Maltepe’de helikopter destekli terör operasyonu!

Yayın: 15:54 - 18.02.2011
Güncelleme: 15:54 - 18.02.2011

Maltepe’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenledi. Helikopter ve çevik kuvvet polisinin desteği ile yapılan operasyona Özel Harekat ekipleri de katıldı. Akşam saatlerinde başlatılan operasyonlar sabaha kadar sürdü. Eşzamanlı birçok adrese baskın yapan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbar ve çok sayıda şikayet üzerine çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gülsuyu ve Gülensu Mahallesi’ne gece yarısı operasyon düzenledi. Maltepe’de yasa dışı gösteri yapıp molotof kokteylli eylemlere katılan ve vatandaşlardan terör örgütü DHKP-C’ye maddi destek sağlamak için haraç toplayan şahısları vatandaşlar ihbar etti. Polise yapılan 50’nin üzerindeki şikayet ve ihbar üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Polis, ilk olarak kaos ortamı yaratma çabasındaki şahısların adreslerini teker teker tespit etti. 
    Belirlenen adreslere, helikopter destekli ve Özel Harekat polislerinin de katılımıyla gece yarısı baskın yapıldı. Operasyon sırasında çok sayıda çevik kuvvet polisi de Gülsuyu ve Gülensu’da çevre güvenliği aldı. Gülsuyu-Gülensu Haklar Derneği’ne yapılan baskında polisten kaçmaya çalışırken balkondan düşen bir kişi yaralandı. Yaralı şahıs, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
    Polis, baskın yapılan dernek ve evlerde detaylı arama yaptı. Olay Yeri İncele ekipleri de adreslerde incelemelerde bulundu. Sabah saatlerine kadar süren operasyonda gözaltına alınan çok sayıda kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul CHA

Exit mobile version