SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bu dönem kimler milletvekili olabilir acaba?

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekili olarak ilk akla gelen isimlerle ilgili Gazeteci arkadşımız Vural Dağtekin bir ön değerlendirme yaptı. 

İşte o değerlendirme; ” Anadolu Yakası’nın nabız ilçesi olan Kartal’da seçim faaliyetleri start aldı.

Geçtiğimiz Cumartesi Günü CHP İlçe Örgütü, bir kahvaltı organizasyonu ile buluştu. Alınan bilgilere göre uzun süredir Belediye ile frekans sorunu yaşayan CHP ilçe örgütünün bu toplantı ile pürüzleri giderdiği, bundan sonrası için el ele seçim çalışmalarına odaklanacakları öğrenildi.

AK Parti’de de Ramazan Ayı içerisinde kurulmaya çalışılan taban-tavan diyaloğu yavaş yavaş meyve veriyor. Özellikle mahalle teşkilatlarının hareketlenmiş olması, partinin ilçe yönetimini memnun ediyor. Önemli isimlerin de destek vermesi ile seçim öncesinde birlik beraberlik havası AK Parti cenahında da hissedilecek gibi…

Referandumun sessiz partisi MHP’de ise İlçe Başkanı Metin Özüpek etrafında oluşan müthiş sinerji dikkat çekici… Genç ama siyasi olarak tecrübeli bir ilçe başkanı olan Özüpek, özellikle partinin emektar isimleri ile sık sık biraraya gelerek fikir teatisinde bulunuyor. Mahallelerde de özellikle genç nüfus üzerinde etkisini iyice arttıran MHP, referandumdaki sessizliği, genel seçim atmosferinde başarıya çevirme çabasında olacak.

Diğer partilerde de hareket bekliyoruz ancak şu ana kadar BBP dışında çalışmalara başlayan parti görünmüyor. BBP’de de var olan iyi niyetin sandığa nasıl yansıyacağı ise ayrı bir merak konusu…

Peki, kulislerde milletvekili adayı olacak isimler kimler sorularında kimlerin adı geçiyor.

Şu an yazacaklarım belki dedikodudan ibaret olsa da dikkatle takip edilmeye değer gibi görünüyor.

CHP: Öncelikle Kartal’da faaliyetlerini iyice arttıran ve son ay içerisinde neredeyse her hafta ilçede görülen eski bakanlardan Mehmet Moğultay adı ilk sırada görünüyor. Önceki genel seçimlerin arefesinde “Deniz Baykal iktidar olsun, darağacı kutup intihar etmezsem namerdim” diyecek kadar yönetime ters olan Moğultay’ın yeni siyasette nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu…

İlçenin önceki ilçe başkanı Yüksel Çiftçi’nin adı da son 2 haftadan bu yana anılmaya başladı. İsmi daha önce PM için geçen ama Deniz Baykal’ın liderlikten düşmesinin ardından bu göreve ulaşamayan genç siyasetçi Çiftçi’nin milletvekilliği için söylentiler şimdiden başladı.

Yine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan adı da kulislerde telaffuz edilen bir başka isim.

Henüz netleşmese de Süslü ailesinden bir isim de seçimlerde CHP listesinde olacak. Burada Ali Haydar Süslü aday mı olacak diyenlere, şaşırmayın ama belki de soyadı Süslü olan başka bir ismi görebilirsiniz diyoruz.

AK Parti: Belki de en büyük liste savaşının yaşanacağı parti olacak olan iktidar partisinden Kartal’da aday olmak isteyen isim sayısı hayli fazla. Bir kısmı da çevre baskısından bu yola girecek gibi görünmekte. Öncelikle Kartal eski Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in durumunu iyi okumak lazım. Sekmen’in 3. kez milletvekili adayı yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. Sanırız o da kendi durumunun net olmadığını görerek mahallelerdeki çalışmalarına iyice hız verdi. Son 1 yıl içerisinde Kartal’ı en fazla gezen milletvekili de o oldu.

Sekmen gibi Erzurumlu olan Bekir Kılıç adı da kulislerde son haftalarda konuşulmaya başlandı. Kılıç, Kartal belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten sonra kendini işine daha çok vermiş ve önemli yatırımlar yapmıştı. Yurtdışı ayağı da oldukça mesai isteyen bu yatırımlardan sonra Sayın Kılıç’ın milletvekilliğine nasıl bakacağı merak konusu. Ama adı en çok konuşulacak isim o olacak.

Yine Kartal’ın eski Belediye Başkanı Arif Dağlar adı da gündeme itilmek isteniyor. Sayın Dağlar’ın belediye başkanlığından gidiş sürecine bakıldığında, konuya direkt müdahil olan Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir vize çıkaracağına pek ihtimal verilmiyor.

Özellikle iş çevrelerinden destek alması beklenen bir başka isim de Abdullah Bayram. AYSİAD Başkanı Bayram, yerel seçimler sonrasında siyasi yorumlardan kaçınsa da özellikle tecrübeli bir çok AK Partili ismin de sürekli uğradığı bir kişilik olma özelliğini muhafaza ediyor.

Başka isim yok mu? Tabii ki var ama hepsini burada harcamak olmaz. Özellikle “Ben varım” diyecek isimlere de köşemiz açık olacak.

MHP’ye gelince… Listede ilk 5′e girmedikçe seçilme şansının zayıf olduğu düşünüldüğünde bu partinin önemli isimlerine öne çıkma fırsatı verilmeyecek gibi görülüyor. İlçe teşkilatının vazgeçmeyeceği iki isim var. Biri Fuat Fettahoğlu, diğeri ise eski ilçe başkanı Şenol Yondemir. Özellikle Şenol Yondemir ismi parti kulislerinde sempati ile karşılanıyor. İtiraf edeyim ki siyasi nezaketin bu örnek isminin seçilmesi halinde ben de bizzat memnun olacak isimler arasındayım. Ülke siyasetine önemli bir duruş kültürü aşılayacağından şüphem yok. Tabii bu konuda merkezin tavrının ne olacağı çok daha önemli.

Baraj sorunu sebebi ile diğer partilere yer vermememizi umarız anlayışla karşılarsınız sayın okurlar.

.

Sağlıcakla kalın.

Vural Dağtekin Kent 34

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio