SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Belediyesi, kundaklanan camileri onardı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla’da geçen Mayıs ayında akli dengesi bozuk bir kişi tarafından kundaklanan biri 5 camide meydana gelen maddi hasarlar, Tuzla Belediyesi’nin yaptığı maddi katkılar sayesinde onarılarak yeniden eski haline dönüştürüldü. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kundaklanan camilerimizin bakım ve onarımlarını hızla tamamladık ve bu camilerimizi kullanan vatandaşlarımızın, ibadetlerini yerine getirme noktasında mağdur olmamalarını sağladık” dedi. Başkan Yazıcı ayrıca, “Mübarek Ramazan ayı öncesinde, ilçemiz genelindeki tüm camilerimizde düzenli olarak zaten yaptığımız, genel temizlik ve gül esansıyla kokulandırma çalışmalarını da tamamladık” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN YAZICI: CAMİLERİN KUNDAKLANMASI BİZİ DERİNDEN YARALADI

 

Tuzla’daki kundaklanan camilerde yapılan bakım ve onarım çalışmalarını yerinde denetleyen ve ilgilerden bilgi alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şunları söyledi:

“Tuzla Belediyesi, sosyal sorumluluk gereği, ilçe genelindeki camilere temizlik, bakım ve onarım gibi destek hizmetlerini düzenli olarak her zaman sürdürüyordu… Ancak geçtiğimiz Mayıs ayında, Orta Mahalle’mizdeki Merkez Camii, Aydınlı Mahallemizdeki Yıldız Camii, İstasyon Mahallemizdeki Yeni Camii, Evliya Çelebi Mahallemizdeki Evliya Çelebi Camii, Yayla Mahallemizdeki Üçbaşlar Camii ve Kuran Kursu olmak üzere, toplam 5 camimiz, talihsiz bir biçimde kundaklandı. Milli ve manevi değerlerimiz hususunda, özellikle manevi değerlerimiz açısından, camilerimizin, ibadethanelerimizin bir kundaklamaya maruz kalması bizi derinden yaralamıştır” dedi.

CAMİLER ESKİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ                    

Tuzla Müftülüğü’nden gelen talep üzerine, kundaklanan camilerin hızla onarılması ve yaklaşan Ramazan ayına yetiştirilmesini sağlamak için, Tuzla halkı adına yardım elini uzattıklarını belirten Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlçemizdeki camilerin kundaklandığı gün, zaten belediyemiz hassasiyet gösterip, derhal temizlik ve tamir işlerine başlamıştı. Müftülüğümüzün talebi üzerine de kundaklanan camilerimizde hasar tespiti yaptık ve bütçemizin elverdiği ölçüde yardım yapmaya karar verdik. Yardım konusunu Belediye Meclisi’mizin gündemine taşıdık. Yardım kararı, oy birliği ile kabul edildi.  70 bin TL tutarındaki yardım kararı meclisimizden geçtikten hemen sonra, kundaklanan camilerimizin elektrik tesisatlarını tamir ettirdik. Yine camilerimizin boya,badana, sıva gibi onarım işlerini tamamladık. Ayrıca kundaklanma sonucu kullanılamaz hale gelen döşemelerini ve pencerelerinin pimapenlerini değiştirdik. Kundaklanan camilerimizin halılarını temizledik. Ancak yaptığımız bakım ve onarım çalışmalarının maliyeti, kararlaştırdığımız yardım rakamının iki katına çıktı.”

 

 

 

 

Tuzla’ya bağlanan Akfırat ve Orhanlı’daki bazı camilere ses sistemi kurduklarını, ayrıca gasilhane ve tuvaletlerinin temizliğini üstlendiklerini hatırlatan Başkan Yazıcı , “Ayrıca ilçemizdeki bir Cemevi’nin de ses sistemini kurduk, halı sağladık ve döşemesini değiştirdik” bilgisini verdi.

CAMİLER RAMAZAN AYINDA GÜL KOKACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ayrıca, “Bu arada mübarek Ramazan ayı öncesinde, ilçemiz genelindeki tüm camilerimizde düzenli olarak zaten yaptığımız, genel temizlik ve gül esansıyla kokulandırma çalışmalarını da tamamladık. Ramazan ayında camilerimiz gül kokacak” açıklamasını yaptı.

Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak, sosyal sorumluluk gereği, ilçemiz genelindeki tüm camilerimizin, ibadethanelerimizin her türlü ihtiyaçlarını, bütçemiz elverdiği ölçüde karşılamayı her zaman sürdüreceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]