SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, benim personelim militanlık yapamaz!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, yerel basınla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sahilde bir restoranda düzenlenen toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öz, zehir zemberk açıklamalarda bulundu.

Belediye adına siyaseti ancak ben yaparım

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz,Belediye kurumunda çalışan hiç kimsenin sorumlu olduğu görevinin haricinde her hangi bir siyaset yapması söz konusu değildir. Belediye halka hizmet etmek için vardır, ayırımcılığa fırsat verilmeyecektir. Bu anlayışımızı algılayanlarla yolumuza devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımız bizi algılayana kadar biraz zaman geçmiş oldu, fakat bundan sonra belediyede işler daha iyi şekilde yürüyecek. Herkes işini en iyi şekilde yapacak. Belediye başkanı günde 12 saat çalışırken, personel de 8 saatini sorumlu olduğu işini en iyi şekilde yapmakla mükelleftir, başka işler peşinde koşmamalıdır. Yapmayan gider. Kim olduğu ne olduğu önemli değil. Bu mesajı geçtiğimiz günlerde Çadır’da verdim.

Yeterli performansı göstermeyen, kaytaran sağ sola bulaşan veya başka işler peşinde koşan, rapor almak gibi devamlı bir alışkanlığı olan, işe geç kalmak gibi verimli olmamak gibi ve yan gelip yatmak gibi şu saatte yapılacak işi üç günde bitirmek gibi alışkanlığı olan kişiler kendilerine çok dikkat etsinler ve işlerine de dört elle sarılsınlar.

Hele hele kurum içinde siyasete asla izin yoktur herkes bunu iyi kavramalıdır. Benim personelim militanlık yapamaz ” ifadesini kullandı.

‘’Mali sitemi denetletiyoruz’’

Belediyenin mali sisteminin şeffaf olmadığını, bu nedenle Uluslararası akredite olmuş bir mali denetim firmasına denetlettiklerini söyleyen Öz, bilgi işlemde de yeni bir sitem oluşturmaya çalıştıklarını belirterek ‘’Biz istiyoruz ki, Türkiye’de bir kaç Belediyenin uygulaya koyduğu gelir gider tablosu kalemleriyle bizim Web sitemizde ortaya konsun. Ben bir belediye başkanı olarak cebimdeki paramı bilmem lazım. Bakkal hesabıyla belediyeyi yürütmememiz lazım, Belediyeden hizmet alan, internetten ne zaman ne alacağını ve nasıl alacağını, Belediye’ye uğramadan hesabına yatacağını bilmesi yazım. Bizim para işlemlerinin vezne üzerinden değil banka üzerinden yürümesi lazım’’

‘’Çantacı hukukçuların yaptığı ahlaksızlık’’

Bir gazetecinin kamulaştırmasız el atmalarla ilgili sorusuna Öz “Kamulaştırmasız el atmalara iki yılda 40 trilyon civarında para ödendiğini, davaların daha da yağmur gibi geldiğini belirterek ‘’Art niyetli arkadaşlar var, biz yasal olarak gereken şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Eğer insanların malına el koyduysanız parasını ödeyeceğiz. Ama evinin önünde 20- 30-100 metre kare için, elinde çantayla dolaşıp, geçmişte belediyede çalışmış veya belediye ile işbirliği yapmış insanların, Çantacı Hukukçuluk çerçevesinden çıkıp, biraz hukukçu olmaları.. Çünkü bugün kazanırlar ama yarın o mesleğin saygınlığını yitirtmiş olurlar.

Fırsatçı bir yapı, hele hele davadan sonraki izledikleri yol son derece ahlak dışı.. İcra Müdürlüklerine gidip ‘illa icrayı  şu parsele koyun ’ denmesi bu çok ahlak dışı..”

‘’Yakında bu Avukatları açıklayacağız’’

Samandıra’da 17 dönüm arazimiz var. Mahkeme kararıyla buraya 17 milyonluk değer biçilmiş, 17 milyonluk haciz olana kadar orası haczedilebilir. Adam 100 bin TL’lik alacağı için bile, tüm mallara ve banka hesaplarına haciz koyduruyor bu ahlaksızlık. Bu, Kartal halkını yok  saymak.  Bu sayın Erbakan’dan beri gelen  “Sizi gidi rantiyeciler sizi “ dediği, rantiyeci politikanın devamı..Hangi Avukat, hangi alacaklı ne kadar almış yakında onları da vereceğiz.. Halka hizmet yolunun tıkatılması ahlaksızlıktır’’

Bireysel sıkıntılar yaşadım

“Yaptığım işten pişman olmadım, pişman olacağım hiçbir işide yapmadım. Kartal’ın geleceği açısından düşündüğüm, planladığım hemen her şeyi bitirme noktasına geldik. Birlikte çalıştığımız arkadaşlar bizi algıladılar hakikaten bazı sıkıntıları yaşadım, bireysel olarak yaşadım.

Yokuşu çıkmadan da inemiyorsun.

Yokuşu çıktık diye görüyoruz bundan sonrasının da rahat ve kolay olacak diye düşünüyorum.

Tapu dağıtımı doğru bir adımdır

Şimdi geldiğimiz nokta mutlulukla ifade edeyim ki Kartal Belediyesinin deniz Baykal’la başlatmış olduğu Topu dağıtma töreninin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da algılanıp bunun doğru bir yol olduğu açıkça belli olunca Hürriyet Mahallesi’nde de ki uygulamaların önünü açması görüldü.

Topbaş anlayışlı bir insan…

Sayın Kadir Topbaş, çok doğru bir insan olarak ta yönetici olarak ta. Doğruları gördüğü zaman siyaset üstü karar verebiliyor ve uygulayabiliyor. Benim ilçe belediye başkanı olarak en büyük şansım Büyükşehir belediyesinde öyle anlayışlı bir insanın olması” diye konuştu.

‘’Buyursunlar raporlarını yazsınlar’’

Bir gazetecinin ‘Silivri Maltepe ve Sarıyer’de operasyon düzenlendi. Başkanlar “Bu siyasi bir komplo” dediler. Diğer CHP’li belediyelerin de  bu tarz operasyonlarla karşı karşıya olacağı söyleniyor Böyle bir endişeniz var mı, yada böyle bir durum söz konusu olursa, tavrınız ne olur’  sorusuna Öz  “öyle bir endişem olsa Uluslararası Akredite olmuş bir firmaya mali hizmetler Müdürlüğünü denetime açtırmazdım. Ben diyorum ki, yasa gereği Denetim Komisyonu oluştu. Buyursunlar raporlarını yazsınlar. Hatta ben İç İşleri Bakanlığı’ndan Müfettiş isteyin bir de onlar gelsin denetlesin dedim. Bu konuda hiç bir endişem yok. Biz açığız, ben kendimden eminim de, gözümden kaçmıştır alt tarafta bir şey varsa kim yapıyorsa o da cezasını görmelidir’’

‘’Rüşvet yemeyen bir Belediye’’

Öz ‘’ Biz Sosyal Demokrat Belediyeciliği doğru çizgiye oturtmak zorundayız. Yaygın bir dedikodudur “Sosyal demokratlar rüşvet yemeyi bilmez, iş yapmayı da bilmez”  Bende diyorum ki iş yapan, rüşvet yemeyen bir Belediyeciliği sergileyeceğiz” Bunu benim çalışanım kafasına yazacak, kafasına yazacak, gönlüne yazacak hücrelerine yazacak.

Ben 20 yıl burada hizmet yapmış bir insanım, halkta beni bu yönümle biliyor, bu yönümle oy verdi. Ben alanda çok net konuştum. Bir tane bıçak parası aldığımı ispat ederse adaylıktan çekilirim” dedim. Her kurumun denetimine açığım. Başka taraflarda beni ilgilendirmez. Kartal bizi seçmiştir. Kartal halkına ayrım yapmadan hizmet etmek zorundayız. Yerel seçimde halkın ve partinin teveccühü olursa emrindeyiz devam ederiz. Kenara da dur derlerse dururuz. Demokrasiye inanıyorsak buna da saygı duyacağız. Kendimi anlatmak için en ufak kaygım yok. Çoğuna yanlış gelebilir ama, yaptığım hiçbir işten şimdiye kadar pişman olmadım’’

‘’Tetikçinin arkasındaki güce bakmak lazım’’

Öz, Denetim Komisyon’a seçilen bir Meclis üyesinin sokakta konuştuğu  bazı sözleriyle ilgili ise  “Bende duyuyorum, konuşmayacak. Kent parlementeri dediğin  adam ağzından çıkanı duyacak. Laf ağızdan çıkana kadar senindir, çıktıktan sonra toplumundur. Ben size söyledim. İdeolojisi olan insan fikir bazında kavga  eder, ideolojisiz insan fiziksel kavga eder, Fiziksel kavga eden insan tetikçidir. Tetikçinin arkasındaki güce bakmak lazımdır.

Kurultayda partinin Belediye Başkanına kafa göz atan adam, bir başkasının tetikçisiydi, o kurultayın ikinci  aktörüydü. Şimdi burada da bir tetikçilik söz konusudur, o tetikçinin kim olduğuna bakmak lazım, o resmi görmek lazım. Belediye Başkanı da net ortaya koyuyor, Tetikçilerle uğraşmaz, yürü kardeşim..İşine baksın her kes’’

Tetikçiye pabuç bırakacak değiliz

Başkan Öz, “  O zaman kimin tetikçiliğini yaptığını sorgulamak lazım. Dr. Altınok’un çizgisi 1969’dan beri bellidir onun için tetikçiye pabuç bırakacak yapısı da yoktur. Yolumuza devam ediyoruz herkes yerini ve haddini bilecek.”şeklinde ki konuştu.

Uğur Mumcu ödülleri dağıtıldı

Öte yandan, 23 Ocak tarihinde düzenlenen 1’inci Uğur Mumcu Koşusu haber ve fotoğraf dalında ödüle layık görülenlere ödülleri de dağıtıldı.

“Abdülkadir Yücelman anısına haber dalında Lütfi Sarı’ya, Ara Güler Fotoğraf Ödülü dalında Mehmet Ali Elaltunkara’ya ilan edilen para ödülleri verildi. Koşuya katkı sağlayan okulların öğretmenleri de Başkan Öz tarafından ödüllendirildi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]