SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gündoğdu; Taraf Olanı Millet Unutmaz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube 4. Genişletilmiş Eğitim Yöneticileri Buluşmasını Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla Pendik VİA HOTEL de yaptı. Şube sorumluluk alanında bulunan ve sendika üyesi okul müdürü, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve şef olmak üzere 423 eğitim yöneticisi ve çok sayıda misafir yöneticiler buluşmasında bir araya geldi.

Yöneticiler Buluşmasında katılımcılara hitaben konuşma yapan Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu; İstanbul Şubeleri (Eğitim-Bir Sen), beni niye davet ediyorlar bilmiyorum! Her biri bir Genel Başkan gibi konuşuyorlar. Herhalde benim İstanbullu olduğumdan dolayı çağırıyorlar diye başladığı konuşmasında öncelikle Sendikalar ne iş yapar? Sorusuna mutlaka cevap vermeliyiz dedi.

Gündoğdu; Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da karşıyız. Sendikaların bağımsızlıkları son derece önemlidir. Biz, ancak temel hak ve özgürlükler, emek söz konusu olunca tarafız. Merkeze insanı oturtuyoruz. Siyasette anlayışımız, hizmet bağıdır. Hak ve özgürlükler konusunda bize destek olanlar en yakın. Hak ve özgürlükler konusunda köstek olanlar en uzaktır. 1992 den 2010 yılına kadar yapılanları anlatacak değilim. Son bir yıllık çalışmamıza bir göz atmak yeterlidir. 8 Yıl sadece masaya oturmayı marifet sayanlar; hizmet kolunda bir’e inince masayı terk etmek durumunda kaldılar. Dışarıda konuştuklarına aldanmayın, Âyînesi iştir kişinin, lâfa bakılmaz. Eğer bu gün memura toplu sözleşme hakkını almışsa bu Memur Sen’in başarısıdır. Diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü;

Eğitim-Bir Sen’in ne Genel Başkanını, ne il başkanını, ne de İlçe başkanını siyasi partiler alamaz ve atayamaz. Bu durum ise, bizim kadirşinaslığımıza engel olamaz. Bu Millet, Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’a da, eskimez Başbakan Necmettin Erbakan’a da, vefasını saygısını gösterir. ‘’Namlusunu millete döndüren askere selam duramam.’’ diyen Muhsin Başkan’a da, cenazesinde on binlerle katılarak vefasını gösterir. Darbelere karşı koyan başkalarına da alkış tutar. 27 Nisan muhtırasına karşı dik duranlara da,  alkış tutar. İçte ve dışarıda milletimizin haysiyetini koruyanları alkışlar. Ama bugün alkışlanması gerekenler arasında ‘’Referandumda %58 lik (EVET)’in lokomotifi olmuş Memur sen var. Bunun mimarı sizlersiniz.

Bugün İstanbul da 6 Şubemizin de sorumluluk alanlarında eğitim iş kolunda Sendikamız yetkilidir. Önümüzde hedef olarak Üniversiteler durmaktadır. Önceden Nusrettin Hocanın deyişiyle ‘’Taşlar bağlı, köpekler salıverilmiş idi.’’ Referandumla biz, ‘’evet’’ diyerek bütün taşları salıverdik. Diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı. Eğitim-Bir Sen sadece eğitim alanında değil, her alanda tüm sorunlarla ilgilenir. ‘’ Devletin vatandaşını tanımlayan değil vatandaşını tanıyan devlet olmasını sağlayan bir Anayasa’’ anlayışı ile Haziran seçimlerinin bu duygularla yapılması temenni ediyorum dedi.

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, kısa bir selamlama konuşması yaparak; Akif İnan ara sokaklardan ana caddelere çıkın derdi. Bu gün bu nezih ortamda yapılan toplantı ana caddeye çıkıldığının işaretidir. Emek veren arkadaşlarımı kutluyorum dedi.

Pendik Belediye Başkan Vekili Atilla İpek yaptığı selamlama konuşmasında Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in toplantıya katılmayı önemsediğini fakat Ankara’da Belediye Başkanları için özel bir program olması dolaysızla katılamadığı belirterek selamlarını iletti. Öğretmen kökenli bir Belediye Başkan Yardımcısı olarak Eğitim-Bir Sen’in çalışmalarını takdirle karşılıyorum dedi.    

Yöneticiler Buluşmasında evsahibi olarak konuşma yapan Şube Başkanı Ali Yalçın, katılımcıları selamladı ve programı 6 Ocak tarihinde gerçekleştirmeyi planladıklarını fakat Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun programının çakışması nedeniyle gününü ertelediklerini söyledi. 6 Ocak bizim için önemli bir tarihti diyen Şube Başkanı; 6 Ocak; edebiyat ve düşünce dünyamızın Yedi Güzel Adam diye adlandırdığı isimlerden olan Rahmetli Genel Başkanımız M. Akif İnan’în ölüm yıldönümüydü dedi.

Yalçın; Mehmet Akif İnan’ın ’’ Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasızdır.’’ Diyen Muhammed İkbal’in sözünü hayata geçirdiğini, aynı şeyleri düşünen ama aynı noktaya vuramayan bir sosyal tabanın harekette birliğini sendikayla sağladığını söyledi. 

Bir kişide binleri gören Akif İnan’ın ufuk ve vizyon sahibi olduğunu aradan geçen zamanın teyit ettiğini, Birlerin başlattığı yolculukta; birler bin, binler, on bin. on binler ise yüz bin oldu. Yüz bin sayısı katlanarak 400’i geçti ve Türkiye’nin en büyük Memur Konfederasyonu Memur Sen’i meydana getirdi diyen Şube Başkanı Ali Yalçın; Genel Başkan’ın Kızılcahamam Toplantısında şubemize biçtiği hedefi yakaladık. Türkiye’de bütün teşkilatlarımız adımlarını sıklaştırdı. Potansiyel harekete geçti Eğitim iş kolunda da Genel Yetkiyi bu yıl M. Akif İnan’a ithaf edeceğiz dedi.

Bir şubede 423 Yöneticisi üyeyi Rahmetli Genel Başkanımız görseydi sizleri ayakta alkışlar ve sanırım şunları söylerdi Diyen Şube Başkanı Ali Yalçın yöneticilere hitaben; sizler eğitimin direksiyonundaki insanlar olarak ahlak ve karakter kazandıran eylem ve etkinliklere yönelin. Arkadan yürümeyin çünkü arkadan yürüyenler asla yönetici olamazlar. Başkalarının bıraktığı izleri sürmeyin, başkalarının bıraktığı izden yürüyenlerin yeni iz bırakma şansları yoktur. Başkasının yanına şerrinden çekindikleri için öbeklenenler, sizin yanınıza sevginizden dolayı öbeklensinler. Adaletle yönetmek temel ilkeniz olsun ama tarafsız olmayın. Çünkü sizler tarafsınız, iyiliklerin ve güzelliklerin tarafısınız. Sendikacılığı iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin iz düşümü olarak anlayan bir anlayışın tarafısınız. Güçlü olmak zorundasınız. Gücünü örgütlenmenizden alırsınız. Sendikanıza aidiyetiniz oranında güçlü olursunuz. Aidiyetiniz zayıflarsa aczi yetiniz başlar. Sizlerin idari mekanizmalarda bulunmanızı sindiremeyenler, itibar görmediği için sizleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. İtibarınız gücünüzle doğru orantılıdır. Öyleyse kurumda kalbi sizinle olup kalıbı dışarıda olanları bu güç birliğine çağırın ve “Waldo sen neden burada değilsin” deyin dedi.

Belediye Başkan Vekili, Rektör, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanları, Yerel Gazetelerin İmtiyaz Sahipleri olmak üzere çeşitli davetliler katıldı.Yöneticiler Buluşmasında aynı zamanda eğitimci olan THM Sanatçısı Şentürk Dündar çeşitli yörelerden türküler seslendirdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]