SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Altınok Öz’e Darbe Planı mı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Flashaber Gazetesi  son sayısında, CHP ‘de taşları yerinden oynatacak tarzda bir habere imza attı.

İşte o haber…

Kartal’da 1984 -1989 yılları arasında görev yapan rahmetli başkan Mehmet Ali Büklü dönemini bile aratacak yeni bir siyasi oyunun tezgaha konulduğu iddia ediliyor. Bu kez de taraflar CHP’li. Fakat bu seferki “Kim daha fazla yedi” değil, “Halkın hakkını yedirmem” kavgası.

Kavga, siyasetin kültürü gereği kabul görse de, parti içi muhalefetin önce Büyükada’da toplanması, sonra da farklı mekanlarda toplanarak yaptığı planlar, önümüzdeki dönemde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü koltuktan düşürmeye yelteneceklerinin işareti olarak görülüyor. Başkan Altınok Öz, koltuğuna oturduğu günden bu yana parti içinden gelen tacizler sebebi ile mesaisinin büyük bir kısmını siyasetin organizasyonuna ayırmaktan şikayetçi.

Yerel basınla bir araya geldiği toplantıda da bir soru üzerine bu konuya değinen Başkan Öz bakın şunları söyledi: “Siyaset iki şey için yapılıyor. Birisi ideolojik, diğeri para. Karşıma çıkıp da ideolojisini çatır çatır savunan, bu konuda eleştiri getirenlere sözüm yok, ama Kartal’ın çıkarına aykırı işler yapmıyorum diye karşıma dikilip beni köşeye sıkıştırmak için anlamsız oyunlara başvuranlara söyleyecek tek sözüm var. İşlerine baksınlar. Ben bu koltukta oturdukça kimseye bir kuruş haksız menfaat sağlamam. Tek menfaat Kartallılar’ın hakkıdır. CHP’nin kurultayında oradaki 2 numaralı adama oyuncak olup da belediye başkanını dövmeye kalkışanlar, Kartal’da da birilerinin yönlendirmesi ile belediye başkanına karşı bir hareket içindeler. Bu işin arkasına bakmak lazım, onu iyi okumak lazım.”

İşte Başkan Öz’ün bu sözlerinden kast edileni anlamak için çok değil 2 yıl öncesine gitmek lazım.

29 Mart 2009 seçimleri öncesi Kartal İlçe Seçim Kuruluna verilen CHP meclis üyesi listesi Altınok Öz’ün bardağını taşırmış ve kısa süreli bir istifa krizi yaşanmıştı. O dönem “aslolan hizmet” diyerek bu durumu sineye çeken ve yola devam eden Başkan Öz, seçim sonrasında o dönemin ilçe başkanı ile ilk tartışmaları yaşamış, buna bağlı olarak da ilçe örgütü ile arasında gerilim oluşmuştu.

Seçim sonrası koltuğa oturur oturmaz bu kez de “Herkesi at. Partilileri işe al” baskısına “kusura bakmayın ama bu emekçiler de Kartallı. Kimi kimin belediyesinden kovayım. İşini düzgün yapan kalır, yapamayan gider” diyerek yine halkçı tavır koyan Başkan Altınok Öz, partinin bir bölümü ile ipleri iyice germişti.

Mehmet Moğultay işin hangi tarafında!

Geçtiğimiz yaz başında CHP İlçe Başkanlığı’na getirilen Haydar Oğuz’un atamasında etkili olması sebebi ile “Rahat rahat siyaset yapsın” diyerek görevinden aldığı Ali Haydar Süslü’nün de eklendiği bu muhalefet, ne hazindir ki Kartal’da her dönem adı geçen ve hem iktidarı hem de muhalefeti kontrol ettiği bilinen eski bakanlardan Mehmet Moğultay’ın da yönlendirmeleri ile sesini yükseltmeye başladı.

Ne hazindir ki diyoruz, çünkü Kartal’da etkin birçok kurumun başında da Mehmet Moğultay ekibi mensubu siyasetçiler var. Başkan, yanındaki Moğultaycılarla hizmet verirken, karşısındaki Moğultaycılarla da tartışma yapmak zorunda kalıyor.

Başkan Altınok Öz, her platformda “Önce halk, sonra siyaset” derken, bu grubun çerçevesinde öncelik “siyaset” olarak gelişmeye başladı. Grup her ne kadar “rant” beklentilerini inkar etse de kontrolü eline aldığı anda söylemlerin bu noktaya kayacağı açıkça görünüyor.

n Önce geçtiğimiz yıl KARYAPSAN şirketinin ek borçlanma talebini meclisten Ak Partililer’in de desteği ile reddederek çıkartmayan bu grup, kendisine sözcü olarak da Taner Özdemir’i seçmiş gibi görünüyordu. CHP İlçe Örgütü bu konuda açıklama bile yapmazken, Özdemir ve birkaç üyeyi istemeyerek de olsa parti disiplin kuruluna sevk ediyordu.

Kartal Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Taner Özdemir geçtiğimiz aylarda, Kartal merkezli yayımlanan Kent34 Gazetesi’ndeki haberle iyice gün ışığına çıktı. Habere göre; Özdemir, Altınok Öz’ü ortağı Yusuf İnanır’ın otelini alarak onu bataktan kurtarmakla suçluyor ve ekliyordu: “tabi bunlar dedikodu”…

Bu haberin tarafı Öz’ün aynı haberdeki yanıtı çok anlamlıydı: “Otelin öncesinde, kuruluşundan bu gününe ortağım Yusuf İnanır’ın adını herhangi bir noktada olduğunu ispat etsinler, hem belediye başkanlığından istifa ederim, hem de siyaseti bırakırım.”

Bu sözlerin ardından sular biraz durulur gibi oldu derken geçtiğimiz günlerde yeni bir tartışma başladı. İddialara göre Belediye Meclisi’nin Denetim Komisyonuna Ak Partili üyelerin desteği ile başkan seçilen Taner Özdemir’in çevresine “Dosyaları istettim. Tek tek inceliyorum. Bir hata bulursam hemen savcılığa, içişleri bakanlığına ve partiye ihbarda bulunurum” dediği konuşuluyordu. Sadece çarşıda değil, belli toplantılarda, hatta okul mezunları buluşmalarında bile edilen bu sözler Kartal Merkezli İlk Haber Gazetesi’nden Arslan Ariç’in köşesine yansıdı.

“Denetim komisyonuna gölge düşmüştür. Komisyon derhal istifa etmelidir” başlığı ile çıkan yazıda, Özdemir’in beyanları ile tarafsızlığına gölge düşürdüğünü belirten Ariç, siyaset gereği istifayı çare olarak sunuyordu. Özdemir bunun üzerine yandaşlarına ve kendisine yakın partililere yine o tarihi sözü söylüyordu. “Yok böyle bir şey. Bunlar dedikodu” İki olayda da konu dedikodu ve ikisinin de aktörü Taner Özdemir!

Amaçlarını anlamak mümkün değil

Parti içi muhalefetin Kartal dışında, Büyükada’da yaptıkları bir toplantıda meclis manevralarını konu ettikleri ve Başkanı koltuktan düşürmek için hazırlık yaptıkları da konuşulurken, bunun ilk provasının da KARYAPSAN borçlanması olduğu, bu yolla Altınok Öz’ün son kez ikaz edildiği iddiası Kartal’da kulaktan kulağa konuşuluyor. Muhalefetin asıl amacının performans raporunu geçirmemek ve bu yolla başkanı düşürmek olduğu hesaplanırsa, önümüzdeki yılsonuna doğru meclisin daha da ısınacağı şimdiden görünüyor.

CHP İl Örgütü’nün tüm bu olanlara rağmen, Taner Özdemir ve bazı meclis üyeleri hakkındaki “Parti suçu” içerikli dosyaları disiplin kurulundan bir türlü çıkarmamış olması da Genel Merkez katında görünmeyen bir elin, bu dosyaları sümen altına ittiği iddiasını doğrular nitelikte… Gazetelerin haberleri de bunu doğruluyor ki CHP’nin varlığı bile Kartal’da siyasette Altınok Öz ve belediye yönetimine muhalefet için yeterli oluyor.

Sahi, Ak Parti Kartal ilçe Teşkilatı’nın aylardır basın toplantısı yapmayıp, eleştiri sunmamasının temelinde de bu muhalefetin payı mı var? Denetim Kuruluna CHP’li muhalifi başkan yapanlar da Ak parti üyeleri değil mi? Yorum Kartallılar’ın.

Kaynak: FlasHaber

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]