SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesinden Çifte İmza

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinden Emekten ve İnsandan Yana

Çifte İmza.

Kartal Belediyesi emekten ve insandan yana açılımlarını sürdürüyor. Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen törende Darülaceze Vakfı ile Yakacık Huzurevi’nin devri sözleşmesinin yanı sıra 15 yıl aradan sonra Tüm Bel-Sen’le davullu zurnalı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok ÖZ törende “Emeğe saygıyı, emeğe değeri yıpratan, yıkan bir güç var; kara paranın gücü. Bizi insan olarak yıkan güç budur. Bu kirli gücü yok etmek için emeğin gücünü birleştirmeli ve yüceltmeliyiz” diyerek toplu iş sözleşmesini imzaladı. Başkan ÖZ, Belediyeye devri yapılan Yakacık Huzurevi’nin Huzurevi ve Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vereceğini de açıkladı.

 kartal--darulaceze-web

 

Kartal Belediyesi Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen törenle emekten ve insandan yana iki imza attı. Törende Tüm Bel-Sen’le 15 yıl aradan sonra ilk toplu iş sözleşmesi imzalanırken, Yakacık Huzurevi’nin de belediyeye devri yapıldı. Çifte imza törenine Belediye çalışanları aileleriyle katılırken, Darülaceze Vakfı Başkanı Prof.Dr. Yakut IRMAK ÖZDEN, Başkan Vekili Prof.Dr. Mehmet Arslan TERZİOĞLU, Genel Sekreter Dr.Fatih SARAÇOĞLU’da Darülaceze Vakfı adına törende hazır bulundular.

Yakacık Huzurevi ve Kız Öğrenci Yurdu

Yakacık’ta Darülaceze Vakfınca 22 bin m2 alana 300 yatak kapasiteli olarak inşa edilen Huzurevi Kartal Belediyesi’ne devredildi.  İçinde açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonları, sinema-toplantı salonu, kitaplığı ve sosyal yaşam alanlarıyla modern bir mimariye sahip bina huzurevi ve kız öğrenci yurdu olarak hizmet verecek.  Darülaceze Vakfı Başkanı Prof.Dr. Yakut IRMAK ÖZDEN törende “Vakfımızın yıllar süren uğraşı sonucunda yaptığımız bu tesisi Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok ÖZ’ün girişimleriyle halka kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.  Vakıf Başkanı ÖZDEN, Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ’ün kendilerine çağdaş bir anlayışla yaklaştığını ve güzel bir projeye imza attıklarını söyledi. 

 

Belediye Başkanı Altınok ÖZ Darülaceze Vakfı yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında 300 yataklı bir tesisi Kartal’a kazandırmaktan mutluyuz dedi. Başkan ÖZ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tesisin bir kısmını yaşlılar evi, bir kısmını da kız öğrenci yurdu olarak açacağız. Bu tesisle hem yaşlılarımızın, hem de kız çocuklarımızın barınma sorununa katkı sunacağız. Aynı zamanda gençlerle yaşlıları buluşturmayı hedefliyoruz”.

 

Memurlara İyileştirme Pansumanı

Kartal Belediye personelinin aileleriyle katıldığı törende ikinci imza, Kartal Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 15 yıl aradan sonra imzalanan ilk toplu iş sözleşmesi oldu. Davullu zurnalı imza töreninde Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok ÖZ’ün yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı. Törene Tüm Bel-Sen adına Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin KINIK, İstanbul 3 nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Fahrettin AĞDAŞ, Tüm Bel-Sen 3 nolu Şube Hukuk Sekreteri Naci USLU, Kartal Belediyesi Tüm Bel-Sen Sendika Baş Temsilcisi Özgür Çağrı FIRAT, DİSK Genel-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Veysel DEMİR, DİSK Genel İş Sendikası 1 nolu Şube Yönetim Kurulu  Üyesi Cafer GENÇ ve Genel İş Sendikası Kartal Belediyesi İşyeri Temsilcileri katıldı.

 

Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin KINIK 15 yıl aradan sonra Kartal Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzalamaktan dolayı mutluluğunu dile getirirken, sözleşmeye katkı sunan Belediye Başkanı Altınok ÖZ ve üyelerine teşekkür etti.

 

Belediye Başkanı Op.Dr. ÖZ “Emekten yana, emeğe değer veren bir partinin temsilcisi olarak yola çıktım. 58 yıllık yaşamımda da emeğe saygı gösterdim. İnsanların beden ve ruh sağlığının korunması, ürettiği emeğe saygılı olunması gerektiğini söyledim ve yaşamında da bu felsefeyi uyguladım. Belediye çalışanları olarak bir aileyiz. Aile fertleri olarak çalışanlarımızın uyumu, sağlıkları ve emeklerinin güçlendirilmesi önemlidir. Bugünkü toplu iş sözleşmesi de bunun bir yansımasıdır. Bugün atılan imzaları çok önemsiyorum” dedi. Emeğe saygıdan, emeğin en yüce değer olduğundan söz ediliyorsa, uygulamada da bunu göstermek gerekir diyen Başkan ÖZ, sözlerine şöyle devam etti: “Emeğe saygıyı, emeğe değeri yıpratan, yıkan bir güç var; kara paranın gücü. Bizi insan olarak yıkan güç budur. Bu kirli gücü yok etmek için emeğin gücünü birleştirmeli ve yüceltmeliyiz”. Başkan ÖZ “Olanaklarımız ölçüsünde şu an için yapabildiğimiz iyileştirmeler bunlar. Gönlümüz grevli toplu sözleşmeler de imzalamaktan yana. Bunlar da Türkiye demokratikleştikçe sağlanacaktır” dedi.

 Memur_Sendikala_000005777

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanlar her ay 100 TL. ek ödeme dışında, Ramazan, Kurban Bayramları ve yılbaşında 300’er TL. ek ödeme yapılacak. Aynı zamanda eğitim yardımları da sözleşme maddeleri arasında yer aldı. Sözleşmenin imzalanmasında sonra Kartal Belediyesi çalışanları Belediye Başkanı Altınok ÖZ ve Başkan Yardımcılarıyla birlikte halay çektiler.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]