SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Korukır: “Olmayacak golü attık”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartalspor ile  Tavşanlı Linyitspor maçı sonrasında maç sonuncunu ve oyunu yorumlayan Kartalspor Teknik Direktörü Engin Korukır,Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa R.Akçay, 1-1 birlik sonucun iyi bir sonuç olduğunun altını çizdiler.İşte  her iki takım teknik adamlarının ve futbolcuların maç değerlendirmesi.

Engin Korukır Kartalspor Teknik Direktörü

“ Özellikle ikinci yarıda son derece tempolu bir maç oldu. Rakibimiz kontrataklarla gol atmayı düşündüler yediğimiz gole gelince bizim takım iyi bir takımsa böyle bir gol yemeyecek. Rakibimize iki pozisyon verdik biri gol oldu. Ama ikinci yarıda oynadığımız futbol, oyuncularımın topa daha fazla hakim olması oyunun bizim lehimize dönmesine sebep oldu.Ama Kartalspor takımı  böyle gol yememeli. Son dakikada attığımız gole baktığımız zaman olmayacak golü attık atacakları kaçırdık.”  Eleştirisini yaptı.

Derse iyi çalışmamız lazım

Korukır, şöyle devam etti: “  İyi bir takım golleri kaçırmaması lazım bu derse iyi çalışmamız lazım. Netice de puan cetvelindeki duruma baktığımız zaman güçlü bir Tavşanlı Linyitspor takımı ile oynadık son dakikada attığımız gol ile mutlu oldum. Skordan memnun değilim ama özellikle ikinci yarıdaki futboldan çok memnunum. Yaptığımız hamlelerle topun daha fazla bizde kalmasına sebep oldu. Ayrıca rakibin son 15-20 dakika içersinde 10 kişi oynaması bizim için bir avantaj olabilir. Zaten ikinci yarıya çok iyi başlamıştık. Böylesine etkin bir oyun sonuncu bizim lehimize olması lazımdı. Tavşanlı Linyit spor takımı da deplasmanda nasıl mücadele edeceğini, nasıl oynayacağını bir kere daha göstermiş oldu. Onları da kutluyorum.” İfadesini kullandı.

Mustafa R.Akçay TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü

“Beyler bizim için bu yolculukta  Kartal maçı önemli virajlardan biriydi puan ve başarı grafiği  üstün olan bir takımla oynadık kendi evinde. Şartlar ve zemin takımın oyun planlarına uygun.yani sahanın küçüklüğü ambiyans.Dolayısıyla   çok zor bir müsabaka idi ama dediğim gibi istediğimiz den daha fazlasını alabileceğimiz bir karşılaşmada isteklerimizin bir kısmını alarak gidiyoruz.Şu söylemek istedim; rakibi de kutluyorum iyi mücadele ettiler.kendi sahasında istekli bir oyun sergilediler.Tavşanlı Linyit sonuçta bu ligin takımı. Ve bazı kurumlar ve kurumların içersinde yer alan bireylerin  bir kez daha bu konuyu düşünmeleri ve  Tavşanlı’nın mücadelesinde ki tavırlarına biraz saygı bekliyorum.Biliyorsunuz; kurumla-futbol  belli kurumlarla  yüceltilir kurumlar da  içindeki bireylerle yücelir. Ben şunu söylüyorum bu kurumlarda yer alan kişiler namuzsuslardan daha  fazla  cesur olmalıdır.Benim beklentim bu isim vermeden konuşalım” şeklinde ki konuşması ile bir yerlere adeta göndermede bulunması dikkat çekti.

Başarılı teknik adam Mustafa R. Akçay,şöyle devam etti: “ Cesur insanlara ihtiyacı var .Türk futbolunun umarım çok sağlıklı giden bir duruma gelen bu kurum biraz daha dikkatli giderse bence Türk futbolu da bundan çok şey kazanacak.Kartal-Tavşanlı Linyit spor maçına gelince futbolun sürprizlere açık  bir oyun olduğunu hepimiz biliyoruz.Çok basit bir konsartasyon  eksikliği  ve dikkatsizliğinin pahalıya mal olacağı bir oyun oynuyoruz.Ve  O, dakika içersinde de biz bunu yaşadık kısa süreli bir dikkat ve kademe konsartisyonu  bozukluğu yaşadık  bununda bedelini ağır ödedik.Futbolda bunlar var yediğimiz gibi atabiliriz de.Yeniden önümüzdeki hafta maçına hem moral  açısından hem fiziksel açıdan hazırlanmak zorundayız. Şu dakikadan itibaren de  O, müsabakaya hazırlanıyoruz. Kartal spor’un 2010-2011 sezonunda kendi sahasında bize karşı ilk golü bulması da tabii çok önemli.rakibimizin kadro olarak ta kulüp yapısı olarak ta  bir değişim söz konusu. Bence bu değişimin karşılığını aldılar. Bunu da normal karşılamak gerekir.Kartalspor’da güzide bir kulübümüz.Bank Asya’ya renk veren bir takımımız umarım onlarda beklentilerinin karşılığını alırlar.

Tavşanlı Linyitspor Kaptanı Abdi Aktaş,

“Biz Kartal’a gelirken hedefimizde üç puan vardı yani yenemiyorsak yenilmeme mantalitesi vardı. Karşılaşmayı son dakikalara kadar 1-0 önde getirdik 10 kişi kalmamızda oyun sistemimizi biraz etkiledi. Üç puanla ayrılabilirdik buradan bir puan da bizim için iyidir. Her zaman dediğimiz gibi hiçbir takımı gözümüzde büyütmeden kimseyi de küçüksemeden mücadelemize devam ediyoruz. Deplasmanda alınan bir puan  her  zaman iyidir şimdi önümüzdeki haftaya bakıyoruz ve sahaya da içerdeki maçların hepsini kazanmak için çıkıyoruz.Tabii futbol de yenemiyorsanız yenilmeyeceksiniz.Bizim takımımızda bu anlayış her zaman var herkes bir birine çok yardımcı oluyor.Bugünde yenilmedik bir puan aldık üzücü   olan taraf son bir buçuk dakika da  üç puanın gitmesiydi.Önemli değil önemli olan bunda mağlup olmadan ayrılmaktı.Öyle de oldu.” Dedi.

İşte maçın kahramanının sözleri

2010-2011 futbol sezonunda, Kartal’ın sahasında ve taraftarı önünde ilk defa atılan golün kahramanı olan Kartalspor’lu Önder Çengel, maç ile ilgili değerlendirmesini şöyle yaptı:

“ Maça çok süratli başlamamıza rağmen golü bulamayınca rakibimiz maçı dengeledi o arada tabi kontra ataktan bir gol yedik. Bu hiç beklemediğimiz bir goldü ama ikinci yarı puan ve ya puanlar alacağımıza inandık. İkinci yarı baskılı bir oyunla erken bir gol bulabilseydik üç puan alabilirdik. Beklediğimiz gol 90’da geldi. Alt sıralardan yukarı çıkmaya çalışıyoruz kendi sahamızda kazanılan bir puan aslında bizim için iyi olmadı diyebiliriz. Üç puan alsaydık daha iyi olurdu bizim için ama tabi yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Bir puan da iyi diyoruz inşallah diğer maçlarda eksikliklerimizi telafi edip  üç sıralara bir an önce çıkmamız gerekiyor. Yeni sezonda ve ligin 2. Yarısında ve de kendi sahamızda ilk golü atmamda bana ayrı bir mutluluk verdi. İlk defa Kartalspor’lu taraftarlarının önünde oynamam ayrıca beni heyecanlandırdı. Önümüzde ve deplasmanda gece maçı yapacağımız Samsunspor maçına odaklanmamız gerekiyor. Bugün görevimi yaptığıma inanıyorum” şeklinde konuşarak gollerinin arkasının geleceğine adeta vurgu yaptı.

Çavdar, son dakika da kazanılan puana sevindi.

Kartalspor’lu Tolga Çavdar, maçı şöyle yorumladı: “Aslında maçı değerlendirmeden önce bulunduğumuz noktadan çıkmayı düşünüyorduk. Bununda üç puan alarak gerçekleşeceğini biliyorduk. Aslında maça fena başlamadık Tavşanlı Linyitspor çok enteresan bir takım. Bir iki kere kaleye gider ve gol atar ve rakibini 1-0 yener. Bize karşı da öyle oldu bir kere kaleye geldiler ve ilk golü attılar ve 0-1 öne geçtiler.Ondan sonra da biz tabii yüklendik onlarda iyi kapandılar.Arkadaşımın dediği gibi yenemiyorsan  yenilmeyeceksin. Sonuçta kazanılar bir puan iyidir”dedi.

Kartalspor ile  Tavşanlı Linyitspor maçı sonrasında maç sonuncunu ve oyunu yorumlayan Kartalspor Teknik Direktörü Engin Korukır,Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa R.Akçay, 1-1 birlik sonucun iyi bir sonuç olduğunun altını çizdiler.İşte  her iki takım teknik adamlarının ve futbolcuların maç değerlendirmesi.

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]