SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gençlerimizin istikbali ile oynamayın

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Bir sendikanın (Kesk’e bağlı Eğitim Sen’in) açtığı dava sonucunda Danıştay türbanla ALES sınavına girmenin hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Haliyle bu mahkeme kararı diğer sınavlar bakımından da bir emsal teşkil edecek, ALES dışında kalan benzeri sınavlara da başörtüsü ile girmek yasak kapsamına alınacaktır.

Türkiye Kamu Sen yüksek öğretimde eğitim öğretimin önündeki tüm engellerin kaldırılmasından yanadır. Ancak, söz konusu mahkeme kararının zamanlamasını manidar bulduğumuzu da söylemeden geçemeyeceğiz. 2011Genel Seçimlerine 6 ay kala Danıştay’ın böyle bir karar vermesinin, kimin değirmenine su taşımak anlamına geldiğini bu ülkede aklı başında olan her kesin anlayacağı muhakkaktır. Aynı zaman dilimi içerisinde İmam Hatip Lisesi mezunlarının da Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına girebilmesi doğrultusunda düzenlemeler yapılacağının açıklanmasını da kamuoyu yüksek feraseti ile değerlendirmelidir. Elbette, İmam Hatip Lisesi mezunları da, diğer genel liseler ve meslek liseleri mezunları gibi Polis Meslek Yüksek Okullarına girebilmelidir. Söylemek istediğimiz, 8 yıldır çözülmeyen bir sorunun seçimlerden 6 ay önce çözülmesi için harekete geçmek ne anlama gelmektedir?

Ülkemizde genç işsizlik oranı yüzde 27’lerdedir. 1 Milyona yakın üniversite mezunu, milyonlarca lise mezunu, 600 bin meslek yüksek okulu mezunu işsiz, umutsuzdur. Geleceğe yönelik hiçbir program yapamayan, hatta evlilik planları dahi yapamayan bu işsiz gençlik Türkiye’nin önündeki en büyük mesele ve tehlikedir. Vatandaşlarımızın bankalara borcu 475 milyar TL’ye ulaşmış, ülkemizde borçsuz tek insan kalmamış, kredi kartlarına mahkûm bir hayat yaşamak zorunda bırakılmıştır. Milyonlarca aile komik asgari ücretle yaşamaya mahkûm halde, kaderine boyun bükmüş, hiç olmazsa sağlık haklarından yararlanıyorum diye şükretmektedir. Bu sorunlara bağlı olarak darp, gasp, hırsızlık ve fuhuş gibi olayların akıl ermeyecek kadar artması da gözden kaçırılmamalıdır.

Bütün bu sorunları yaşayan ülkemizde, siyasi iradenin bunları çözmek gibi bir gayreti ve isteği görülmemektedir. Neden? Çünkü siyasetçi ülke insanının düşünce kodlarını çözmüş, bu kodlara göre siyasi politikalar oluşturmakta ve hiç de hak etmediği oy oranlarına ulaşmaktadır. Sürekli kavga ortamı, değerlerin istismarı, inandığımız değerlere hakaret edildiği gibi kaygılar insanımızın siyasi tercihlerini belirlemektedir. Bu basit ama sonuç alıcı siyasi manevralar 2011 Genel Seçimleri öncesinde de tek tek sahnelenecektir.

Dini değerlerimiz üzerinden siyaset yapanların yanı sıra, bunlara gollük pasları verenler de vardır. Bilerek veya bilmeyerek, kendilerini bir iş yaptım zannederek yüce dinimizin sürekli istismarına zemin hazırlayan zevat ta, bu istismarcılar kadar sorumludur.

Türkiye Kamu Sen olarak, tüm kişi ve kuruluşları uyarıyoruz, politikalarınızı yüce dinimizin istismarı üzerine oluşturma anlayışını terk edin, ellerinizi milletimizin ortak değeri olan yüce dinimizin üzerinden çekin! Bu ülkenin ve milletimizin geleceği, sizlerin temsil ettiği kuruluşların geleceğinden, sizin menfaatlerinizden çok daha önemlidir. Günlük politikalara, anlık menfaatlere ülke geleceğini ve çocuklarımızın istikbalini feda etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir.

         Türkiye Kamu-Sen

                                                                             İstanbul İl Başkanı 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio