Kartal’da yeni sinemacılar belli oldu

Yayın: 08:42 - 19.01.2011
Güncelleme: 08:42 - 19.01.2011

Kültür ve sanata destek veren Kartal Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Sinema Atölyesi” projesinde kursiyer seçmeleri yapıldı.

Türkiye’nin Belediye destekli ilk ve tek Sinema Atölyesi olan Kartal Belediyesi Sinema Atölyesi kursiyer seçmeleri Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Seçmelere şehrin dört bir yanından sinemaya ilgi duyan vatandaşlar katıldı. Yüz kişinin üzerinde başvuru oldu. Kartal Belediyesi sinema atölyesi eğitmeni Dr. Özlet Taluer, Kartal Belediyesi drama tiyatro eğitmeni Erdal Yıldırım, Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Berca Balkış ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi N. Fatma Atalay Keleş’in bulunduğu jüri heyetinin önüne çıkan adaylar Sinema Atölyesi’ne girebilmek için ter döktüler. 38 adayın kabul edildiği seçmelerde adaylar iki yıl boyunca haftada altı gün sıkı bir sinema eğitimi alacaklar.

İlk ders başladı

15 Ocak Cumartesi günü yapılan sınavda ve mülakatta başarılı olan öğrenciler 16 Ocak Pazar günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde eğitime başladı. Sinema Atölyesi’nde öğrenciler, iki yıllık sinema eğitimi kapsamında kamera, ışık, ses, kurgu, senaryo, kısa film ve belgesel alanlarında eğitim görecekler. Derslerde teoriden çok pratiğe yönelik İki yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler  Sinema Atölyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacaklar.

Exit mobile version