SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da, “Cumhuriyet’e Mektuplar” sergisi açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

“Cumhuriyet’e Mektuplar” adlı sergi, Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde açıldı. Kartal Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği “Cumhuriyet’e Mektuplar” sergisinin açılışına, Ressam Bedri Baykam, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, dernekler, siyasi partilerin temsilcileri ve Kartallılar katıldı.

Açılış gecesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecenin açılış konuşmasına yapmak üzere kürsüye Ressam Bedri Baykam çağırıldı. Baykam, “Cumhuriyet’e Mektuplar” sergisinin çok anlamlı olduğunu söyledi. “Anlamlı bir salon ve anlamlı bir sergideyiz. Türkiye’nin aydın yazarları, sanatçıları, devrim şehitlerinin manevi huzurlarında bulunmak büyük bir keyiftir ve onurdur. Türkiye, tarihinin ilginç bir tünelinden geçiyor. Bu tünelin sonunda bir ışığın olduğuna inanıyoruz. Aydınlanma devriminin karanlıklar tarafından örtülemeyeceğini, bilimin, sanatın, laikliğin demokrasinin ve özgürlüğün kurnazca ortadan kaldırılamayacağına inanıyoruz. Cumhuriyet’i tüm değerleriyle korumak ve geliştirmek için tek silahımız vardır, o da beynimiz, yüreğimiz ve Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı büyük mirastır” dedi.

“Bir ülkede namuslu insanlar, en az namussuz insanlar kadar cesur olmalı”

Bedri Baykam konuşmasında, İsmet İnönü’nün “Bir ülkede namuslu insanlar, en az namussuz insanlar kadar cesur olmalı” sözünü hatırlatarak, “yakın zamanda İsmet İnönü’yü andık. İnönü şöyle demiştir,  “Bir ülkede namuslu insanlar, en az namussuz insanlar kadar cesur olmalı”  Bizlerde buna ek olarak şunu diyoruz, Bu ülkede insanlar çalışkan olacak, ayakta duracak, cumhuriyet kazanımlarının kaybedilmemesi için üzerine düşeni yapacak ve Türkiye’nin kim olduğunu herkes aynaya bakıp hatırlayacak.” dedi.

“Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” 

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral ise ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir”  sözünden yola çıkarak şöyle konuştu: “Büyük Atatürk’ün bu sözü tesadüf değildir.  Çok anlamlı ve derinliği olan bir sözdür. Büyük önder Atatürk, bağımsızlıkla kültürü, özgürlükle de sanatı işaret etmiştir. Biz toplum olarak kültürümüzü yaşar ve yaşatırsak, sanata gereken değeri verirsek; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü yerine getirmiş oluruz.”

“Cumhuriyet’e Sahip Çıkacağız”

Kartal Kültür Sanat Derneği yönetiminden Harika Menteş de  “Cumhuriyet’e Mektuplar” sergisinin uluslararası bir sergi olduğunu, yetmiş adet mektubun yer aldığını, Cumhuriyet kadınları olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müzik Sanatçısı Özgür Doğan bağlamasıyla “ Nerdesin sarı saçlı mavi gözlüm,” “Çanakkale içinde aynalı çarşı,” “Tokat illerinden aldım bakırı, Göç eyledi Avşar elleri” türkülerini seslendirdi. Salonu dolduran yüzlerce katılımcı hep bir ağızdan türkülere eşlik etti.

Müzik şölenin ardından davetliler Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi fuayesinde  ressam Bedri Baykam, Prof. Dr. Emre Kongar, yazar Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, hukukçu Ceyhan Mumcu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkanvekili Hasan Kumral, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek, İşçi Partisi Kartal İlçe Başkanı Muhsin Canik, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, akademisyenler, gazeteciler ve Kartallıların yazdığı “Cumhuriyet’e Mektuplar” sergilendi.

Davetliler, salonda bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmayı da ihmal etmediler. “Cumhuriyet’e Mektuplar” adlı sergi 31 Aralık 2010 Cuma gününe kadar Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio