SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yerel Basın, YER-BAS çatısı altında toplanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Yerel Basın Birliği kuruldu, kısa adı YER-BAS olarak anılan dernek çalışmalarına, yemekli bir tanıtımla start verdi.

İstanbul Gazete, Radyo, TV ve İnternet Yerel Basın Birliği Marriott Otel’deki tanıtım yemeği ile çıkış yaptı.

Yerel Basın Birliği, beklenen çıkışı yaptı

ARTIK YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Türk yerel basın tarihinde iddialı bir çıkışla önemli bir başlangıç yapan İstanbul Yerel Basın Birliği  (YER-BAS), Ataşehir Marriot Hotel’de düzenlediği tanıtım yemeği ile büyük ilgi uyandırdı. İstanbul genelindeki yerel gazete, radyo, tv ve internet haber sitesinin bir araya gelerek kuruluşunu gerçekleştirdiği Yerel Basın Birliği Derneği, görkemli bir geceyle start verdi.

Ünlü isim Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yanı sıra; Tuzla’dan Beykoz’a, Sultanbeyli’den Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Pendik, Şile, Maltepe, Sancaktepe ve Çekmeköy’e kadar Anadolu yakasındaki tüm ilçelerin siyasetten iş dünyasına önde gelen isimleri katıldı. Bürokrat, basın mensubu, dernek ve oda gibi bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de geceye yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca devlet erkanı bir çok bakan ve milletvekili de gönderdikleri telgrafla geceyi kutladı.

Kokteylle başlayan gece, daha sonra yemekle devam etti ve kısa film gösterimi ile yerel basının günümüzdeki durumu davetlilere izletildi. Tüm ayrıntıların büyük bir hassasiyet ve titizlikle düşünülüp tasarlandığı gece, tek kelime ile ‘muhteşem bir organizasyon’ oldu. Gecenin finalinde ise Türk Sanat Müziği Sanatçısı Billur Lermi’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Flashaber Gazetesi Sahibi Ali Rıza Yıldız’ın kurucu başkanlığında oluşan Yerel Basın Birliği kurucuları İlk Haber Gazetesi Sahibi Arslan Ariç, Metropol Gazetesi Sahibi Mahmut Boydak, Kent 34 Haber Gazetesi Sahibi Vural Dağtekin, Kartal Haber Gazetesi Sahibi Kenan Gülerci, Flashaber Yazı İşleri Müdürü Kenan Baylam ve Sultanbeyli Bakış Gazetesi Sahibi Ahmet Çöpür ile,

birliğe destek veren Maltepe Olay Gazetesi Sahibi Ahmet Tükek, Kral Karadeniz Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Dağlı, Klashaber Sahibi Bayram Şahin, Songün Gazetesi Sahibi Necmettin Sezen, Elvan Gazetesi Sahibi M. Zahid Yıldırım, Kent Yaşam Gazetesi Umut Veli Develi ve Üsküdar Tercüman Gazetesi Nimet Kartal gibi sahneye davet edilen basın kuruluşu temsilcileri, konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı.

‘Gecenin mimarı’ diye Vatan Şaşmaz tarafından anons edilerek sahneye davet edilen Kurucu Başkan Ali Rıza Yıldız, “Katılımınız için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında; yerel basının günümüzdeki yeri ve önemine değindi.

Yerel Basın kendine çeki düzen veriyor’

“Bildiğiniz gibi; protokol kuralları gereği, tek tek isim saymak gerekiyor ancak ben müsaadenizle o faslı geçeceğim. Çünkü; yıllardır sizlerle paylaşamadığımız, topluma yansıtamadığımız biriken sorunlar silsilesi buna izin vermiyor” diyen Yıldız, “Az önce izlediğiniz kısa filmde; ‘Yerel Basın kendine çeki düzen veriyor’ dedik. Evet iddialıyız. Bu ülkede siyaset nasıl yeniden tasarlanıyorsa, toplumsal kalıplar nasıl değişimden geçiyorsa, yaygın medya nasıl kabuk değiştiriyorsa, yerel medya da çağın gereklerine uymalıdır” dedi.

Yerel medya ülkenin uç beyleridir.

“Birliğimiz, yüklendiği misyonun bilinci ile hareket edecek, ülkenin vizyonuna aykırı düşmeyecek şekilde topluma gereken katkıyı sunacak, yanlış algılamaları önleyecek etik kuralların oturtulmasına çaba gösterecek ama en önemlisi bu saygın mesleğin onurlu mensuplarına da hak ettikleri değerin verilmesi için gerekli tüm adımları atacaktır” diyen Ali Rıza Yıldız, yerel basının sorunları ve çözüm önerilerini de bir bir sıraladı.

“Kimse kusura bakmasın ama bizler İstanbul yerel medyası olarak; Anadolu medyasının imkânlarının çeyreğine bile sahip değiliz” diyen Yıldız, “Üzücü olan da şu ki; bizlerin kalemlerinden çıkan övgülerle, sayfalarımızda boy boy fotoğrafları ile halkın huzuruna çıkarılan politikacılar, Ankara’ya gidince yaygın medya dışında gazetelerin, televizyonların, radyoların yani yerel medyanın varlığını yok sayıyorlar. Yaptıkları yasal düzenlemelerle Anadolu ile İstanbul yerel medyasını aynı kefeye koyuyorlar. İşte bu anlayış; yerel medyaya büyük bir haksızlıktır” dedi.

Basın İlan Kurumu’nun İstanbul uygulaması değiştirilmelidir.

“Gazeteci, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmadan mesleğini icra edebilme yetisine kavuşmadıkça sorunlar bitmeyecektir” diyen Yıldız, “Öncelikle bir numaralı gündem maddemiz; Basın İlan Kurumu’nun İstanbul uygulaması değiştirilmelidir. Her konuda özgür olan bir yerel basın oluşturmak, bu ülkeyi yönetenlerin başlıca görevidir. Yasalarla cezaları düzenledikleri gibi, bu cezaları ödeyecek meslek sahiplerinin haklarını da teslim etmeleri gerekiyor. Mesleğimize saygınlık kazandırmak adına, her örgütlü meslek kolu gibi algılanmamız ve sırf bu sebeple dışa itilmeden masada hak ettiğimiz yeri almamız gerektiği gerçeği gün gibi ortada iken, ülke siyasetinin ve idarecilerin bu hususu unutmayacaklarına inanıyor ve iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Toplantıya, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, SSK Başmüfettişi Nuri Tohumcu, AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı, Üsküdar ve Beykoz ‘dan sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul Pek, İnşaat Yüksek Mühendisi Metin Ağırman, Toplumsal Kadın Hareketi Genel Başkanı Hüsniye Kaya, Sivas’lılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyraz, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı Selamet Aygün, STK temsilcileri, bası siyasi parti temsilcileri Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan, Meclis üyeleri İmkan Demirci, Kemal Uyan, Binali Karaman, A.Rıza İkisivri, Sultanbeyli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dursun Ali Arslan, gazeteciler ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]