SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepeli gençlere müze gezisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepeli gençler önce İstanbul Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ardından da Sultanahmet’teki Türk-İslam Eserleri Müzesi’ni gezdiler.

Sancaktepe Belediyesi’nin 10 Ocak Perşembe günü düzenlediği geziye 60 genç katıldı. Rehber eşliğinde geziye katılan Sancaktepeli gençlerle ilk olarak Topkapı’da bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne gidildi. Üç boyutlu görselliğin yer aldığı müzede öğrenciler hayranlıklarını gizleyemediler. Kendi aralarında fotoğraf çekerken tarihin eşsiz görselliğini arka plan olarak kullanmayı ihmal etmediler.

İstanbul’un fethe açılan kapısında, Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısında bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezen gençler, İstanbul’un fethine adeta yeniden tanık oldular ve İstanbul surlarından şehre giriliş anını neredeyse aynen yaşadılar. Yapılış tekniği gereği müze insana, kapalı bir mekâna girildiği halde üç boyutlu dış mekâna çıkılmış duygusunu yaşatıyor.

Sancaktepeli gençler daha sonra Türk ve İslam Erserleri Müzesi’ni gezdiler. Türk ve İslam eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olma özelliğini taşıyan Türk İslam Eserleri Müzesi,  9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş eserlerini içinde barındırıyor. Gençler ayrıca çeşitli bilim ve teknoloji aletlerinin sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni de ziyaret ettiler.

Rehber hocalar eşliğinde düzenlenen geziye katılan gençler, müzeden çok etkilendiklerini tarihimizden bu kadar çok eserle dolu bu yerin diğer müzelere kıyasla çok da ünlü olmamasına çok şaşırdıklarını belirterek,  “Türk tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenler buraya mutlaka uğramalı, bir birinden etkileyici eserler gerçekten özümüzü, ülkemizi tanımamıza yardımcı oluyor. Ayrıca tarihimize bizim kadar güçlü olmayan ama bizden daha ilgili olan diğer ülkeler kadar sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor” şeklinde açıkmalarda bulundular. Buradaki eserleri inceleyen gençler geziden büyük keyif aldıklarını da belirttiler.

Sancaktepe’den geziye katılan gençler, duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra geziyi düşünüp tertipleyenlere teşekkür ettiler. Bu tarz gezilerin çok yararlı olduğunu, devamının olmasını gerektiğini belirttiler.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio