SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tükoder akaryakıt zammına tepki gösterdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Akaryakıt zamlarının fahiş şekilde yükselmesine Tükoder Genel Başkanı Av. Şükran EROĞLU tepkilerini dile getirirken;

                “Ülkemizde 2005 yılından itibaren akaryakıtta Serbest Piyasa uygulamasına geçildiği belirtilerek yeni bir uygulama getirilmiş ve özellikle petrol fiyatları Dolara göre ayarlanmaya başlanmış, ancak bir süre sonra bu uygulama değişerek tamamen keyfi bir hal almıştır. Petrol, Elektrik, Doğal Gaz ve LPG piyasası EPDK ( Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ) tarafından kontrol edilip, hem EPDK, hem de Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ ne bu alanda düzenleme, politika ve stratejiler oluşturma görevleri verilmiştir.

                Enerji Piyasasını düzenlemek  ve denetlemek üzere yapılan tüm kanunların amacı :

                “ ELEKTRİĞİN, DOĞAL GAZ’IN, PETROLÜN VE LPG. NİN YETERLİ, KALİTELİ, SÜREKLİ, DÜŞÜK MALİYETLİ VE ÇEVREYE UYUMLU ŞEKİLDE TÜKETİCİLERİN KULLANIMINA SUNULMASI İÇİN REKABET ORTAMINDA ÖZEL HUKUK HÜKÜMLERİNE GÖRE FAALİYET GÖSTEREBİLECEK ,MALİ AÇIDAN GÜÇLÜ, İSTİKRARLI VE ŞEFFAF BİR ENERJİ PİYASASININ OLUŞTURULMASI VE BU PİYASADA BAĞIMSIZ BİR DÜZENLEME VE DENETİMİN SAĞLANMASI  ”

                OLARAK AÇIKLANMIŞTIR.

                Ancak kanunlar uygulanmaya başladığından bu yana amaçlarına uygun bir sonuca ulaşılamamış, tüketicilere düşük maliyetli, yeterli ve kaliteli ürün sunulamamıştır.

                Rekabet Kurumu 2008 yılında hazırladığı sektör raporunda EPDK. nın 47 dağıtım şirketine lisans vermiş olmasına karşın pazarın % 90’ının 5 büyük teşebbüsün elinde olduğunu, bu teşebbüslerin FIRSAT KARLARI elde etmeye yönelik fiyatlandırma stratejisi oluşturduklarını, sektörde REKABET ORTAMININ YARATILAMADIĞINI belirterek yapılması gereken işlemleri ve alınması gereken önlemleri belirtmiştir. O tarihten bu yana sektörde değişen hiçbir şey olmamış, nihai kullanıcı olan tüketicinin durumu değişmemiştir. Rekabetin olmadığı bir ortamda mal ya da hizmetin fiyatının düşmesi mümkün değildir.

                Akaryakıt ürünleri içinde Petrol’ e yapılan zammın piyasalara yansıması iğneden ipliğe her şeye zam yapılması anlamına gelmektedir ki, en basit örneklemeyle İstanbul’da simit’in fiyatı 50 kuruştan 75 kuruşa çıkmıştır. Bu zamların ardı arkası kesilemeyecek ve tüketiciler yeni bir zam dalgasının altında ezileceklerdir.

                Ülkemizin dünyanın en pahalı benzin, doğalgaz ve elektriğini kullandığı gerçeği artık her kesim tarafından bilinirken ve benzinin litresine ödenen paranın % 67’si vergi olarak devletin kasasına girerken bu konuda hiçbir iyileştirme yapmayan hükümeti de önlemler almaya ve halkın cebinden elini çekmeye çağırıyoruz.

                Bugün görevini ihmal eden, piyasada gerekli önlemleri almayıp, denetimleri yapmayan EPDK Başkanı ve Petrol İşleri Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bundan sonra TÜKODER olarak bir  yandan yargı yoluna giderken, diğer yandan seri eylemler yapacak ve zamlar durana kadar eylemlerimize devam edeceğiz.

                Yaşasın TÜKODER, Yaşasın tüketicilerin hak ve hukuk mücadelesi “ dedi.

İlgili Haberler

Ekonomi
17 Nisan 2024
Atın sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte resmen çakılacak

Altın Fiyatları İçin Uzman İslam Memiş’ten Uyarı: Büyük Düşüş Bekleniyor! Ekonomist İslam Memiş, yakın gelecekte altın fiyatlarında önemli düşüşler olacağını öngörüyor. Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve piyasadaki son dalgalanmalar üzerine yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Altın, tüm dünyada güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Son günlerde İsrail ve İran arasında başlayan gerilim altın fiyatlarını da […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
Erken Emeklilik İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjde

Erken emeklilik bekleyenlere 2. Torba yasa ile müjde geliyor. İşte yeni düzenlemeler ve detaylar… EYT’de kapsam dışı kalanlara 2. Torba yasa ile müjde geliyor. Yeni emeklilik reformu ev hanımlarını, bağ-kurlu çalışanları ve staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiriyor. Kısmi emeklilik, prim indirimi, ev hanımlarına prim desteği hepsi bu pakette yer alıyor. Peki 2. Torba Yasada […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
PTT’den tek şarta milyonlara yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL

PTT’den tek şartla milyonlarca vatandaşa destek yatırılacak. Destek ödemesinin minimum tutarı ise 5 bin TL. İşte PTT destek ödemesi başvurusu ve şartları… Vatandaşların ihtiyaç duyması halinde pek çok destek ödemesi devlet tarafından PTT’den yapılıyor. 5 bin TL olarak açıklanan devlet desteği de yine kamu kuruluşu olan PTT üzerinden vatandaşlara iletilecek. Belirli şartlar çerçevesinde yapılacak olan […]