SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ceylan, Devletin bize yüklediği hamallık görevini yapıyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Tüm Muhtarlar Derneği  Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kartal Atalar Mahallesi’nin yaklaşık 40 senelik Muhtarı Ahmet Ceylan, “Köylerde olduğu gibi şehirlerde de teknolojik araç ve gereç hala yoktur. Muhtarların hala hizmet binaları yoktur % 90’nın da yoktur. Devlet bize yüklediği tabiri caizse hamallık göreve var” şeklinde konuşarak ilginç bir tespitte bulundu.

Seve seve hamallık yapıyoruz

Yılların deneyimli muhtarı Ahmet Ceylan, “Muhtarların Başbakanı” lakabı ile tanınan Atalar mahallesi Muhtarı Ahmet Ceylan, “Valiliğin var Kaymakamlığın var her şeyin var. Yani biz muhtarlar bir yerde seve seve ,bir yerde Hamallık yapıyoruz” diye konuştu.

Muhtarlık müessesesi kaldırılsın

Ceylan, şöyle devam etti:  “En zor şartlarda en ağır işleri muhtarlar görmekte bunun yanında da en az devlet imkanlarından yararlanan yine muhtarlardır. 5 bin 4940 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle muhtarlar önemli ölçüde gelirlerinde azalma oldu.

Biz temelli kaldırılmasını istiyoruz burada harç adı altında hiçbir ücretin alınmamasından yanayız. Ama muhtarlar görevlerini   ve hizmetlerini sürdürebilmeleri için mutlaka  ekonomiye ihtiyaçları vardır sosyal çalışmalara ihtiyaçları vardır.Bunları kaldırırken  ve ya azaltırken  yerine alternatif bir kaynak  ta yaratılmalıdır. Muhtarlara hem sorumluluğu çok yükleyeceksin hem gelirlerini çok azalacağı noktasına getiriyorsan bu demektir ki Muhtarlık müessessi kaldırılsın o zaman” dedi.

Demokrasimizin temel taşlarıyız

Mahalle muhtarlarının tarihinin asırlar öncesine dayandığını hatırlatan kartal Atalar Mahallesi’nin efsanevi muhtarı Ahmet Ceylan, Şöyle devam etti: “Muhtarlık, bizim araştırmamıza ve incelememize göre kuruluşu Bin üç yüz’lü yıllara dayanıyor geçmişi. Ancak 1864 yılında Vilayet-i Umumiye yasasının arasına giriyor mahalle muhtarlıkları bazen fes edilebiliyor ama 1933- 1943 yılları arasında fes edilmesine rağmen, alternatif bir çözüm bulunamadığından 1944 yılından 4541 sayılı yasayla günümüze kadar varlıklarını sürdürüyorlar. Muhtarlar 142 tane görev yapıyor muhtar örneğin 7 tane kanunda dolaylı 4 tane kanunda doğrudan görev yüklemiş Devlet bize. İşte bu zor şartlarda biz görev yapıyoruz.

Yine tekrar ediyorum bizim için şerefli bir hamallıktır bu çünkü biz birinci derece de halka ikinci derece de devlete karşı sorumluyuz. Çünkü HAL olmazsa Devlet olmaz halk olduğuna göre devlet ‘te olmalıdır. Muhtarlık devletin temel taşı olduğu kadar demokrasimizinde TEMEL taşlarıdır.” İfadesini kullandı.

Ceylan, muhtarların devletten aylık 325 Tl maaş aldığını da sözlerine ekledi

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]