SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Meclis’te “zihniyet” tartışması!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2011 Ocak ayı 2.Birleşiminde adeta söz ve sataşma savaşı yaşandı. AKP’li ve CHP’li Meclis üyelerinin bir birlerine sözlü sataşmalarını Meclis Baştan vekili Av. Kamer Gök, zorlukla önledi.

Kartal belediye Meclisi Ocak ayı 2.Birleşimi sert tartışmalara ve sataşmalara sahne oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz’ın “Bu zihniyet” şeklinde ki söylemi meclisi germeye yetti. Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili İbrahim Doğan ve CHP’li Meclis üyesi İmkân Demirci, AK Parti Grubunu adeta Bombardımana tuttu.

Bir önceki Birleşimin tutanakları okunduktan sonra Meclis Başkan Vekili Av. Kamer Gök, Meclis’te hazır bulunan üyelere önerge verip, vermeyeceklerini sordu. Önerge verilmeyince ilk konuşmasını yapmak için AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, adeta meclisi geren konuşmasını şöyle yaptı:

Neyzen Tevfik heykeli kaç TL ye mal oldu?

“Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri sizleri saygıyla selamlıyorum toplantımızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum Kartal adına. Sizlerle paylaşmak istediğim birkaç konu var. Bunlardan bir tanesi biliyorsunuz bizim meşhur bir Neyzen Tevfik heykelimiz var.

Öncelik sırasında problem olduğu için siz bunu hizmetlerden daha öncesine aldınız ve gerçekleştirdiniz. Yanlış hatırlamıyorsam bu heykelin Marmara adasından ücretsiz alındığını daha sonra heykeltraş arkadaşlar tarafından da ücretsiz yapıldığını Sayın Başkanın kendi ifadesiyle ben hatırlıyorum söylemişti.

Rakamlar çelişkili…

Daha sonra bu heykelin 80 bin liraya kadar maliyetinin olduğunu hem gazetelerde, hem duyumlarda duyduk. Fakat duyumlarla hareket etmeyelim istedik. Bununla ilgili ben bir soru önergesi vermiştim 06.12.2010 tarihinde. Bu soru önergeme başkanın imzasıyla bir cevap geldi. Çünkü 80 bin TL. ifade ediliyor başkanın ifadesiyle bu hüccetsiz’ gibi biz algılamıştık Bir yerel gazetenin bilgi edinmeyle ilgili müracaatı vardı belediyeye. Ona da 32 bin TL. olarak cevap geldi. Şimdi burada telaffuz ettiğim rakamlar Kartalın bütçesinin ölçeğinde küçük rakamlar olabilir” diye konuştu.

Yaz, şöyle devam etti: Ama burada bir zihniyeti temsil etmesi, örnek vermesi açısından çok önemli bir nokta. Bir belediye meclisi üyesi heykelin maliyetini soruyor “45 bin TL”  ifade ediyorsunuz. Bir gazeteci arkadaşın bilgi edinme yasasından faydalanarak belediyeye müracaatında da “32 bin TL” diyorsunuz.

Arada 13 bin TL. gibi azımsanmayacak bir rakam yanlışlığı var. Önergeme cevap geldiği İçin sevinmiştim ama böyle bir çelişki olduğu için ben bu 45 bin liralık rakama dair aslında tereddütlü bakmak zorunda kalıyorum.

Ve bu zihniyeti temsil ettiği için bir soru önergesi verseydim bana gelecek cevaplarda ciddi bir endişelerim olurdu. Nasıl vatandaşın yanıltıldığını, hem gazeteci arkadaşların nasıl yanıltıldığını ve ya bize gelen cevabın doğrulu konusunda burada bunun hiç kimse doğru olduğunu iddia edemez.

Bu önemli bir bilgi edinme konusunda ki yaklaşım belediye tüm çalışmalarında bu şekilde olduğunu ben tahmin edebiliyorum.  Çok ta zor değil. Eğer bugün nasıl bizi “80 milyon borçla belediyeyi teslim aldık” dediğiniz zamanki bu kadar yanlış kara propagandalarınızın küçük bir örneğini küçük bir ölçekle burada maalesef görüyoruz” şeklinde ki konuşmasına Başkan vekili Av.Kamer Gök, şöyle tepki gösterdi:

Gök, Zihniyet benzetmesine tepki verdi

“AK parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’de bizim çok önemli partilerimizdir. Bir takım sözcükler kullanırken nereye gideceğini kestiremiyoruz. Şöyle ifade olunabilirdi. Kartal Belediye Başkanı yanlış bilgilendirme yaptı” Ama bir zihniyet söylemi başka bir şeydir bizim zihniyetimiz devrimcidir.

 Sosyal Demokratların zihniyeti devrimcidir ve köklüdür. Şunu da ifade etmek istiyorum burada tartışmaya başlarsak kimin duvara yaslanacağını isterseniz bir kez deneyelim. Çok merak ediyorsanız ben buna hazır olduğumu ifade ediyorum” şeklinde adeta meydan okuması gergin olan meclisi daha da gerdi.

Gök, şöyle devam etti: “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin zihniyetini örenebilirsiniz. Yer yüzünde  mücadeleyi örgütleyen birinci önder  Mustafa Kemal’dir. İkinci  Dr. S.Ayten’dir. tarihi açın, bakın ve okuyun. Bu parti o zihniyetin devamıdır. Yolda yürürken bir kısım görev alıcıların eksikleri olabilir yanlışları olabilir.

 Ama bir ZİHNİYET yorumlamasını yapmaya ehli olmadığınızı ifade ediyorum. Siyasi partilere yönelirken doğru ve haklı bir zeminde değerlendirirsek çok daha iyi olacaktır. Şimdi mensubu bulunduğunuz AK Parti’yi yorumlarsam incinmez misiniz? Benim vicdanım vardır davet ediyorum. Herkes ifade ettiği bir kısım laflar üzerinden vicdanını da işin içine koyarak yürürse çok önemli işler yapmış olacağız.

Buna hem AK partili arkadaşlarımın hem de Cumhuriyet Halk Partisi arkadaşlarımın dikkatine getirme sorumluluğu içinde olduğumu ifade ediyorum. Kartal belediyesinin olumlu ve taktir-e şayan çalışmalarını bu gibi tartışmalar üzerine bloke edilmesine de yana değilim.

Bir kere daha ifade ediyorum. CHP’nin zihniyeti Türkiye’nin tarihsel  birikimi ile özdeş bir ZİHNİYETTİR.Bütün insanlık alemi bunu da teslim etmiştir.Lozan sözleşmesini açın bakın,okuyun ve inceleyin.Cumhuriyet Halk Partisi yeni mi bitti? Nede bir birimizin kimyasını ve iklimini bozuyoruz?

Ben size saygısızlık etmek istemem AK Partiye böyle bir saygısızlık ta Yapmak istemem. Bu topraklardan çıkmış bir partidir. Çok ta değerli bir partimizdir. Nasıl ifade edebilirim bunları? Şahsıma yönelik “Meclis Başkanı yanlış yapıyorsunuz” yapıyorsam deme hakkınız vardır. Ama bir Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel birikimini ve mirasını benim yanlışım üzerinden müzakere etmek bir haksızlıktır. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak adeta ders vermiş oldu.

AK Parti Meclis Grup Başkan vekili Temel Yaz, Gök’ün eleştirisine şöyle yanıt verdi: Burada ZİHNİYET kelimesini kullanırken amacım bir zihniyet tartışmasına girmek değil. Amacım burada AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisine bir hakaret etmek değildi. Bunu derken biz o tartışmanın içine girmekte istemiyoruz. Bir zihniyet tartışması içine girmek istemiyoruz.”dedi ve gerginliğe son noktayı koydu.

BİZE EMEĞİN NE OLDUĞUNU ÖĞRETMEYİN

Temel Yaz’dan sonra söz alan CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, “Değerli arkadaşlar ne o liberal politikaları Türkiye’de hayata geçirmeye çalışan ve onun önderliğini yapan siyasi bir anlayışın temsilcileri bize emeğin nasıl korunacağını lütfen öğretmesinler. Arkadaşımız bir siyasi partiyi temsil ediyor ve kalkmış burada bize emeğin ne olduğunu öğretmeye kalkıyor. Sevgili arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi emek adına politika yapma hakkına sahip bir partidir ve programında vardır. Emekçi insanları savunan siyasi bir partidir.” Hatırlatması yaptı.

Günün üçüncü konuşmasını gerçekleştiren CHP’li Atilla Duman, “  AK Parti Grubu adına konuşma yapan Sayın Temel Yaz, ağabeyimize bir takım söylemiş olduğu, kürsüde ifade etmiş olduğu bir takım söylemlerine ilişkin notlar aldım. Kartal’da 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra yaklaşık burada çalışma sürecimiz olmuştu. Çalışma süreci içersinde, genelde Kartal önceliklerinde her zaman düşünerek ve Kartalın önceliklerini sürekli değer vererek o bakış açısından çalışmalarımıza fayda sağlamaya çalıştık.

Ve burada Sayın Belediye Başkanımız la her zaman Kartal’lı yurttaşlarımızın ve Kartal’da olacak hizmetlerin her zaman ön planda olması ile ilgili çalışmaları sürdürmüştür. Şimdi geçmişe bakıyorum,15 yıllık bir süreç, bizden önceki süreçte Kartal’ın ne gibi bir hizmetler Kartal’a sağlandı noktasında bunlara baktığım zaman Kartal’da  bir tek  Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor Tesisi ve birkaç tesis. Sayın Temel bey, bunlar Kartal Belediyesi’nin hizmeti değil ki.İstanbul büyükşehir Belediyesi’nden almış olduğunuz hizmetler.15 yıldır siz vardınız burada.Şimdi de biz varız iki yıldır. “ gerçeğini hatırlattı.

Süslü çalışan gazeteciler gününü kutladı

Dördüncü konuşmayı yapmak için söz verilen Kartal Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis üyesi Ali Haydar Süslü, “  Öncelikle iki Grup Başkan vekilimize de teşekkür ediyorum. Konuşmalar işçi sınıfı üzerine gelince bende bir şey hatırladım ve onun için teşekkür konuşmasına çıktım. Özellikle Temel beye bir şey söylemek istiyorum. Ben de halk tarafındayım ve dolayısıyla bende bu konseri izlemek istiyorum.

Ayrıca Sayın yaz’la birlikte izlemeyi de çok isterim. Bugün önemli bir gün arkadaşlar birçoğumuzun unuttuğu ve ya hatırlamak istemediği, Sayın Genel Başkanımızın da ısrarla üzerinde durduğu İŞÇİ hareketinin önemli günlerinden birisi.

20 yıl önce Zonguldak Maden İşçilerinin 100 bin kişiyle Ankara’ya yürürken işçi sınıfının, emekten yana olan insanların mücadelesinin çok önemli bir örneği. Dönem 1990,dönemin hükümeti ANAP. Mevcut hükümetle ortak özellikleri var işçi sınıfına değer vermeyen bir yapısı var. Bu yerel ve ya genel yönetim anlayışını elinde bulunduran partilerin çok dikkat etmesi gereken ve üzerine düşen bir çok görevi var.

O dönem de 3 Ocak, daha doğrusu Aralık ayında alınan  Grev  kararından sonra ,bir çok görüşmelerden sonra Türk İş’in aldığı  genel Grev  ve Zonguldak’tan Ankara’ya  başlayan yürüyüş ve  (O) yürüyüş esnasında  3 günlük yürüyüşte ana yollarda yaşanan ve dönemin Sendika Başkanlarından Şemsi  Denizer’in de içinde bulunduğu  işçiler hakkında hükümetle ortak hareket ederek nasıl bir çalışma içinde  inlediğini ve  sonra da ne hale getirdiğini  o tarihte yaşadık.sadece 20 yıl önce yaşanan bu olayı hatırlatmak adına ,bunun da bir sonraki döneme ve bizlere ÖRNEK  olması adına işçilerin bu tarz  şeylerle karşılaşmaması önemlidir.O süreç çok önemli bir süreçti.

O süreçten sonra TAŞERONLUK ve İŞÇİ sınıfına yönelik başlatılan hareketle işçiler alandan atılmıştı. Sendikal hareket şu andaki haliyle bazı senaryolar ile yol haline gelmiştir. Hükümet yanlısı işçiyi ezen, hükümetin dediğini yapan bir  yapıya dönüşmüştür. Saygılar sunuyorum” yeklindeki konuşması dikkat çekti.

Kesimal,  CHP’li üyeler havanda su dövüyorlar

Süslü’den sonra söz alan Kartal Belediyesi eski Başkan yardımcısı Mimar Abdi Kesimal, “ Sayın Başkan, değerli arkadaşlar hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Toplantımızın Kartal halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Söze Meclis başkan vekilimizden başlayacağım.  Gök,”Neden benden başlıyorsun? Görüşlerini ortaya koy biz oradan alırız. Biz de Anadolu’da bir söz var onu söyleyip Zülfiyar’a dokunmak istemiyorum orda kalsın” şeklinde aba altından Kesimal’a sopa göstermesine tecrübeli belediyeci Abdi Kesimal’a ,şöyle yanıt verdi:Kelimeleri olduğu biçimiyle  söylemeye çalışıyorum.

Eğer farklı yorumlarsanız her kelimeden 50 türlü mana çıkar ben düz bir adamım. Ne diyorsam o şekildedir. Onun için fazla profesyonelliğe gerek yok.

Burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi problemlerinizi bura ya yansıtıyorsunuz ve sonuç olarak bize SÖZ verme konusunda kısıtlamaya giriyorsunuz. Halbuki bu yanlış bir şey. Neden?  Çünkü muhalefet daha önemlidir.

  Büyükşehir Meclisinde her zaman muhalefet partilerinden olan CHP konuşur, eder biz sesimizi çıkarmayız. Ama ne hikmetse burada bize kısıtlama getiriliyor. Sayın başkan, siz burada bir kelime yüzünden konuyu çok farklı konumlara götürdünüz. Elinize alıyorsunuz, dövüyorsunuz ondan sonra  “Devrimci partiyiz” diyorsunuz.

Biz nerden geldik? Biz şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi mensupları olarak Cumhuriyeti kuranların içinde biz yok muyuz?

Kuvayi milliye’de biz yokmuyuz?

O halde bu sözleri sarf etmeye ne anlamı var? Bize CHP’ler sözlü saldırılarda bulunuyorlar ve biz bunlara cevap vermeye zaman bulamıyoruz çoğu zaman. Siz bunlara müdahale etmiyorsunuz ondan sonra efendim yok şöyle, yok böyle diyorsunuz.

Bu konuda  Sayın Başkan, ben her zaman Kartal Belediyesi’nin menfaatleri doğrultusunda çaba sarf ediyorum. Burada söz alan CHP’li Meclis üyeleri 15 yıldan başladı, efendime söyleyeyim emekten bahsettiler, şundan, bundan.Yani havanda su dövdüler.

Bir muhalefet partisi mensubu olarak en az onlar kadar  ben ve arkadaşlarımın konuşması lazım. Muhalefete değer vermeniz sizin faydanızadır vermediğiniz zaman  BAŞINIZA neler geliyor görüyorsunuz.

Yargıya gidiyor konular, yargıdan dönüyor siz bizi dinlemiyorsunuz tekrar önümüze geliyor. Bizim meşhur Temel diyormuş ki “BEN hastayım Doktora götürün beni  “derken hiç kimse Temel’in hastalığına inanmıyor ve günün birinde mezar taşına böyle bir şey yazdırıyor. “Hastayum dedum inanmadunuz ama şimdi ne oldi? Aynı duruma düşüyorsunuz” ikazında bulundu.

25 YIL İKTİDARA GELEMESSİNİZ!

Kesimal, şöyle devam etti: “ Azıcık bizi dinleyin dinlemenizde fayda var arkadaşlar. 80 milyon BORÇ el insaf ya. 80 milyon diye bir BORÇ yoookkk. Bunu Kartal haklıda biliyor ama siz  kendi kendinizi  avutmaya devam ediyorsunuz.

Böyle bir BORÇ gerçekten yok.Rakamlar hepsi yanlış efendim”!5 yılda neler yaptınız? Siz 15 yıldır iktidara gelemediniz bundan sonraki süreçte 25 yıl iktidara gelemeyeceksiniz bundan sonra.

ÜÇ seneniz kaldı fazla bir zaman kalmadı onu da  ben size söyleyeyim. Bizim farkımız şu; arkadaşlar. CHP’li arkadaşım diyor ki dokuz palmiye’de daire tutmuşuz. Sayın Başkan, o daireyi kentsel hizmetlerde kullanıyorduk şehir planlamacılar orda çalışıyorlardı, orda önemli toplantılar yapılıyordu ve orası belediye yararına kullanılıyordu.

 Sayın Başkan’a ÖZEL konut yaptınız onunla da yetinmediniz gittiniz ve şahsa izin vermediğiniz bir mekanda  aynı şekilde belediye başkanına özel konut yaptınız. Ne kadar harcama yaptınız ile ilgili önerge verdik ona da cevap vermediniz. O kadar masraf yaparak Belediye Başkanına özel konut yaptınız.

Efendim birde Kartaspor’un BORÇLARI. Kartalspor, Kulübünün burayla ne alakası var? Bunu konuşacaksak belediye spor kulübünü de konuşalım.

Belediyespor kulübünü kurdunuz ve ona da KÜME düşürdünüz.

Kartalspor’u da  düşürüyorsunuz. Belediyespor, hangi ligde oynuyor?

Hangi ligde oynuyor arkadaşlar? Bir arkadaşımızda emekten, şuradan buradan bahsediyor. Kartal belediyesi şirketlerine kaç tane eleman aldınız?

700 küsur kadar eleman alınmış bu elemanları alırken neye göre aldınız? Bize sordunuz mu? Böyle bir şey yok arkadaşlar. Dünya da değişim yaşanıyor. Siz işin propagandasını yaparsınız biz işin  gerçeğini yaparız.” İfadesini kullandı. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediyesi Grup Başkan Vekili Tarık Balyalı ve Nizam Çakır, Kartal Belediye Meclisinin konuklarıydı.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]