Kemal Türker Mahallesi’nde “Sabah Kent Buluşması”

Yayın: 16:51 - 31.01.2011
Güncelleme: 16:51 - 31.01.2011

Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem, Cuma günleri  “ Sabah Kent Buluşmaları” adlı program kapsamında Sancaktepeliler’le biri araya gelmeye devam ediyor. Belediyenin yaptığı çalışmaları vatandaşlarla paylaşıyor, yükselen değer Sancaktepe’nin gelecek yatırımlarından bahsediyor ve Sancaktepe’nin vizyon projelerini halka anlatıyor…

 

Başkan İsmail Erdem, 27 Ocak 2011 Cuma Günü, Kemal Türker Mahallesi Battal Gazi Camii Toplantı Salonu’nun da, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Erdem, kısa bir dönemde belediye hizmetlerinde nasıl bir yol kat edildiğini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Erdem, konuşmasında Sancaktepe’ye 21 aylık sürede yapılan yatırımları anlattı.

 

Başkan Erdem; “ Sancaktepe İstanbul’un yeni ilçelerinden birisi olmasına rağmen el ele vererek halkımıza yaraşır bir şekilde insan merkezli yatırım projelerine imza attık. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında Yenidoğan bölgemizin çehresini değiştirdik. Çevre temizliğinde noktasında İstanbul’un en temiz ilçeleri arasındayız.” şeklinde sözlerine başladı. Erdem, eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinerek,  “Eğitim hizmetlerine ağırlık vererek yeni okulların inşaat temellerini kısa süre içerisinde atmaya başlayacağız. Çocuklarımızın istifade ettiği eğitimlerine katkı sağlayacak olan 5 bilgi evinin açılışını gerçekleştirdik ve şuan ihtiyariyle 7 binin üzerinde öğrenci üyemiz var. Hedefimiz bilgi evlerinin sayını artırmak daha fazla öğrencimizin bu imkânların yararlanmasını sağlamak olacak” dedi. 

Sağlık alanında, halkımıza hizmet verecek olan Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlı Hastanesi’nin açılışının çok yakında gerçekleştirileceğini belirten Başkan Erdem;  “Burada 80’e yakın diş doktorumuz halkımıza hizmet verecek. Emek Mahallesi’ne yapılacak olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihale aşaması bitti, bir engel çıkmasa yakın bir zaman inşaat çalışmaları başlatılacak” dedi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımların durmadan aralıksız bir şekilde devam ettiğini, Aşevinden, Sancaktepe Sevgi Mağazası’ndan birçok vatandaşın istifade etiğini belirterek, bölgeye yapılacak yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Başkan Erdem, “ İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız yönelik sosyal yardımlarımız durmadan aralıksız bir şekilde devam ediyor. Aşevimizden, Sancaktepe Sevgi Mağazası’ndan birçok vatandaşımız istifade ediyor. Bu yardımlarımızı kat kat artıracağız. Eyüp Sultan Mahallemize büyük bir spor kompleksi inşaatını başlatıyoruz. Akpınar ve Veysel Karani Mahallemize Spor Tesisi ve Kültür Merkezi projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz, bununla birlikte vatandaşımızın yine hizmet verilecek olan Sefa Tepesi Sosyal Tesisleri projesi de çok yakında başlayacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Programa katılan mahalle sakinleri, öncelikle kendi mahalleleri olmak üzere, Sancaktepe bölgesi ile ilgili Başkan İsmail Erdem’e sorular yöneltip, değişik konularda görüş ve düşüncelerini dile getirme fırsatı buldular. 

Sabah gerçekleştirilen programa, başkan yardımcılar, birim müdürleri, Kemal Türker Mahallesi ileri gelenleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Exit mobile version