SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Öz, “Tabela, afiş ve branda kirliliğini önleyeceğiz

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Aile Birliği Başkanları ve Kartal’daki Amatör Spor Kulüplerinin katılımı ile kahvaltılı toplantı yaptı.

Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, KARTALSPOR Yönetim Kurulu Başkanı Binali Aydın, KASK Genel Başkanı Adnan Balcı’nın katıldığı toplantıda özellikle Kartal’ın, Okulların ve Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarının  masaya yatırılarak mercek altına alındığı geniş kapsamlı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz,” Ömrüm boyunca hırsızlık yapmadım, çalmadım harama da el uzatmadım” şeklindeki konuşması coşkuyla alkışlandı.

KÖY MEYDANINDA BULUŞUYORDUK

Başkan Öz, şöyle devam etti: “Kartal halkından aldığımız yetki ile hizmetlerinizi devam ettiriyoruz, ettirmeye de devam edeceğiz. Mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz sizlerinde sorunlarını almak için düzenlediğimiz toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu tür toplantıları önemsiyoruz onun için katıldığınız için tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Yapmak istediğim şeyleri itiraf etmek istiyorum. Tam hedefe ulaşamadık. Bunlardan birisi sitelerde eğitim vermemize rağmen yetersiz kaldık.

Özellikle şu konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Ben yıllardır Tavuk eti yemezdim Çorum’da yediğim Köy Tavuğunun lezzetini unutamadım. Kentte yaşayan insanların rahat edeceği alanlar oluşturacağız. İnsanlarımız orada buluşabilsinler onun temel felsefesini oluşturmak istiyoruz.

Eskiden nasıl Köy meydanında buluşuyorduk, nasıl ki ÇEŞME başında, su başında buluşuyorduk. Onun için buluşabileceğimiz, konuşa bileceğimiz ve kaynaşabileceğimiz alanlar oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

KARTAL KART YAŞAMI KOLAYLAŞTIRACAK

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, şöyle devam etti: “ Akıllı KART ile ilgili bir proje başlatmak istedik, epey bir mesafe kat ettik. Kartal KART Kartal’ın dışında da BANKA kartı olsun. Belediyemizde yapılacak her İş bu kart üzerinden yürüyecek. Veya Kartal esnafı ile alış veriş yapıyorsan indirimden yararlanılsın.

Sağlıkla ilgili veya evde bakımla ilgili halkımıza kolaylıklar getirmek istiyoruz. Özellikle engelliler ve Ambulans konusunda. Muhtaç insanlarımıza da yardımlarımızı Kartal KART üzerinden yapalım, istiyoruz. Bu projeyi yaşama geçirdiğimizde Kartal’da yaşam daha da kolaylaşacak ve rahatlayacak. İstiyoruz ki, halkımız belediyemizde ki her işini tıkır tıkır yapsın.

Ayrıca mali şeffaflığı sağlamak  istiyoruz henüz bunu yapamadık. Sistem oturmadığı için  ve bunu yapacak kadro muzunda olmadığı için bu projemizi henüz yaşama geçiremedik.” İfadesini kullandı.

Öz,”kendimizi denetlettiriyoruz gelin bizi denetleyin, doğrumuz, yanlışımız nedir, hatamız varmıdır diyoruz. Sistemi de ona göre kuralım istiyoruz ki, Kartallı hemşerilerimiz ve her bir yurttaş belediyeye yatırdığı her kuruşun ne kadar olduğunu ve o yatırılan paralar nereye harcandığını net bir şekilde görsün ve bilsin,istiyoruz.

Bu belediyeyi şeffaf bir şekilde yürütmek istiyoruz, yürüteceğiz de yeter ki gölge etmesinler. Ama dediğim gibi daha  O noktaya gelmedik, ama  kısa süre sonra da geleceğimize inanıyor.

Tabela, afiş ve branda kirliliğini önleyeceğiz

Siyasi partilere ve derneklere bir yazı yazdım dedik ki görüntü kirliliği oluşmasın. Özellikle tabela kirliliği, branda kirliliği, afiş kirliliği oluşmasın istiyoruz.

Belediyemiz afiş ve pankart asılacak yerleri tahsis etsin, afişler oralara asılsın. Hedefimiz şu; Kartal’ın meydanına bilboardlar koyup, merkezi kumandayla orda bildirileri yayınlamak, halkımıza görsel tanıtımlarda bulunmak istiyoruz.

Veya belediyemizin etkinliklerini bilboardlarla halkımıza duyurmak istiyoruz. Veya spor kulüplerinin yaptığı etkinlikleri oradan halka aktara bilmeyi istiyoruz.

Dolayısıyla Kartal Meydanında olan bir programı, Uğur Mumcu, Hürriyet Mahallesi veya bir başka mahallemizde olan, olacak bir etkinliği görüntü kirliliğine sebep olmadan duyurmak noktasında meydanda oturan bir insanımızda oturduğu yerden ilgili duyuruları görebilsin istiyoruz.

Bunun alt yapısı yapılmak üzere. Eğer onu da yaparsak  Tabela, afiş ve brandagörülmeyecek. Hatta ve hatta tabela kirliliğini tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada toplantıya katılan STK, Spor Kulüpleri ve Okul Aile Birliği temsilcilerinin kendisine yönettiği soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Öz’e Kartal Selim Akbeniz Spor Kulübü yetkilisi ve Milli Sporcu Selim Akabeniz, “ Sayın Başkanım bir süre önce il dışında yapılacak olan karate şampiyonası için otobüs tahsisi istedik ve bu isteğimiz kısa süre içersinde yerine getirildi.

Ayrıca 30 senedir Kartal’da faaliyet gösteren spor kulübümüze ilk defa siz maddi yardımda da bulundunuz. Önceki yönetimler bize BİR kuruş bile katkıda bulunmadı. Katkı ve destekleriniz için özellikle size teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Öz, geniş kapsamlı toplantıya katılan konuklarına yeni yıl Ajandası ve takvim hediye etti.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]