SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yaz, Kartal Belediyesini mecliste eleştirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Şubat ayı 1. Birleşimi Meclis Başkan Vekili Av. Kamer Gök’ün başkanlığında toplandı. Şubat ayının 1.Birleşimine bir süre önce işten çıkarılan 25 güvenlik elamanı ile ilgili konu ve Kartal Belediyesi’nin bastırmış olduğu faaliyet raporu adeta damgasını vurmuş oldu. AK parti Kartal Belediyesi Başkan Vekili temel Yaz, ilgili iki  konu ile ilgili eleştirilerini şöyle yaptı:

Daha önce de ifade ettik

“Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri Şubat ayı gündemimizin Kartal halkı için güzel kararlar vermeye vesile olması temennisi ile hepinize iyi günler diliyorum. Amacım burada çok fazla uzatmak değil, Kartal halkının bilgisine sunmak. mevcut icrada bulunan arkadaşlarım eliyle de bildikleri konuları da bizlere, bilmediğimiz konularda bizlere O, bilgileri aktarmaları ve kafamızda  olan soru işaretlerini de böylece kalkmasını sağlamaları amaçlıdır.

İşçilerle alakalı daha önce de ifade ettik. Kartal Belediyesi’nde ve ya diğer belediyelerde de. Biliyorsunuz belediye de bir kadrolu işçileri var, bir de sözleşmeli işçileri var. Taşeron  eliyle de, Kartal Belediyesi’nde de dolaylıda olsa bağlantılı olan personelimiz var.

25 arkadaş ilgili firmada çalışmıyor

ELİT Güvenlik Firması Kartal Belediyesi’nde güvenlik sağlayan şirketlerden bir tanesi. Daha önce burada Erdoğan’lar diye bir firma burada bir ihale almıştı. Bu son ihalede ELİT Güvenlik Firması tekrar güvenlik anlamında ki işi almış oldu.

Şimdi daha önceki Erdoğan’lar firması aldığı esnada ELİT güvenlikin işi bittiği için 40 personelini dışarı çıkartmıştı. Ve bunlara tazminat vermeleri söz konusu değildir. Daha sonra iş dışı kalan arkadaşlar haklarını aramak için Mahkeme yoluna gitmişler, daha sonra güvenlik ihalesi tekrar ELİT güvenlik firması almış oldu. Ve burada işten çıkan 40 işçi arkadaştan, güvenlik mensubu arkadaşların yaklaşık 15 tanesi bu hak arama Mücadelesi’nde vaz geçerek ELİT güvenlik firmasında yeniden iş başı yaparak çalışmaya başladılar. Fakat kalan 25 arkadaş şu an ilgili firma da çalışmıyor” hatırlatması yaptı.

İdarenin firma üzerinde gücünü göstermesini istiyoruz

Yaz, şöyle devam etti: “ Diyebilirsiniz ki bu Taşeron bir firmadır, özel bir firmadır. Onların yapacağı kararlara’ biz uymak zorunayız’ deme varken ama bunu hiçbir idare bunu ifade edemez.

Amacımız Kartal’da yaşayan insanların belediye ile dolaylı bağlantısı olduğu için çıkarılan 25 işçinin tekrar ELİT Güvenlik Firması’nda, evlerini geçindirecek imkanlara sahip olması için idarenin bu firma üzerindeki gücünü göstermesini istiyoruz. Çünkü burada daha önce acımasızca, farklı bir şekilde eleştirdiğimiz konularda  aynı mantığı  bu idarenin burada yapmaması kendisinin bir çelişki içersinde olduğunu göstermektedir.

Kartal’da çalışan personele maalesef yazık edilmiştir. İlgili Başkan yardımcısı arkadaşlardan da bunun mücadelesini vermelerini ve orda hak mücadelesi veren arkadaşlara da bu  işçilerin tekrar kazanılması konusunda da yardımcı olmalarını hatta CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın da bunu isteyeceklerine inanıyoruz.25 güvenlik elemanına ekmekleri geri verilsin” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz, bir süre önce Begüm Yavuz’un isminin verildiği Kreş ile ilgili eleştirisini de şöyle yaptı: “ Belediye binaları ile ilgili isim zikredilirken, isim verilirken bu meclisin onayının alınması zorunluluğu vardır. Begüm Yavuz Kreşinin isminin tekrar meclise geleceğini umut ediyorduk. Fakat bu isim yasal olarak şu anda meclise gelmedi ve O, isim Kreş olarak kullanılan binada hala duruyor.

Bu yasal olmayan bir uygulamadır. Kartal belediyesini böyle yasal olmayan uygulamalardan uzak olmasını biz temenni ediyoruz. Kartal’a hizmet eden insanların isimlerinin verilmesi çok doğaldır. Ama bunu hak edecek isimlerin o binalarda vücut bulması bence hak ve vicdan  anlamında daha önemlidir.Kartal’a,Kartal halkına hizmet etmeyen hiçbir isminde Kartal’da bulunan ve kamuya mal olmuş binalarda isminin olması doğru bir yaklaşım değildir.

Bu doğru yaklaşımı yaparken bile bu Meclis yok sayılarak “Ben korum” diye oraya hiç kimsenin adı konamaz. Öyle bir isim konulacaksa isim meclisten geçirilmeli ve meclis üyesi arkadaşlarım bunu uygun görürlerse oraya o ismin verilmesi konusunda  görüşlerimizi tekraren hatırlatmak istiyoruz,bu konuyu unutmuş değiliz.Bu konu hakkında da idarenin bir çalışma yapmasını istiyoruz” diyerek Begüm Yavuz’un ismi konusunda adeta belediyeye göndermede bulundu.

Bize inandırmaya çalışıyorlar

Yaz, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “ Kartal Belediyesi’nin hizmetlerinden hiçbir tanesinden memnun olmadığımızı farklı zamanlarda ve ortamlarda ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz. Biz bunu burada tekrar ederken CHP’li konuşmacılar nedense karşı çıktılar,”Sizin 15 yılda yapamadığınızı biz 20 ayda gerçekleştirdik” sözünü adeta ağızlarında sakız gibi çiğnemeye başladılar.

Güzel bir 15 yılın ardından, sizin 15 yılda yapamadıklarınızı biz iki senede yaptığımız gibi hayali ve kendilerinin de inanmadığı şeyleri bize burada inandırmaya çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki sözler tabii uçuyor” dedi ve üzerinde tartışmaya açık eleştirisini de şöyle gerçekleştiren Yaz, “ Elime daha önce de geçmişti yine Kartal Belediyesi’nin bir  DERGİ çalışması olmuş.

Dergi bana ulaştığı zaman her halde Kartal belediyesi bu aktiviteyi yaparken Kartal’da yapılan hizmetlerin Kartal halkına daha iyi bir şekilde duyurmak için yapıldı mutlaka.

Sizde her halde öyle  bekliyorsunuz, beklenti içersine giriyorsunuz. Kartal’da bakıyorum şu iki ay içersinde  ne oldu diye bakıyorsunuz. Şöyle baktığım zaman Derginin 97 sayfasının,95 sayfasında Sayın Başkanın ziyaretleri, kabulleri, heyetlerin kabulü ve ziyaretler işlenmiş. Abartmıyorum 95 sayfası Derginin bu şekil haberlerle dolu. Dergide yer alan konuların hiçbir tanesi Kartal’a fiziksel anlamda çok fazla kazanım veren bir çalışma değil.

Hizmetleriniz olsaydı Dergi de yer alacaktı

Sadece Derginin son sayfalarında KARYAPSAN A.Ş.’nın bir iki sayfa Asfalt çalışması var. Bunun haricinde neredeyse Dergi’nin 95 sayfasında, hiçbir tane Kartal’a yönelik hizmet yok. Bin Ali Bey, fotoğraf albümü var ya. Hatta AİLE albümü.

Başkanın resimleri, başkanın ziyaretleri bunun haricinde hizmet yok. Şu açılış yok, şu yapılmış yok. Hiç bir şey yok. Geçen yılki Dergi’de de aynı konular işlenmişti. Şunu ifade etmek istiyorum. Hizmetleriniz olsaydı şu Dergi’de yer alacaktı. Kaldırım mantığı çok eski belediyecilik anlayışıdır. Gelişmiş insanların kaldırımı burada  ifade etmesi sizin vizyonunuzun ne kadar dar olduğunu gösterir. Bakın bir “Asfalt “ diyorsunuz,bir “Kaldırım” diyorsunuz.Belediye kaldırım ve asfalttan ibaret değil.” Hatırlatması yaptı.

Gök’ten Binali Karaman’ı FIRÇA

Bu arada Yaz’ın konuşmasına müdahale eden ve başkası konuşurken susmasını ve dinlemesini bilmediği gözlemlenen CHP’li meclis üyesini Başkan Kamer Gök, şöyle uyardı: (“ Sayın konuşmacılar neden karşılıklı konuşuyorsunuz? KIR kahvesi mi burası? Hayır konuşamazsınız Men ediyorum. Bir daha yapmayın lütfen. İyi niyetimizi sürekli istismar ediyorsunuz. Oturun Sayın karaman, söz isteyeceksiniz. Binali Bey söz isteyeceksin ben sana söz vereceğim. Anlatmak istediğinizi gelip kürsüde anlatırsınız. Meclisin disiplinine uymak zorundasınız.” ) Şeklinde ki haklı uyarısı takdirle karşılandı.

Yaz, “Ben Kartal’da yaşayan bir vatandaş olarak hizmet istiyorum, hizmetle alakalı endişelerimi de buruda ifade etmek istiyorum. Ama ben size önünüze sizinde baktığınız bir faaliyet kitapçığından alıntılar yaparak bunları söylüyorum. Derginin içinde sizin bahsettiğiniz Kaldırım çalışması bile yok yani. Ben umuyorum ki iki ay sonra çıkacak Dergi’de  bu ziyaretlerden ziyade hizmetlerin yer almasını bekliyoruz.

Başkan CHP İlçe Başkanını ziyaret etmiş. Bu konular Kartal’da yaşayan vatandaşları ilgilendirmez. vatandaş hizmet istiyor. Tuzla İlçe’sine gitmişin, ziyaret etmişin. O Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi programında yer alabilir. Ama bu ziyaret belediye’nin bir faaliyeti değil ki. Biz onları ifade etmek istiyoruz.

Biz biraz daha ele avuca tutunabilen hizmetlerle bu çalışmalar yapılsın istiyoruz. Başkanın bir fotoğraf tablosunu görmek için bu dergiye bu kadar para verilmez.

Protokol insanıdır bir takım ziyaretler yapacaktır ama bu ziyaretler belediye’nin faaliyet raporunda yer alması ve karşımıza çıkması bana göre hiç hoş değil. Kartal halkı başkanı göreve hizmet üretmesi ve yapması için getirdi, o anlamda oy verdi.

Bunlar beş yıllık süreç içersinde emanet oylardır. Beğenmediği idareleri seçim günü geldiği zaman biletini keser ve istediği partiyi hizmet etmek için buraya getirir.

Benim burada amacım polemik yaratmak değil, sadece bir vatandaş ve bir meclis üyesi olarak Kartal halkına  yakışır hizmetlerin belediyenin icraatları anlamında hizmet olarak dönüşmesidir. Teşekkür ediyorum, Sayın başkan. “ dedi. Gök,”Bende size teşekkür ediyorum, Sayın Yaz”…

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]