SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mecliste imar komisyonundan istifalar yaşandı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

İmar Komisyonu Başkanı Mimar Osman Güdü ve İmar Komisyonu üyesi Mimar İbrahim Sarı komisyondaki görevlerinden istifa etti.

Kartal Belediyesi 2011 yılı Ocak ayı 1. Birleşimi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlığında toplandı. CHP ve AK Partili meclis üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu Ocak ayı 1.Birleşiminde Başkan Öz’ün belediye bünyesinde bir takım sıkıntılardan söz etmesi Ocak ayı Birleşimine adeta damgasını vurmuş oldu.

İstifalar şok etkisi yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Belediyesi Meclis üyeleri ve İmar Komisyonu Başkanı mimar Osman Güdü ve Mimar İbrahim Sarı’nın İmar Komisyonu’ndaki görevlerinden istifa ettiklerini açıklamaları yeni yılın ilk meclis toplantısında adeta şok etkisi yaptı. Güdü ve Sarı’nın istifası etmelerine şöyle tepki gösterdi.

Kartal Belediye Meclisine Başkanlık eden Başkan Öz, “ Yine sıkıntı var, kişilerden gelen sancı ve sıkıntılar özgür iradesiyle olduğu takdirde dikkate alınması gerekir. Bu bir rahatsızlık neticesiyse o rahatsızlığı ilgili kurumlar gidermek zorundadır. Gereğini kişiler yaparlar” şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

İstifalar için oylama yapılmadı

Öz’ün Güdü ve Sarı’nın istifasından sonra söz alan CHP’li meclis üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Kamer Gök, “ Sevgili başkan, sevgili parlamenterler. İki sevgili arkadaşımın istifa dilekçesin Grup’ta bana da uzatmış oldular. Şu kadarını ifade etmek istiyorum arkadaşlarıma.

Bu çalışmaları yaparken bir çok alınganlıklar hep oluşuyor. Tabi alınganlıklara da katılmak gibi bizim görevlerimiz var. Bu konuyu ben arkadaşlarımla bir kez görüşme ihtiyacı içinde olduğumu ifade etmek istiyorum bu hususunda tarafınızdan dikkate alınmasını ve bugün bir oylama ve bir işlem yapılmamasını talep ediyorum” şeklinde konuşarak istifacıları bu kararlarından dönmeleri için ikna edileceği mesajını verdi.

Başkan Öz,”  Vekilimin isteği doğrultusunda dilekçeler gereken yapılmak üzere alınmıştır. Ama gereken işlemin ne olacağını sonraki günlerde söyleyeceğiz. Arkadaşlar gündeme geçmeden önce AK Partili arkadaşlarımızın da ifade ettikleri gibi belediye yönetim kadrosundaki değişiklikleri sizlere sunmak durumundayız” şeklinde konuşarak kısa bir süre önce başkan yardımcıları ve birim müdürleri arasında yapılan görev değişikliklerini bildirdi.

Çiçeği burnunda başkan yardımcısı Büyüktaş, teşekkür etti

Bu arada Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı görevine atanan CHP’li Meclis üyesi Gülseren Büyüktaş, gündem dışı kısa bir konuşma yaparak Başkan Öz’e bu göreve getirilmesinden ötürü teşekkür etmesi dikkat çekti.

Başkan Öz,Türkiye Anneler Derneğinin Kartal Şubesi için yer tahsisi  talebinde bulunmaları meclis te oylandı. Anneler derneğine yer tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Bu arada 14 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.

Denetleme komisyonu belirlendi

Daha sonra Denetleme Komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Kapalı zarf, açık tasnif şeklinde gerçekleştirilen denetleme Komisyonu seçiminde meclis üyeleri gezdirilen sandıkta oylarını kullandılar.

Oyların sayılmasından sonra CHP’li Meclis üyesi Taner Özdemir(36), CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Göktaş(36), CHP’li Meclis üyesi Atilla Duman(32),AK Partili Meclis üyesi E.Taşyürek (36) ve AK Partili Meclis üyesi Mehti Akman(34) oy aldılar ve Kartal belediyesinin yeni Denetleme Komisyonu üyeleri oldular.

Bu arada Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, 9 Ocak’ta Bursa’da yapılacak olan Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katılacağı bilgisini meclise sundu.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]