Köse: “ Özürlülere sahip çıkacağız”

Yayın: 00:25 - 02.01.2011
Güncelleme: 00:25 - 02.01.2011

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı Özürlüler Komisyonu 2011 yılının ilk toplantısını ilçe Merkezi’nde gerçekleştirdi. AK Parti Kartal Belediyesi eski Meclis üyesi Oktay Köse’nin başkanlığında toplanan ve Kartal’daki 20 mahalleyi temsil eden Özürlüler Komisyonu üyeleri özürlülere yönelik önemli kararlar aldığı belirtildi.

Kartal’da  ikamet eden  2 bin 800 özürlünün adeta kaderleri ile baş başa bırakıldığını belirten AK Parti Kartal ilçe Teşkilatı Özürlüler Komisyonu Başkanı Oktay Köse, “ Kartal sınırları içersinde ikamet eden yaklaşık 3 bin özürlümüze sahip çıkacağız ve onların her türlü sorunları ile yakından ilgileneceğiz, ilgilenmek zorundayız” diye konuştu.

EV ZİYARETLERİ BAŞLATACAKLAR

Türkiye genelinde olduğu gibi Özürlülerin sahip olduğu “Özürlü hakları” nı bilmediklerini hatırlatan Köse, “ İlgili yasalar Özürlülere ve Bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik iyileştirme sağlamaktadır. Ne var ki özürlüler kendilerine kanunen sağlanan haklarını bilmemektedir. Önümüzdeki günlerde, her mahallede özürlü bulunan evlere yapacağımız ziyaretlerde kendilerini bu konuda bilgilendireceğiz ve özürlü aylığı almaya hak kazanan fakat bu hakkını bilmeyen özürlü kardeşlerimizin ailelerini bilgilendireceğiz. Bu arada  Kartal Özürlüler Dayanışma ve yardımlaşma Derneğini kurarak Kartal’daki tespitlerimize göre, yaklaşık 3 bin özürlü kardeşimizi bir çatı altında toplayacağız. Sosyal,Kültürel ve Sportif aktiviteler organize ederek özürlülerimizin de toplumun bir parçası olduklarını hatırlatmış olacağız.Özürlülerimiz acınmak değil,ilgi bekliyor”  ifadesini kullandı.

TOPLANTILARA DAVET ETTİ

Başkan Köze, Kartal sınırları içersinde ikamet eden Özürlü ve Bedensel Engelli vatandaşların ailelerinin AK  Parti Kartal İlçe Teşkilatı’nda  Cumartesi günleri saat 17.30’da  mutat olarak gerçekleştirilen toplantılara katılarak adreslerini belirtmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI

Exit mobile version