SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, Meclis başkanına sert yaptı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, Şubat ayı son Birleşimi 1. Başkan Vekili Av. Kamer Gök’ün Başkanlığında toplandı. Başkan Gök, toplantıyı başlatmadan önce Çarşamba gecesi, Yunus Çimento fabrikası Trafik ışıklarında meydana gelen Trafik kazasında yeğenini kaybeden AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz’a şahsı ve meclis üyeleri adına Baş sağılığı dileğinde bulundu.  Şubat ayının son birleşiminde söz alan AK Partili Meclis üyesi ve Denetleme Komisyonu üyesi İktisatçı Ebubekir Taşyürek, konuşmasına müdahale ettiği gerekçesiyle Başkan Gök’e sert eleştirilerde bulundu.

Henüz söze yeni başlayan Taşyürek’e müdahale eden Başkan Gök, “ Sayın üye bir usulü dikkatine getirdim dikkat edilmesi gereken usülü hatırlattım. Hepsi o kadar yorum yok tarafımdan. Şimdi yansıma konusunda Rapor yapma yetkiniz yoktu. Siz işinizi bitirin ve işin içinden çıkın” şeklindeki uyarısına AK  Partili Meclis üyesi Ebubekir Taşyürek, sert tepki göstererek, “ Sayın Başkan, görüşlerimi söylemek konusunda yetkim vardır. Onuda sizden almam, bana halk verdi bu yetkiyi ben o konuda bu kürsüde görüşlerimi söylerim. Yetkiyi sizden almam ben.

Sayın BASIN mensupları, ben denetim komisyonunun bir üyesiyim. Bildiğiniz gibi, belediye yasasının 25. Maddesine göre denetim komisyonları oluşturuluyor. Medeni bir şekilde üzerimize düşen görevi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. İfade etmek gerekirse denetim komisyonunun yasal olarak görevi belediyelerin bir önceki dönem seçildikleri yıldan itibaren bir önceki döneme ait hesap kayıt ve işlemlerinin incelenmesidir. Yani denetim komisyonunun görevi idari işlerle değildir.

Bu bilgileri verdikten sonra biz bu çalışmaları yaparken maalesef yerel basınımızda bir takım bizim komisyonumuzun görev sahasına giren  konularla ilgili, ilgisiz bir takım  yorumlar yapıldığını maalesef üzülerek görmekteyiz. Ben denetim komisyonunun bir üyesi olarak ta bundan çok üzüntü duyduğumu sizlerle paylaşmaktan da bir sakınca görmüyorum.

Çünkü bazı arkadaşlarımız o kadar ileri gitmişler ki, “Denetim Komisyonu Derhal İstifa” etmelidir gibi yanlış bir yaklaşım sergilemişlerdir.

Yani sizin elinizde ki yetkiyi alıp birileri ellerine tokmağı alıp kullanmaya kalkmışlardır. Böyle bir şey yok. Bu komisyonun ve sizlerden yetki almış bir kardeşiniz olarak büyük rahatsızlık ve üzüntü duydum. Bunu sizlerle paylaşmamın bir anormalliği yok zannediyorum. Meclisin seçtiği bir komisyonu Gazete yoluyla, bir takım yollarla eleştirmeye kalkmak, görevini yapamaz hale getirmeye  çalışmak gibi bir takım gayretlerin  boş olduğunu düşünüyorum.

Denetim Komisyonunu istifaya davet etmek hiç kimsenin haddi değildir.

Denetim komisyonunun yıpratılmaya çalışılması sonuçta Kartal halkının yıpratılmaya çalışılmasıdır. Bu halkın seçtiği insanların bu sizlerin bilgi edinme hakkının engellemeye çalışılmasıdır diye düşünüyorum. Bu nedenle tekrar ifade etmeye çalışıyorum. Denetim Komisyonu’nu istifaya davet etmek ki onun şu anda belgeleri elimde. Denetim Komisyonunu istifaya davet etmek hiç kimsenin haddi değildir. Denetim komisyonu görevinin başındadır. 31 Mart’a kadar da çalışmalarını tamamlayacak ve sonuçta Raporunu  ilgili makama ve Meclis Başkanlığına sunacaktır. Meclis Başkanı da inşallah gereğini  olumlu olumsuz ne varsa yapacaktır.Denetim Komisyonunun yıpratılmaya çalışılması hiç kimseye bir şey kazandırmaz dolaylı haber göndermekten,gazetelere haber göndermekten bir an önce vaz geçilmelidir diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Destek verdi

Başkan Gök, “Bizim Denetim Komisyonu üyeleri bu konu da etraflı bir Basın toplantısı yapabilir. Bende yanında duracağım. Beni istiyorlarsa hemen yanlarında olacağım. Bir çalışmayı Maniple etmeye hiç kimsenin hakkı olmamalı. Ve Basına da bir faaliyet olarak ta bence mütalaa edilmemeli. Basının da görevi Denetim Komisyonun işlemini, görevlerini rahat ve iyi götürebilmesi bakımından katkı sunmasıdır. Basından esas beklentimizde esas itibariyle budur. Sayın üyenin endişelerine çok katılıyorum” şeklinde konuşarak Taşyürek’e destek verdi.

Kim HABER sızdırıyor?

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Doğan, “ Endişelerin muhatabı meclisimiz değil bunun altını çizerek söylemek istiyorum. Bir yerlere haber sızdırmak. Kim haber sızdırıyor? Bunu mecliste bile konuşmakla bence haberleşti. Çünkü meselenin muhatabı meclisimiz değil. Meclis Komisyon üyelerinin hassasiyetine inanıyor. En az onlar kadarda Basına düşmemesi içinde diğer komisyon üyeleri de dahil. Diğer hassasiyeti de arkadaşlarımızın göstereceğine inanıyorum. Biz Grup olarak böyle bir itinayı her koşulda da gösteririz. Meclis üyelerimizi yıpratmak bizim işimiz olamaz. Tam tersine o arkadaşlarımıza sahip çıkarız. Ama böyle imalı bir şekilde konuşmayı da kabul edemeyiz”dedi.

Gök, Sayın üye Sayın Taşyürek, Basın’la ilgili endişelerini ifade etti.

Testi kırılmadan çocuğu döveceksin

Başkan Gök, AK Partili üye Abdi Kesimal’a söz verdi. Kesimal, “Sayın Başkan, değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla ve sevgiyle  selamlıyorum. Bugünkü meclis toplantımızın  Kartal halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Başkan, tabii söz alırken belki  Nasrettin Hoca’nın çocuğa testiyi verirken dövmüş. Hocanın çocuğu dövdüğünü görenler “hoca hoca çocuğu neden dövüyorsun”? Diye çıkışmışlar. Hoca Nasrettin’de “ Çeşmeye su almaya yolluyorum.  Testiyi kırmadan önce de dövüyorum. Testi kırıldıktan sonra biliyorsunuz Testi bir daha gelmez” fıkrasını hatırlatma gereğini duydum. Burada  neyi konuşacağımızı neyi konuşmayacağımızı neyin nereye gideceğini de taktir  edilmesi gerekir diye düşünüyorum. (“Gök, bana sataşmadan duramıyorsunuz ben bu meclisin başkanıyım”)

Kesimal, “Amaç burada Kartal halkı adına bir şeyleri yapma gayreti içersine giriyoruz. Gerçekten bu meclisin Kartal halkının vergileriyle oluşturulan Bütçenin denetimi için  en önemli çalışma organı  Denetim Komisyonu’dur. Burada Basına intikal etmiş bir konu hakkında açıklama yapma ihtiyacını duydum. Belediye yetkilileri tarafından basında yer alan konu hakkında açıklama yapmak kadar doğal bir şey olmaz diye düşünüyorum. Sayın başkan, değerli arkadaşlarım. Sayın Başkanın bu uyarıları yaparken bütün meclisin uyması gerektiğini de düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

Kartal Belediyesi’nin 200 Trilyon borcumu var?

Tecrübeli belediyeci Abdi Kesimal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şubat ayı 1. Birleşiminde bir CHP’li meclis üyesinin burada konuşmuş olduğu cümleler hemen basın’da tabii yer alıyor manşete çıkıyor. Aynen okuyorum ”Kartal Belediyesi’nin BORCU 200 Trilyon TL. Zaten  gazete de yazılan şeylerde zabıtlarda olan şeylerdir. Demek ki Kartal Belediyesi’nin 200 Trilyon borcu var şu anda O anlama geliyor. Doğru değilse bu açıklamalar yapılmalı. Zaten Kartal Belediyesi’nin Bütçesi 140 Trilyon 2011 yılı için. Bu nasıl oldu nasıl borç yapıldı doğrusu bilmiyorum.

Onu merak ediyorum doğru. Her şey ortada söyleyecek şey bulamıyorum. Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum. Ben Karadenizliyim. Laz Müteahhit demiş ki” 4×4- 16, bilemedin 17” demiş. Yani atarken de bir esprisi olması lazım. Onun için konuştuklarınız bizi bağlıyor. Biz burada gerçekten zaman tüketiyoruz  Kartal halkı bizi burada görevlendirmiş iyi şeyler yapın diye. Bizde muhalefet olarak sizlere ikazlar yapıyoruz güzel işler olsun diye.Aynı sokağı aynı tesisi kullanıyoruz aynı havayı soluyoruz. Her şey Kartal halkı izin daha iyi olmasını temenni ediyorum.teşekkür ediyorum” diyerek CHP’li meclis üyesi Binali Karaman’a dersine iyi çalışması gerektiğine adeta vurgu yaptı.

Meclis Başkanı Kamer Gök, “Sayın Karaman’ın rakamlarla problemi var samimi söylüyorum benim de var arkadaşlar. Yani bu bir suç işlemiş gibi yorumlamamak lazım. Sevgili Karaman Milletvekilliğine aday. Seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla  böyle  görüşmeler olabilecektir. Bu Rakamlar konusunda Sayın Belediye Başkanı birkaç kez açıklama yaptı.Bizim bakımımızdan Muhasebe bilgisi doğrultusunda açıklanan Rakamlardır. Onun dışında  bir CHP’li yetkili arkadaşımızın başka bir Rakam ifadesi bağlayıcı değil. Sevgili Binali Kahraman, ayrıca burada bir Renktir. Önemli katkılar getiriyor keyif aldığımı da söyleyeyim bir kere.” Demesinin ardından söz isteyen CHP’li meclis üyesi Binali Karaman, bir önceki Birleşimde adeta kendisine fırça atan başkan Gök’ten hıncını da şöyle çıkardı:

Meclis’te Karaman ŞOV

“ Değerli arkadaşlar insanları güldürmek çok hoş bir şey ama bu borç denince kamuya el atma davalarını Muhasebeci arkadaşlarımızın iyi hesap yapmaları gerekiyor. Sayın Abdi Kesimal’ında bu mana da çok ciddi hesap yapması gerekiyor.

Hangi arsalara el atıldı belediyenin nerelere paralarının gittiğini önümüzdeki Mart ayı birleşiminde dosyayla birlikte gelecekler. Belediye’nin kamuya ait el atmalarını hala ödemediğini hepimiz biliyoruz. Belediyenin bu anlamda Nevşehir Projesi ve Ada Projesini zaafa uğratan bu kamuya EL atma davaları elinizde patladı.

AK Partili arkadaşlarımı çok seviyorum. Ada olayını çok güzel kullanıyorlar. Onun üzerinden de çok güzel siyaset yapıyorlar. Ayrıca şunu söylemek istiyorum sayın başkanım. Geçen konuşmamda beni konuşmaktan MEN ettiniz o da hoş bir şey olmadı. Milletvekili adayı olacağım doğru. Ama sizinde burda benim üzerimde olmanızı da istiyorum.

Ben KIR Kahvesi’nden gelmedim. Halkın kahvesinden geldim. Okey oynayan insanların masasından buraya geldim onların oyu ile buraya geldim. O kahveden gelmekten onur duyuyorum” şeklinde konuşarak adeta bir nevi savunma yapmış oldu.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]