Bir Fikriniz mi Var? Kulüpte Buluşalım

Yayın: 10:36 - 15.08.2009
Güncelleme: 10:36 - 15.08.2009

Kartal Fikir Kulübü Açıldı. Şubat ayında çalışmalarına başlayan Kartal Fikir Kulübü yeni adresinde faaliyetlerine devam ediyor.

“Halk Üniversitesi” kurma ütopyası ile yola çıkan Kartal Fikir Kulübü “Her öğretmenin bir öğrenci, her öğrencinin bir öğretmen olduğu ilkesiyle hareket ederek, eğitim ve kültür hizmetleri vermeye yeni açılan mekanında devam ediyor.

Kartal Fikir Kulübü’nün bir demokratik kitle örgütü olduğunun altını çizen dernek kurucusu ve başkanı Dr. Hüseyin Karakuş:”şu an yaşanan en büyük sıkıntı insanların birbirlerinin düşünce ve fikirlerine saygı duymamasıdır. Aslında hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var. Bu gidişe dur demek için kültür ve eğitime katkı sağlayacak derneğimiz Kartal Fikir Kulübü’nü kurduk. Kartal’ı daha çağdaş ve daha aydın yapmak için yeni düşünceler ileri sürmek, yeni projeler oluşturmak, geliştirmek ve gerçekleştirebilmek en büyük amacımızdır. Doğru şeyler öğrenmek, birlikte üretmek ve tüketmenin mutluluğunu yaşamak isteyen herkese kapımız açıktır. Bizler burada aynı fikirde olmayan kişilerin karşılıklı olarak seviyeli ve saygılı ortam içinde birbirleriyle tartışmalarına ön ayak oluyoruz. Herkes aynı şeyi düşünecek ve aynı şeye inanacak diye bir kural yoktur. İşte burada biz devreye girerek düşünce ve fikre saygının var olduğunu kanıtlıyoruz. Bizlerin ortaya çıkıştaki hedefi Halk Üniversitesi kurmak” dedi.

Yaklaşık 300 metre karelik, 3 katlı yeni hizmet binalarında faaliyetlerine devam eden Kartal Fikir Kulübü’nde toplantı salonu, sinema salonu, sohbet odası, çocuklar için kendilerini geliştirebilecekleri oyun odası, kitaplık ve yabancı dil eğitimi alabilecekleri derslikler bulunuyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün gerçekleştirdiği açılışa, Başkan yardımcısı Ali Haydar Süslü’nün yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.

Haber: Mefharet Keleş

Exit mobile version