SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kuaför enflasyonu önlenmeli!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Erkek ve Kadın Berberler Esnaf Odası tarafından açılan ve 80 kursiyerin eğitildiği kurs yapılan itminan sonrasında sonuçlandı.

Estetik, Burun şekillendirme Estetik yüz cerrahisi Güğüs büyütme, küçültme alın germe-Karın germe, kulak delme estetiği karın germe ve Lıposuctıon tekniklerinin öğretildiği kursu başarı ile tamamlayan ve her biri diplomalı kuaför olarak çalışmaya başlayacak olan kursiyerlerin diploma törenine  Kartal Erkek ve Kadın Berberler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Etirli, Oda yönetim kurulu üyeleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

KUAFÖRÜNÜZÜ İYİ SEÇİN

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Adem Etirli, kurs ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “ Vermiş olduğumuz mesleki eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyoruz.

Çünkü rekabet tam hat safhada bütün teşkilatlarda bu konuda kendilerini yenilemeleri gerekir. Meslek grubu olarak ta Berber ve Kuaförlerin eğitimden geçerek, kendi meslek hayatlarında ve ekonomilerine daha sağlıklı katkı sunmaları için bu eğitimleri verdiriyoruz, verdirmeye de devam edeceğiz.

Tabi bizin bu arada Kartal’da yaşayan vatandaşlarımızdan da bir isteğimiz var. Kartal’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza oda Başkanı olarak şöyle sesleniyorum. Gideceğiniz Kuaförü mutlaka iyi seçin, gideceğiniz Kuaförün ruhsatlı olmasına dikkat edin. Odayı kayıtlı olup, olmadığını ve ustalık belgesi olup olmadığını, hijyen konularına çok dikkat edin. Artık insanların sağlığı ön planda” hatırlatması yaptı.

Kuaför enflasyonu önlenmeli

Erkek ve Kadın Berberlerin mutlaka ve mutlaka belirlenen disiplin kurallarına aymaları gerektiğini hatırlatan Etirli, “  Kuaförleri güçlendirmek açısından müşterilerin doğru adreslere ve doğru kişilere gitmesi artık 360 derecede ki insanlar kendi ekseninde döndüğünde, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bir BERBER ve KUAFÖR tabelasını görmek mümkün.

Buda bizi üzüyor yerel yönetimler bu konuda denetimlerini daha da sıklaştırırsa, meslek standartlarına göre, dükkanlar açılırsa, Ruhsatların ona göre verildiği taktirde bu sayıların çoğalmayacağına inanıyoruz.

Yerel yönetimler her ne kadar bu konuda kendi gayretleriyle de bu tür denetimleri yapsalar da yeterli olmadıklarını görüyoruz. Örneğin Bakkalları tükettik, Bakkalları tükettik ama Bakkalları tüketen aslında alışveriş merkezleri kendileri değil, yinede halkımız.

Halkımız alışveriş merkezlerini tercih etmeseydi veya da Bakkallar alışveriş merkezlerinin fiyat ve standartlarına uyum sağlamış olsaydı, kendilerini tüketmemiş olurlardı. Bizim bu meslek Grubumuzun yakında başka sektörlerin eline geçmemesi için, meslekten anlamayan, sermayesi olan insanların eline geçmemeler için kendi meslek grubunda ki arkadaşlarımın kendilerini yenilemeleri gerekiyor, diye düşünüyorum” şeklinde önemli bir uyarıda bulundu.

Daha sonra kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin diplomalarını bizzat Oda Başkanı Adem Etirli, verdi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Diploma sunma töreninde ilginç bir olay yaşandı ve kursiyer Havva Hanımın diplomasını Adem taktim etti.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]