Orman güzergâhı Hafriyat alanına döndü!

Yayın: 10:38 - 11.02.2011
Güncelleme: 10:38 - 11.02.2011

Tuzla İlçesinden seçilen CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Muhittin Çalağan, Tuzla İlçesi Tepeören-Akfırat güzergâhında yerinde inceleyerek fotoğrafladığı Hafriyat Döküm olayını 2011 yılı Şubat ayı oturumunda yazılı önerge olarak gündeme getirdi. Orman ve Erozyon Önleme Komisyonuna oy birliği ile havale edilen önerge de CHP’li Ö.Erol Çakır ve Gökhan Can’ın da imzaları bulunuyor. İstanbul’da inşaat sektörünün geliştiği son yıllarda hafriyat toprağına döküm yeri bulunması bir sorun haline gelmiştir diyen CHP’li Muhittin Çalağan, “Hafriyatlar ormanlarda ki eski maden ocaklarına, ya da orman dışındaki kamu arazilerine dökülüyor,  hafriyat nakil taşımacılığı yapan iş makineleri yol güzergâhında ikamet eden vatandaşlarımızı rahatsız ediyor” uyarılarında bulunarak önergesinde şunlara değindi;

“Hafriyatlar ormanlarda ki eski maden ocaklarına, ya da orman dışındaki kamu arazilerine dökülüyor”

“İstanbul’da inşaat sektörünün geliştiği son yıllarda hafriyat toprağına döküm yeri bulunması bir sorun haline gelmiştir. Bu hafriyat topraklarının çoğunluğunun ya ormanlarda ki eski maden ocaklarına, ya da orman dışındaki kamu arazilerine döküldüğü bilinmektedir. Tuzla İlçesi Tepeören-Akfırat yolunun hemen kenarında eski tavuk çiftliğinin yanı başında Akfırat deresine paralel, Mayıs 2010 yılından beri binlerce kamyon hafriyat dökülerek tepecikler oluşturuldu. Döküm yapılan alanın üzeri civarda toplanan toprakla örtülerek tarıma elverişli alan görünümü verildiği ve alanda iş makineleri ile yerlerinden söktükleri çalılıkların (maki dallarının) düzeltilen alanlara gelişi güzel dikildiği gözlenmektedir”

“Hafriyat nakil taşımacılığı yapan iş makineleri yol güzergâhında ikamet eden vatandaşlarımızı rahatsız ediyor”

“Oluşturulan yatay tepecikler yan taraflardaki tarla sahiplerini mağdur etmektedir. Gece gündüz aralıksız, denetimsiz hafriyat nakil taşımacılığı yapan iş makinelerinin yol güzergâhında ikamet eden vatandaşlarımızı rahatsız ettikleri semt sakinleri tarafından yetkililere iletilmektedir. Bu mevzuda önergemizin gündeme alınmasını, eksikliklerin giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar arasında gerekli çalışmaların yapılarak tarafımıza bilgi verilmesi. Önergemizin Orman ve Erozyon Önleme Komisyonuna havale edilmesini arz ederiz”

Exit mobile version