SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendik, sporcu fabrikası olacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediye Başkanı Kenan Şahin,  geçtiğimiz günlerde Pendik’te bulunan amatör spor kulüpleri yöneticileri ile bir araya geldi. Pendik’teki amatör sporun zorlukları, çözüm yolları ve projeleri hakkında konuşan Şahin “Pendik sporcu fabrikası olacak” dedi.

Belediye Başkanı Kenan Şahin,  sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle sürdürdüğü toplantılarına Pendik’te bulunan amatör spor kulüplerini de ekledi. Kulüp yöneticileriyle Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Şahin, Pendik’in spor alanındaki yerini, sorunlarını, çözüm yollarını, verilen destekleri masaya yatırdı ve yakın zamanda hayata geçecek projeleri müjdeledi.

“Spor tesislerinin amacı kar değil, hizmet olmalı”

Belediye Başkanı Kenan Şahin, toplantıda öncelikle hedeflerinin var olan spor tesislerinin iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Başkan Şahin, kentteki spor tesislerinin, iyi işletemeyen kişilerden geri alınacağını ifade ederek; “Bizim amacımız; bu tesislerin ne kadar kar ettiği değil,  spor alanında kaç kişiye hizmet verdiğidir” dedi. Pendik’in bir spor fabrikası gibi sporcu yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, bunun içinde ilçeye yakın zamanda akademik destek sağlayacak spor enstitüsünün yakında temelinin atılacağını ve yapılacak spor lisesi ile de spor altyapısı ile donatılmış gençlerin Pendik’e hizmet edeceğini söyledi.

Pendik, spor tesislerinin de merkezi oluyor

İstanbul’un 2012 yılında spor başkenti olacağını ve bu yüzden de birçok spor tesisini Pendik’e kazandırmak gibi önemli görevleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Kurtköy yüzme havuzu uzun süredir atıl durumda bekliyordu. Şimdi belediyeye geçti ve kısa sürede olimpik yüzme havuzu olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra Kurtköy’deki Erdoğan Demirören Stadyumu da daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye başlayacak” dedi. Başkan Şahin, ayrıca Türkiye’nin en iyi kapalı tesislerinden birinin de Pendik’te yapılması konusunda bir projeleri olduğunu ifade etti ancak ayrıntı vermedi.

Sporda yol haritası oluşturmalı

Pendik’in yaklaşık 250 binlik genç nüfusundan bahseden Belediye Başkanı Kenan Şahin, şehirde lisanslı sporcu sayısının çok az olduğunu ve bu sayının her yıl katlanarak arttırılması gerektiğini ifade etti. Şahin, ilçede 17 futbol sahasının olduğunu ve bu alanların günün belli saatlerinde değil 7/24 şeklinde hizmet veren alanlar olması gerektiğini belirtti. Kulüp yöneticilerine birlikte hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Şahin, bunun için de bir yol haritası çıkarmalarının şart olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan amatör spor temsilcileri, kısa bir süre sonra oluşturacakları yol haritasıyla birlikte,  şubat ayında Belediye Başkanı Kenan Şahin’i projeleri hakkında bilgilendirecekler.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]