SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal sahiline mendirek istiyorlar…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Adalar arasında çalışan ve bölgede en sağlıklı deniz ulaşımını sağlayan S.S. İstanbul Kartal Deniz Yolcu Yük ve Turizm Taşımacılığı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Güçlü, yolcu yüklemesi yapılan iskele yakınına acilen mendirek inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Lodoslu ve sert rüzgârlı havalarda yolcu dolu gemilerin iskeleye yanaşmakta zorluk çektiklerini, bazen de yolcularını boşaltamadan Adaya geri döndüğünü hatırlattı.

Lodoslu havalarda Bostancı’dan Adalara yapılan gemi seferlerinin sık sık hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini hatırlattı ve “ Kartal’ın konumu Adalara en yakın olan nokta, deniz taşımacılığında.

Mesela Bostancı’dan 35 dakikada Büyükada’ya gidiyorsunuz. Kartal’dan 20 dakika da Büyük adaya gidiyoruz. Arada 15- 20 dakika fark var tarifeli sever yapıyoruz. Kış aylarında, günde 15 sefer, yazın ortalama 30 sefer. Tarifeli seferlere başladıktan sonra yolcumuz arttı. Güzel bir artış yakaladık,yolcu yönünden.Yolcularımız memnun birkaç gemimizde Klima yoktu şimdi tüm gemilerimiz Klimalı oldu. Tarifeli seferlerimizi aksatmadan ve tam saatinde kalkış yaparak devam ettiriyoruz.” Hatırlatması yaptı.

Barınacak liman bulamıyoruz

Başkan Güçlü,” Tarifeli seferlerimizi aksatmadan yaparken hiç ummadığımız bir durum ortaya çıktı. O da hava muhalefeti. Güneyden sert esen lodos’lar, Günbatısı, Keşişleme İskelemiz açık olduğu için yolcu bindirme ve indirmede çok büyük zorluklar yaşıyoruz.

Bu arada şiddetli lodos fırtınalarında gemilerimizi çekecek ve barındıracak liman’ da bulamıyoruz. Şu anda yolcu taşınmasında kullandığımız iskele alanını Büyükşehir Belediyesi Emlak- İstimlak Daire Başkanlığı’ndan kiraladık.

UKAME kararı ile çalıştığımız için bize burayı ihale ederek verdiler. Fakat en büyük sıkıntımız burda Adalara kışın sefer yapmakta zorlanıyoruz ve yolcu indirimi de yapamıyoruz. İskelemizin önü açık deniz konumunda olduğu için lodos engellemesi ile karşılaşıyoruz.

Denizdeki sert ve yüksek dalgalar nedeniyle ufak bir Lodos’tan bile etkileniyoruz. 2 kuvvetinde,3 kuvvetinde esen bir lodos’ta, iskelemiz acık olduğu için kullanamıyoruz. Bizim burada bir mendirek olduğu taktir de biz Adalara en yakın noktayız ve seferlerimizi 6-7 kuvvetinde olan bir lodos Bostancı’nın önü açık olduğu için gemilerin Limandan çıkma durumu olmuyor, ama bizim Kartal’da Büyükada, Sedef adası ve Heybeli bizim önümüzü felç ediyor.

Oradaki 7 kuvvetinde ki bir lodos Kartal’da 5’e düşüyor” dedi.

Beş dakika bir lodos yiyoruz

Mendirek’e acil ihtiyaç duyduklarını kaydeden Güçlü, “Fakat Kartal’daki İskelemiz açık olduğu için biz yolcu indirimi yapamıyoruz. Mendirek ve ya Dalga kıran gibi bir şey olsa Rüzgarın önünü keser, biz en kötü hava şartları olan 7-8 kuvvetinde ki lodosta bile çalışırız.

Çünkü bizim iskeleden çıkarken 5 dakika bir hava yeriz. Çünkü Ada bizi perdeliyor. Yani ADA bizim önümüzde bir mendirek gibi oluyor. Fakat Bostancı’nın bu şansı yok Bostancı iskelesinin önü komple açık. Onun için Bostancı-Adalar seferleri  genelde iptal ediliyor.

İDO’ da iptal ediyor zaman zaman.

Bostancıdan Kaptanlar bana telefon ediyorlar ve “Bizde Ada seferleri iptal oldu. Yolcuları Kartal’a getirelim, Adaya siz taşıyın” şeklinde yardımcı olmamızı istiyorlar. Ulaşımı Adalara sağlamaya çalışıyoruz. İlgililerin Kartal’da mendirek inşa edilmesi noktasında çalışma başlatmasını bekliyoruz. Mendirek olayı gerçekleşirse

Bizim Kartal’da ULAŞIM yönünde önümüz açık ve çok güzel bir yolcu potansiyelini yakalayacağız. Sabiha Gökçen Hava Limanı ve Pendik Marinası Kartal’ın önünü ileriye dönük olarak açmış olacak.

Adalara yolcu taşıma işini Kartal’da yaklaşık 40 yıldır yapıyorum ve önümüzün de açık olduğunu görüyorum. Mendirek olayı yolcu indi bindi sıkıntımız çok büyük. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ulaştırma Bakanımız ve Sayın Başbakanımızdan rica ediyoruz. Bize Kartal’da çok acil olarak bir Mendirek- dalga kıran yapılmasını istiyoruz.

Üyelerle birlikte çok büyük sıkıntılar içindeyiz.  Zaman zaman gemilerimizin birçoğu hava estiği zaman Ada koylarına kaçıyoruz ve oraya sığınıyoruz. Gemiler personeli içinde sabah’a kadar, uyumaksızın gemilerimizde adeta hapis oluyoruz. Lodos estiği zaman Adaların Kartal’a bakan tarafı bir liman gibi oluyor ve gemilerimiz orda kendilerini muhafaza ediyor.

Buda çok büyük sıkıntı oluyor bizim için. Yakıt masraflarımız, personel sabaha kadar ayakta. Bu sorunumuzun mendirek inşa edilerek ortadan kaldırılmasını istiyoruz! Dedi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio