SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ekolojik Pazar açılalı bir yıl oldu…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar birinci yaş gününü kutladı. 20 Aralık 2009 tarihinde Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliğiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan İstanbul Anadolu yakasının ilk Ekolojik Pazarı bir yıldır doğal ve tamamen sertifikalı ürünleri Kartallılarla buluşturuyor.

Ekolojik Pazar’da yer alan 200 stantta yüzde yüz doğal, sağlıklı ürünler sergileniyor. Geçtiğimiz gün Kartal Belediyesi öncülüğünde Ekolojik Pazar’ın yıl dönümü nedeniyle kutlama programı gerçekleşti. Açılış gösterisi yapan Jonglörler ve Rus Drama sanatçısının ardından; Sambistanbul Ritim Grubu, Şehnaz Sam konseri ile devam eden kutlamada çocuk atölyeleri etkinlikleri ve birçok canlı performans sergilendi.

Yıldönümüne Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz,  Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Victor Ananias ve çok sayıda Kartallı katıldı.

“Doğayı kirlettik”

Törende konuşan üretici esnaf İbrahim Balta, gelişen sanayi ve nüfusun artmasıyla dünyanın hızla kirlendiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti. “Üzerinde yaşadığımız dünyayı ve doğayı kirlettik. Kirletmeye de devam ediyoruz. Bunun suçlusu bizleriz, insanlardır.

Kimyasal ilaçlarla, ilaçlı gübrelerle toprağı yok ettik. Dünya ve bizler kötü bir çıkmazın içine girdik. Şimdi çıkış yolu arıyoruz. Buğday Ekolojik Derneği bizleri, organik tarım yapmaya teşvik etti. Artık bizler, bizden sonra gelecek kuşağa sağlıklı ürünler sunuyoruz. Biz ne kadar sağlıklı ürün tüketirsek, gelecek olan yeni nesiller de sağlıklı olur” diye konuştu.

Bir yıl önce anlamlı bir açılış yaptıklarını belirten Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Victor Ananias, aradan geçen sürede çiftçi üreticilerin ürünlerini Ekolojik Pazar’da değerlendirdiklerini belirterek; “Bir yıl önce anlamlı bir açılış için buradaydık.

Burada bulunan insanlar bir yıl boyunca emeklerini “Ekolojik Pazar”da sergilediler. Bu başarı hepimizindir. Doğum günümüz kutlu olsun” dedi.

“Organik üreticilik zor iş”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, organik ürünlerin yetişme sürecinin zor olduğuna işaret ederek, kendisinin yaşadığı bir olayı dinleyicilerle paylaştı. Başkan Öz,  “Organik üreticilik çok zor bir süreçtir.

Ceviz üretiyoruz. Bir kök kurdu bulduk. Bu kurdun ağaçları ve fidanları yok etmesine engel olmak istedik.  Türkiye’de üç tane üniversiteye kurdun fotoğrafını çekip gönderdik. Üniversite bizlere 15 Ekim’den 15 Mayıs’a kadar onbeş gün arayla ilaçlamamızı söyledi.

Eğer onu yaparsak toprağın normal yapısını bozacaktık. Zararsız olan organizmalar zararlı hale gelecekti. O sıralar kene sorunu söz konusuydu. Böcekle veya kuşla bu soruna çözüm üretebilir miyiz dedik. Burada bir sülün yetiştirelim dedik ve yola çıktık.

Türkiye’nin en büyük sülün çiftliğinin sahibi olduk. İlk yıl 25 tane bu sene 250 tane sülünü doğaya bıraktık. Sülünler o böcekleri yesin diye ancak bize maliyetli oldu. O yüzden üreticiye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Öz ilerleyen konuşmasında Ekolojik Pazar’ın ilçemizde ve bölgede organik üreticilikte sağlamış olduğu kazanımların dışında kadın emeğini de değerlendirmek için kurulan bir yer olduğundan söz etti. 

Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “içinde bulunduğumuz mekan, polise, zabıtaya, sivil toplum örgütlerine eğitimde, kültürde birçok hizmet vermiştir.” dedi. Tarımsal üreticilerin çaba ve emeklerinin farkında olduğunu belirten Başkan Öz, organik kafenin, saman kafenin henüz tamamlanmamış olduğunu önümüzdeki dönemde mutlaka işler hale getirileceğini ifade ederek; her emeğin karşılığı olduğunu vurguladı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio