SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkü Paşa’ya İstanbul’da vefa gecesi yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Erzurum’un yaşayan Türk Halk Müziği ustalarından Türkü Paşası  “Raci Alkır’a saygı” adıyla düzenlenen gece Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezinde yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca Erzurumlu tatyan ustası THM Sanatçısı Raci Alkır’a saygı programına Erzurum’lu sanatçı dostlarından Mükerrem Kemertaş, Aysun Gültekin, Gürkan Özpeker, Tuncay Kemertaş ve program yönetmenliği de yapan oğul Vahit Alkır sahne aldılar.

TRT İstanbul ve Erzurum radyosu saz sanatçılarının eşliğinde Erzurum’a mal olmuş Raci Alkır türküleri ziyafeti yaşandı.

Ilıcalı, Yaşarken vefa gösterilmeli..

Bu vefa gecesinin fikir babası olan aynı zamanda İ.B.B Başkan danışmanı olan eski milletvekili Mustafa Ilıcalı program açılışında yaptığı konuşmasında “ Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilme adına ve bu değerlere yaşarken vefa gösterme adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu fikri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’a önerdiğim de Raci Alkır’ı tanıdığından dolayı hiç tereddütsüz hemen kabul etti. Sayın Başkan Topbaş’a buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 

Junior Türkü Paşa Vahit Alkır’ın anlatımı ile Raci Alkır

Kendisi gibi THM sanatçısı olan Vahit Alkır’da programı sunarken babasını anlattı.

Vahit Alkır; “ Raci Alkır’ı anlatmak kolay değildir, onu yaşamak lazım. Bende onunla yaşadığım için çok iyi tanıyorum

Raci Alkır’a saygı programı bizleri çok mutlu etti, İstanbul’da böyle bir program hazırlanması ve Erzurum’luları böyle birlik beraberlik içinde görmek çok güzel. Ne olur birlik beraberlik içinde olalım.

Babam sanatının yanında onurlu ve dik duruşuyla bizlere çok şey öğretmiştir.

Ben TRT Erzurum radyosuna ön seçmelere gittiğimde babam bana dediki  – oğlum sen git imtihana gir kendi kabiliyetinle kazanabilirsen kazan, benim oğlum olduğunu söylemeden kazanmaya çalış. Dolayısıyla bende seçmelere gittiğimde hiç soyadımı telaffuz etmedim ve seçmeleri kazandım. Bu mesaj çok önemliydi.

Hala sözleşmeliyim kadro alamadık

Lakin kaç yıldır hala sözleşmeli personel olarak çalışıyoruz hala kadro alabilmiş değiliz ya”  diyerek ilgili makamlara da gönderme yaptı.

Junior Türkü Paşa ve Junior Huma Kuşu

İkiside babasının çizgisinde gidiyorlar.

Vahit Alkır, bana Junior Türkü Paşa diyorlar, Tuncay’a da Junior Huma Kuşu diyorlar” dedi.

Raci Alkı’ın oğlu Vahit Alkır ve Mükerrem Kemertaş’ın oğlu Tuncay Kemertaş’ta babalarıyla aynı sahnede Türkü söylediler.

Programa Ak Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Ak Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ, Erzurum Vakıf ve Dernek temsilcileri, Başbakanlık danışmanı ve Erzurum’lu hemşeriler ilgi gösterdi.

 

Huma Kuşu Mükerrem Kemertaş’a da vefa gecesi yapılmalı.

Bu programdan sonra bir çok katılımcı tarafından, Raci Alkır’a yapılan bu anlamlı gecenin bir benzeri de 72 yaşına gelmiş Mükerrem Kemertaş ustaya da yapılmalıdır şeklinde düşüncelerini dile getirildi.

Haber:Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]