SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ali Metin Tokdemir Kartal’da anıldı…

Yayınlanma:
ABONE OL

 

“İnandığı değerlerin peşinde bir ömür geçiren, ülküdaşları için tüm varlığını gözü kapalı harcayan, bu uğurda eğitimini bile başka başka şehirlerde tamamlamak zorunda kalan, gençliğinin en güzel yıllarında işkence ile tanışan, canını bile vatan hizmeti için çıktığı yolda veren bir dava adamıydı Ali Metin Tokdemir…”

İşte böyle anlatıldı katılımcılara ve sık sık göz yaşları ile aldı duaları da…

 ———————————— 

Vefatının 15. Yılında, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’n de “Ali Metin Tokdemir’i Anma Programı” düzenlendi.

Katılımın geniş olduğu programa; Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökmen Kantar, MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Kartal İlçe teşkilatı üyeleri, MHP Kartal eski İlçe Başkanı Şenol Yöndemir,  Kartal Ülkü Ocakları Başkanı Aydın Güngör, MHP Pendik İlçe Başkanı Erdinç Kılıç ve Pendik ilçe teşkilatı, Ali Metin Tokdemir’in kardeşi Çetin Tokdemir, Ülkü Ocakları eski başkanlarından Yüksel Tuncer ve partililer katıldı.

Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan programın ilk konuşmacısı İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar oldu. Kantar, programın anlamını ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Kantar’ın ardından kardeşi, Çetin Tokdemir ve dava arkadaşı Yüksel Tuncer kısaca Ali Metin Tokdemir’i anlattı. Zaman zaman duygulandığı, hatta abisinin ölüm anının anlatıldığı sırada ağladığı görülen Çetin Tokdemir : “Teselliyi sizlerde, abimin dava arkadaşlarında buluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. MHP ve ülkü ocakları olarak bizi yalnız bırakmadınız” diyerek duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından Metin Tokdemir anısına hazırlanan sinevizyon izlendi. Mustafa Yıldızdoğan’ın ölümünün ardından yazdığı “Tokdemir” adlı ağıtla süslenen film izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Program,  İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökmen Kantar’ın, Çetin Tokdemir’e plaket vermesi ile sona erdi.

 —————————————

Ali Metin Tokdemir Kimdir?

 21 Haziran 1959 Kelkit doğumlu olan Ali Metin Tokdemir, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

24 Aralık 1995 seçimlerinde Gümüşhane’den milletvekili adayı oldu. MHP’den milletvekilliğine aday olan Tokdemir,  Trabzon Havaalanı’ndan bineceği uçakla Ankara’ya gidecekti. Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başar köy yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaralı olarak Trabzon Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Oradan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen Tokdemir, bütün gayretlere karşın kurtarılamayarak, 8 aralık 1995 Cuma günü Hakk’ın rahmetine kavuştu.

 Kent 34

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]