SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin Kuveyt ve Katar Çıkarması sona erdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve 420 Türk şirketi temsilcisi ile birlikte yaptığı körfez çıkarması sona erdi. Her iki ülkede de özellikle inşaat ve gıda alanında büyük bir potansiyel var.

ASİAD  Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği, ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk BAŞARAN, ASİAD Meslek Komiteleri Başkanı Mefharet ÖZDEMİR ve ASİAD Hukuk Meslek Komitesi Başkanı Sinan CİVRİZ’den oluşan ASİAD Heyeti ile 09 – 12 Ocak 2011 tarihlerinde Türkiye’nin Kuveyt ve Katar ile ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının artırılması ve ihracatçı firmalarımızın dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ve Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımlarıyla düzenlenen Kuveyt – Katar Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı’nda temsil edildi.

ASİAD Ankara Şubesi tarafından 2 ayda bir yayınlanan ve başta ASİAD Üyeleri olmak üzere, iş dünyası temsilcilerine, protokol mensuplarına ve basına ücretsiz gönderilen ASİAD Başkent Bülteni’nin “Katar Dosyası” ile yayınlanan ikinci sayısı, Kuveyt – Katar Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı’na katılan heyete dağıtıldı.

Heyetin temaslarının ardından bir açıklama yapan ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk BAŞARAN, forumun son derece verimli geçtiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Öncelikle Katar ve Kuveyt Halklarının Türkleri çok sevdiklerini belirtmem gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylediği “kalp dili” burada çok önemli. Her iki ülke ile olan manevi, maddi ve kültürel bağlar, Türkiye ile bu ülkeler arasında bir “kalp dili” oluşturmuş durumda. Özellikle Katar’da inşaat sektörünün oldukça aktif bir konumda olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra gıda sektöründe ciddi yatırımlara ihtiyaç var. Her iki ülkede de gıdanın neredeyse tamamı ithal ediliyor. Türk firmaları sudan ekmeğe kadar her türlü gıda işinde ciddi pay sahibi olabilirler. Katar 2022’de dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan bir ülke. Dolayısıyla birçok alanda yapılanma ve değişim içerisinde. Türkiye’ye bakışları son derece olumlu olan Katar ve Kuveyt’te Başbakanımız çok saygı gören ve sevilen bir insan. Bütün bu olumlu yönlerin, bu iki ülke arasında güçlü ve sürekli bir işbirliği ve ticaret faaliyetine dönüşeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu gezide Kuveyt’le Türkiye arasında vizelerin kaldırılması yönünde önemli bir adım da atılmış oldu.”

Kuveyt ve Katar’ı kapsayan ve 4 gün süren körfez gezisinin ilk durağı olan Kuveyt’te ilk olarak iş sektörü için bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Türk ve Kuveytli işadamları arasında ikili görüşmelerin ve iş anlaşmalarının yapıldığı toplantıların ardından, ‘Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı ‘Türk Kuveyt İş Forumu” düzenlendi. Daha sonra Erdoğan ile birlikte Katar’a geçen Ticaret ve Müteahhitlik heyeti, burada da bilgilendirme ve iş forumu toplantılarına katıldı. Kuveyt ve Katar’da işadamları ve şirketlerle ikili temaslarda bulunan ticaret heyeti çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. 420 şirketin temsilcisinin katıldığı körfez çıkarmasında, bölgedeki yeniden yapılandırma ve inşaatçılık faaliyetlerini inceleyen Türk iş sektörü, çok sayıda görüşme yaparak yeni anlaşmalara imza attı. Kuveyt’te 130, Katar’da ise 150 milyar dolar olarak tahmin edilen projelere dâhil olmak isteyen işadamları, gezi boyunca yeni ortaklıklar ve bu projelerden daha fazla pay almak için çabaladı.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]