SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Topbaş: “ Dünya rekoru kırdık”

Yayınlanma:
ABONE OL

Ray döşeme ve elektromekanik çalışmaları devam eden Kadıköy-Kartal metro inşaatını gazetecilerle birlikte gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, hattın 2011 yılı sonunda hizmete gireceğini müjdeledi ve “ Sadece 45 ayda tamamlayacağımız bu metro hattı bir dünya rekorudur”dedi.

Yıldız’da katıldı

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız’ında katıldığı metro gezisine gazetecilerinde büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi.

2013 hedefi 204 km raylı sistem

 metro inşaatı gezisine katılanları ulaşım yatırımlarıyla ilgili bilgilendiren Başkan Topbaş, 6.5 yılda sadece ulaşıma 16.3 milyar TL harcayarak kara, deniz ve demiryolunda çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

44.7 kilometre olarak devraldıkları raylı sistemi 78 kilometreye çıkardıklarını, 2013’taki hedeflerinin ise İstanbul’u 204 kilometre raylı sistem ağıyla örmek olduğunu kaydetti.

Kaynarca’ya kadar uzatılarak 26.5 kilometreye çıkarılan Kadıköy-Kartal Metrosu’nun 2011 yılı sonunda hizmete gireceğini ve toplam 1 milyar 700 milyon dolara mal olacağını ifade eden Başkan Topbaş, da ha önce tramvay ve hafif raylı sistem olarak düşünülen hattı geleceği görerek tamamen yeraltına aldıklarını hatırlattı. Başkan Topbaş, “ Şu ana kadar 7 bin 535 kilometre ray döşedik.

Bu metro hattı bir dünya rekorudur

Çalışmalar hızla tamamlanacak ve 2011 yılının Mayıs ayında KADIKÖY-KARTAL Metrosu’nda deneme seferlerine başlayacağız. 2011 sonunda da hizmete almayı planlıyoruz. 45 ayda tamamlayacağıyız. Bu metro hattı bir dünya rekorudur” dedi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]