Kartal’da ne var ne yok?

Yayın: 14:06 - 14.02.2011
Güncelleme: 14:06 - 14.02.2011

Ben Üniversiteler arası Kış Olimpiyatları dolayısıyla olimpiyatları izlemek üzere Erzurum’a gittim. Erzurum ve ülkemiz adına çok güzel bir olimpiyat heyecanı yaşadık.

Kartal 2011 yılına hangi değişikliklerle girdi acaba?
Kaymakamlıktan başlayarak şehir turu atalım biraz. Kaymakamlık, Nüfus müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Askerlik Şubesi ve Kartal Belediyesinin bazı birimleri Kartal Meydanında yeni yapılan belediye hizmet binasında hizmete devam etmektedirler.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz değişti.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy Pendik’te, Pendik müdürü Bahattin Gök’te Kartal’da göreve başladı.

Kartal Belediyesinin kadrolarında değişiklikler oldu.
Başkan yardımcıları değişti. Yakında milletvekilliği için ayrılanlar olacağını da düşünürsek yine değişiklikler olabilir.

Yerel basın dernek çatısı altında birleşti.
Medya sahnesinde aktif rol oynayan istikrarlı, bölgesinde etkili yayın yapan basın kuruluşları İstanbul Yerel Basın Birliği adı altında bir dernek çatısı altında toplandılar.
Bu hamle yerel medya açısından önemli bir gelişmedir. Zira yerel basında iyileştirme adına yapılacak her çalışma toplumsal açıdan önem arzeder. Medya toplumlara doğru haber vererek sorumluluk gereğini yapmak durumundadır.

Kartalspor kendi sahasında ilk golünü attı
Kartalspor 2010 – 2011 sezonu içinde kendi sahasında ilk golünü kaydetti. Tavşanlı Linyitspor maçında bu sezonki kendi sahamızda oynadığımız maçlardaki ilk golümüzü attık. Seyircimizin atılan gole sevinci görülmeye değerdi. Kartal stadı panayır yerine döndü adeta.

Karyapsan 2011’e kar ederek başarıyla girdi.
Kartal Belediyesi iştiraki olan Karyapsan isimli şirket uzun bir dönemden sonra kar eden bir şirket haline geldi. Karyapsan yönetimini bu başarılarından dolayı tebrik etmek gerekir.

Başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor…
Bir çok ilçede yaşanan başıboş sokak köpekleri sorunu, ne yazık ki Kartal’da daha bir abartılı şeklide yaşanmaktadır. Bu konuda ciddi anlamda önlem almayan yöneticileri de uyarmak istiyoruz. Adam akıllı bir köpek barınağı mutlaka yapınız. Halkı köpeklerle baş başa bırakmak hayvan severlik midir acaba, yoksa topu taca atmak mıdır diye soruyoruz?

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Kenan Gülerci

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version