SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediyelerde denetim komisyonları göreve başladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİNİ AFYON’DA EĞİTİME ALDI..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK Afyon’daki Eğitim Programında “Denetim Komisyonlarının Oluşumu, Görev, Yetki ve Sorumlulukları” Konulu Sunum Yaptı…

Belediye Kanunu’nun 25 inci maddesi gereği seçilen ve belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi amacıyla oluşturulan denetim komisyonları bütün belediyelerde göreve başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane Belediye Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği 2011 yılı Ocak ayı olağan toplantısında 2010 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak denetim komisyonu üyelerini belirlendi.

Yapılan seçime göre denetim komisyonunda AK Partiden Abubekir TAŞYÜREK ve Osman KIDIK, CHP’den ise Bülent SOYLAN olmak üzere toplam üç üye görev yapacak.

Meclis Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Denetim Komisyonu yaptığı ilk toplantıda aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe-Plan Komisyonu Başkanı da olan YMM Abubekir TAŞYÜREK ‘i Denetim Komisyonu başkanlığına seçti.

Diğer taraftan İstanbul’da bütün ilçe belediyeleri de 2011 Ocak ayı olağan toplantılarında yasa gereği en az üç, en çok beş kişiden oluşan denetim komisyonlarını belirledi.

Komisyonlar her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturuluyor.

Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışmalarını yapıyor. Deneti çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanma hakkı bulunuyor.

Ayrıca denetim komisyonunun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilge ve belgeyi isteme yetkisi bulunuyor. Yasaya göre bu istekler gecikmeksizin yerine getirilmek zorunda.

Denetim komisyonu çalışmasının kırk beş iş günü tamamlayarak, raporunu mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunmak zorunda. Denetim komisyonu raporunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği, Afyon Oruçoğlu Tesislerinde Belediye Meclis Denetim Komisyonu Üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor.17-26 Ocak tarihleri arasında üç dönem olarak düzenlenen toplantılarda Meclis Üyeleri her konuda ve özellikle Denetim Komisyonu çalışmaları konusunda eğitime tabi tutuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe-Plan Komisyonu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Afyon Eğitim toplantılarına konuşmacı olarak davet edildi. Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK, 2.Dönem programında “Uygulamacı Gözüyle Denetim Komisyonlarının Oluşumu, Görev, Yetki ve Sorumlulukları” konulu ilgi ve beğeni ile takip edilen bir sunum yaptı.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]