Başkan Erdem’den, Gül’e anlamlı ziyaret

Yayın: 15:50 - 09.02.2011
Güncelleme: 15:50 - 09.02.2011

Temmuz 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi’nin yedinci rektörü olarak atanan Prof. Dr. Zafer Gül,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e daha önce nezaket ziyaretinde bulunmuştu. Başkan Erdem, rektör Gül’e iade-i ziyarette bulundu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Marmara Üniversitesi’nin 29 yıllık köklü bir kurum olduğunu belirtti. Gül, Marmara Üniversitesi’ndeki çalışmalarını özetlerken; “Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarabilecek en temel unsurun, eğitilmiş insan olduğu bilinci ile ülkemizi dünyada söz sahibi yapacak nesiller yetiştirme çabasındayız. Çağdaş, dinamik ve uluslararası düzeyde eğitim almış, düşünen, araştıran ve küresel dünyada söz sahibi mezunlar yetiştirmek, topluma ve iş dünyasına katkı sağlayacak araştırmalar yapmayı hedef edindik.”dedi. Gül, üniversitelerle belediyelerin ortaklaşa çalışmalar yaparak ülke insanına destekçi ve yol gösterici olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, gelişmiş ülkelerde 250 bin nüfusa bir üniversitenin düştüğünü de sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, üniversitede okuyan öğrencilerin geleceğin bilim siyaset, devlet ve iş adamları olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  bilimsel çalışmaların merkezini üniversitelerin oluşturduğunu ifade ederek Marmara Üniversitesi’nin bilim dünyasına büyük hizmetler sunduğunu belirtti. Başkan Erdem; “Üniversitelerin sorumlulukları arasında bilgiyi üretme, ülke sorunlarına çözüm üretme ve gençlere yön vermek vardır. Üniversitelerin ülke sorunlarına çözüm üretme ve bir bakış açısı getirme rolü de vardır. Siyasetçilerin rehberinin bilim ve üniversite olması durumunda ise işler daha kolay yürür ve sorunlar daha rahat çözülebilir.” dedi.Belediye Başkanı İsmail Erdem ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek,  kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğinin önemine de değindi. Erdem, bilhassa eğitim konusundaki yapılacak ortak çalışmaların gelecekte ülkeyi yönetecek gençlerin yetiştirilmesi ve önlerinin açılması bakımından büyük önem arz ettiğini belirtti.Prof. Dr. Zafer Gül,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in kendisini ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek bu nazik davranıştan dolayı teşekkür etti.

Exit mobile version