Yerel basında tarihi Dönüm Noktası

Yayın: 09:54 - 07.02.2011
Güncelleme: 09:54 - 07.02.2011

Türk yerel basın camiasında önemli bir konuma sahip olan İstanbul yerel basını, bugün tarihi bir dönüm noktası yaşıyor. Bu akşam Ataşehir Marriott Otel’deki tanıtım yemeği ile çıkış yapacak olan İstanbul Yerel Basın Birliği, yepyeni bir başlangıcın startını veriyor.

İstanbul’daki yerel gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin bir araya gelerek kuruluşunu gerçekleştirdiği İstanbul Yerel Basın Birliği (YER-BAS), bu akşam düzenleyeceği tanıtım yemeği ile çıkış yapmaya hazırlanıyor. İstanbul’un güzide mekanlarından Ataşehir Marriot Hotel’de akşam 19.00’da başlayacak geceye; belediye başkanları, siyaset, bürokrat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Türk yerel basın camiasında önemli bir yere sahip olan İstanbul yerel basınının hakettiği konum ve değeri yeniden yakalamasını kendine hedef belirleyen İstanbul Yerel Basın Birliği Derneği, sektörde yepyeni bir sayfa açmakta kararlı. Yerel basın kuruluşu sahipleri ve çalışanlarını tek çatı altında bir araya getirerek; sektörün sorun, sıkıntı ve isteklerini daha güçlü bir sesle haykırıp çözüm bulmayı ilke edinen YER-BAS, yerelde önemli bir çığır açacak.

Yerel basının asli görevini yerine getirirken; daha kaliteli ortam ve imkanlarda hizmet almasını ve vermesini sağlamak amacıyla yola çıkan YER-BAS, bu uğurda elini taşın altına koyarak gerek bürokratik gerekse siyasi kanallar vasıtasıyla çözüme ulaşmayı kendine sorumluluk yüklenmiştir. YER-BAS; milli mücadeleye destek ve katkı sunan onurlu yerel basın camiasının yeniden dirilip, şahlanması için yepyeni bir başlangıç olacaktır.

SÜRPRİZ ÇIKIŞ

Kurucuları arasında İstanbul yerel basın sektörünün önde gelen kuruluşlarının bulunduğu Yerel Basın Birliği, Anadolu ve Avruya yakasındaki yerel gazete, radyo, televizyon kanalı ve internet haber sitelerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir birlikteliktir. Bu akşamki tanıtım yemeğinde kamuoyu önüne çıkıp hedef ve amaçlarını deklare edecek olan YER-BAS, önümüzdeki süreçte de hedef ve amaçlarını bir bir hayata geçirmeye devam edecektir.

Exit mobile version