SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İl Genel Meclisi eski hizmet binası yıkılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

1500 yıllık sarnıç rahatlıyor…

Vatan Caddesi’ndeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan İstanbul İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin Sultanahmet’teki eski hizmet binası yıkılıyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve İl Özel İdaresi Daire Başkanlarının katıldığı törenle yıkımına başlanan eski bina, yeşil alan ve park olarak hizmet verecek.

2010 yılı Ağustos ayından itibaren Vatan Caddesi’ndeki modern binasında hizmet vermeye başlayan İstanbul İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin Sultanahmet’teki eski binası yıkılıyor.  1500 yıllık Yerebatan Sarnıcı ve çevresini değiştirecek eski hizmet binasının bulunduğu yer, yeşil alana dönüştürülecek.

Eski hizmet binasının bulunduğu alanda incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin uzun yıllar Sultanahmet’te Yerebatan Sarnıcı’nın bulunduğu cadde üzerindeki binada hizmet verdiğini belirterek, “Sultanahmet’ten, tarihi yarımadadan ayrılmak kolay olmadı. Sultanahmet’i çok özleyeceğiz. Kamu kurumlarının tarihi yarımadadan çıkmasının ihtiyaçtan da öte, tarihe ve tarihi mirasa karşı bir borç. İl Özel İdaresi bu misyona öncülük etti” dedi.

İstanbul İl Genel Meclisi ile birlikte yeni binasında hizmete başlayan İl Özel İdaresi’nin daha önce bu hizmetleri 6 ayrı binada sürdürdüğünü de hatırlatan Vali Mutlu, eski İl Genel Meclisi binasının yıkılarak yeşil alan ve parka dönüştürüleceğini de sözlerine ekledi.

İstanbul B kadir topbaş il genel meclisi binasının iki ay içinde yıkımı tamamlanacağını söyledi. Topbaş, “Sultanahmet’te ki tarihi mirası rahatlatacak yıkım çalışması için il genel meclisini aldığı bu kararda dolayı kutluyorum” dedi.

Başaran Ulusoy ise Sultanhamet’in çevresinde yapılan çalışmalardan dolayı Topbaş’a teşekkür ederek yapılacak olan yeşil alanın turizme büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Şubat 2024
İYİ Parti Kartal Adayı Altınok Öz’den dikkat çeken siyasi nezâkete davet uyarısı!

Öz, “Bizim dönemimizde hayata geçirilen projelerin kendi dönemlerinde yapılmış gibi Kartal halkına sunulması siyasi nezâkete yakışmaz! İYİ Parti Kartal belediye başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Başkan adaylarını siyasi nezakete davet etti. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, halkımızın takdiriyle Belediye Başkanlığı […]

Eğitim
06 Ekim 2020
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Erzurumlu Hafız Necip Fazıl BELGE Türkiye 1.cisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenledi. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. “14-18 Yaş Arası […]

Büyükşehir
08 Eylül 2020
VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısı ve Türkiye’nin ilk sanal yarı maratonu olan İstanbul Sanal Yarı Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu 20 Eylül 2020 Pazar günü koşulacak. 15. kez start alacak yarı maratonda […]

Flaş
29 Temmuz 2020
Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3. Lig’de düşme olmayacak’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de düşme olmayacağını açıkladı. Başkan Özdemir ayrıca yabancı kuralının 2021-2022 sezonunda uygulanacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Riva’da yaptığı toplantı sonrasında liglerden düşme ve yabancı […]