SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Donmak üzere olan yavru kedi kurtarıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da annesinin yavruladığı yerden çıkartamadığı iki günlük yavru kedilerden üç tanesi soğuktan ölürken, kalan son yavru kedi vatandaşların ihbarı sonucu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan minik kediye vatandaşlar sahip çıkarken, diğer üç yavrunun bulundukları yerden ölü olarak çıkartılması yürek burktu.

Atalar Mahallesi Atalar Caddesi 20 numaradaki börek salonunun reklam panosunun içinden yavru kedilerin yoğun şekilde miyavladığını duyan iş yeri sahibi Efendi Ebrem, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri reklam panosunun bulunduğu yere merdiven ile çıkarak panonun arkasında üzeri yağmur suyunun dolmasını engellemek için kapatılmış boşlukta mahsur kalan kedileri gördü.

Kedilere ulaşmak için muhafazayı söken itfaiye eri, henüz iki günlük olduğu tahmin edilen üç ölü ölü dördüncüsü ise soğuktan titreyen kedi yavruları ve yavrularının başlarında çaresizce bekleyen anne kediyle karşılaştı.
Soğuk nedeniyle diğer yavrularla aynı kaderi paylaşmak üzere olan küçük kedi itfaiye eri tarafından bulunduğu yerden alınırken, anne kedi de ürkerek kaçtı. Karton kutuya konulan yavru kedi sevimliliği nedeniyle etraftaki vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Soğuktan öldüğü tahmin edilen ve vücutları kaskatı kesilen diğer yavruların görüntüsü ise yürek burktu.
İtfaiye ekiplerine haber vererek yavru kedilerden birinin kurtulmasını sağlayan iş yeri sahibi Efendi Ebrem, iki günden bu yana reklam panosunun bulunduğu yerden sürekli yavru kedilerin miyavladığını, ancak yavruların annesinin geleceğini düşünerek önce çok fazla önemsemediğini belirterek şunları söyledi; “Sabah yavruların miyavlamaları tekrar duyunca mahsur kalmış olabilecekleri aklıma geldi. Önce kendim çıkartmayı denedim ama başarılı olamayınca durumu itfaiye ekiplerine bildirdim.”

Anne kedinin yavrulamak için reklam panosunun arkasındaki boşluğu seçtiğini ancak yavruladıktan sonra havanın soğumasıyla yavrularını daha sıcak bir yere taşıyamadığı ve beslenmek için yavrularından ayrıldığı için henüz iki günlük olan yavruların yeterince ısınamayarak öldükleri tahmin ediliyor.

Gözleri henüz açılmamış olan sevimli kedi yavrusunu, olayı duyan bir vatandaşın iş yeri sahibi Ebrem’den alarak evine götürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL(CİHAN)

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]