meclise getirmesi tepkilere neden oluyor.

Konunun uzmanları Donatı alanlarının, imara açılmasının imar kanununa ve imar ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, bilim adamlarının ikazlarına rağmen buranın imara açılmasının bir felaket olacağını söylüyorlar.
İBB’de, CHP grubu tarafından ret oyu verilen planın, Kartal Belediyesi İmar Komisyonunda AKP’li ve CHP’li üyelerin ortak görüşleriyle kabul edilerek meclise gönderilmesi tepki toplarken, Belediye Meclisinin konuya ilişkin nasıl bir karar vereceği merak konusu..
Konuyla ilgili İBB’de CHP hem komisyonda hem de mecliste hayır oyu kullanmasına rağmen, Kartal belediyesi CHP’li imar komisyonu üyelerinin neden olumlu görüş bildirdiği ise manidar karşılandı.

Öte yandan, bilirkişi raporunu ortaya çıkaran CHP Kartal Belediyesi meclis üyesi Taner Özdemir, raporu CHP’li ve AKP’li meclis üyelerine dağıtarak bu planların meclisten geçmemesi gerektiğini söyledi. CHP grubuna da konuyu gündeme getiren Özdemir, bu planların geçmesi durumunda sonuçlarının CHP’ye ve insanlara zarar vereceğini söyledi.
Kartal Belediye İmar Komisyonunda kimler var
CHP’den Osman Güdü (Mimar) İbrahim Sarı(Mimar) Metin Uluyurt AKP’de Abdi Kesimal (İnşaat Mühendisi), Hüsna Balcı (Mimar)
Heyelan Bölgesi
16. 4. 2005 1/5000 ölçekli planlarda ve 4. 5. 2006 onanlı 1/1000 ölçekli E-5 kuzey Nazım İmar Planında ‘ şehir parkı alanı-‘yapı yasaklı bölge alanı olan bölge için rapor hazırlayan bilim adamları, imara açılması istenen yerin ‘ heyelan bölgesi’ olduğunu ve bu bölgenin sürekli hareket halinde olduğunu, buranın yapılaşmaya açılmasının felaket olacağını söyledi.

İşte bilim adamlarının o raporu
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, Prof. Dr Hakkı Eyidoğan (İTÜ Maden Fakültesi), Prof. Dr. Mustafa Erdoğan(İTÜ Maden Fakültesi), Doç. Dr. Cengizhan İpbüker (İTÜ İnşaat Fakültesi)in konuyla ilgili hazırladığı raporda çarpıcı tespitlere yer veriliyor.

Rapor ‘un sonuç bölümünde özetle şöyle..
“1-Yakacak 944 ada, 119 pafta, 82 parsel sayılı gayrimenkul dahil olmak üzere Koru Sitesi olarak adlandırılan alanın tamamı ile Geriatri Hastanesi arazisi ve spor caddesi arasında kalan bölgenin tamamı yamaç molozu üzerinde bulunmaktadır.

2-Heyelan hareketi, Dr. Hulki Müderrisler Geriyatri Hastanesinin inşaat çalışmalarına yönelik temel hafriyat kazısından sonra başlamıştır. Çevrede yaptığımız incelemede, Geriyatri Hastanesinin temel hafriyatı ve onu izleyen inşaat aşamasından önce arazi duyarlıdır ve her hangi bir deformasyon oluşmamıştır. Heyelan Hastane inşaatının önünden başlamış ve daha güneydeki spor caddesine kadar ulaşmıştır.

Heyelan Koru sitesinin bahçe duvarını, ortak mülkiyet durumundaki havuzun önemli bir kısmını, site içi istinat duvarlarını, merdiven basamaklarını, elektrik su ve kanalizasyon alt yapısı ile site içindeki bir binayı tahrip etmiştir. Spor caddesinde ki 4 binayı kullanılmaz hale getirmiştir.

Çarpıcı sonuç
Tarafımızdan hazırlanan heyelan kinematiğine ilişkin sonuçlar çarpıcıdır. Bu sonuçlara göre heyelan hala devam etmektedir. Harekete bağlı tahribatın ve etkilenme bölgesinin yağışlı periyotlarda hızla artacağı görülmektedir.
Gerekli mühendislik önlemlerinin alınmaması halinde hastane inşaatı dahil olmak üzere, Koru sitesinin tamamı ile Koru yolunun kuzeyindeki konutların tamamı yakın bir gelecekte bu heyelandan etkilenecektir”

Haber Kaynağı: İlkhaber Gazetesi

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Şubat 2024
İYİ Parti Kartal Adayı Altınok Öz’den dikkat çeken siyasi nezâkete davet uyarısı!

Öz, “Bizim dönemimizde hayata geçirilen projelerin kendi dönemlerinde yapılmış gibi Kartal halkına sunulması siyasi nezâkete yakışmaz! İYİ Parti Kartal belediye başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Başkan adaylarını siyasi nezakete davet etti. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, halkımızın takdiriyle Belediye Başkanlığı […]

Eğitim
06 Ekim 2020
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Erzurumlu Hafız Necip Fazıl BELGE Türkiye 1.cisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenledi. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. “14-18 Yaş Arası […]

Büyükşehir
08 Eylül 2020
VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısı ve Türkiye’nin ilk sanal yarı maratonu olan İstanbul Sanal Yarı Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu 20 Eylül 2020 Pazar günü koşulacak. 15. kez start alacak yarı maratonda […]

Flaş
29 Temmuz 2020
Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3. Lig’de düşme olmayacak’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de düşme olmayacağını açıkladı. Başkan Özdemir ayrıca yabancı kuralının 2021-2022 sezonunda uygulanacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Riva’da yaptığı toplantı sonrasında liglerden düşme ve yabancı […]